Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 22 november 2009

U16-1 speelt goed, wint verdiend van Loko: 53 – 52

Er was dit seizoen altijd wel iets aan te merken op het spel van de U16-1. Het geduld van de coach (en supporters) werd danig op de proef gesteld. Allen waren ervan overtuigd dat de U16-1 echt wel beter kan, maar dat we dat elke keer op de verkeerde manier of te laat lieten zien. De U16-1 “lijkt” zijn les te hebben geleerd. De U16-1 speelde zaterdag (zonder de geblesseerde Jelle) zijn beste wedstrijd van dit seizoen en won van Lokomotief met 53 – 52.
De coach had vandaag geen op- of aanmerkinge en hield dan ook (redelijk) zijn mond. Het team speelde zoals hij ze het altijd voorgehouden had: “Speel je alle periodes met gedrevenheid en felheid, dan is van elke tegenstander in deze competitie te winnen.” Mark, Luuk, Robin, Floriaan en Tycho begonnen stroef tegen de formatie uit Rijswijk. Lokomotief leek goed op gang te komen (5 – 11), maar al snel bleken er voor Loko “blaadjes op het spoor” te liggen. Door goed compact te verdedigen met constante helpside en prima lange aanvallen met veel beweging en goede afronding – kwam Lokomotief tot stilstand en kon BVL langszij komen aan het einde de eerste periode: 15 – 15.
Het team zag dat het op de goede weg was en met name onze lange mensen: Luuk, Mark en Okke werden steeds brutaler en gingen nu voor elke rebound, zowel aanvallend als verdedigend in de 2e periode. De onvermoeibare Tycho en Floriaan, als prima spelverdeler en perfecte afmaker, ondersteund door de keihard werkende Alberto, Michiel, Robin en Marco zorgden voor een verrassing door een voorsprong te nemen tegen Loko. Vooral verdedigend stond BVL vandaag als een huis, we stoorden hiermee het snelle aanvalspel van Loko en daardoor raakte – vooral – de coach van Loko gefrustreerd, die zich meer met zaken buiten de wedstrijd ging bemoeien dan met haar spelers. BVL profiteerde hiervan en liep uit naar een 27 – 23 russtand.
De U16-1 lijkt zijn les geleerd te hebben om zwak aan de 3e periode te beginnen en vloog uit de startblokken. Vooral Okke gooide vandaag alle energie in zijn spel, na zijn - niet geplande NS Railtoer - en speelde vandaag een topwedstrijd. Hij rende van aanval naar verdediging en vice versa, reboundde in de aanval en verdediging en wist zelf ook nog te scoren of prima assists te geven. Loko moest hard werken om bij te kunnen blijven. Dit had de U16-1 weleens anders gezien. We stonden aan het einde van de 3e periode nog steeds voor met : 42 – 35.
In de 4e periode bleek de energietank van de U16-1 nog voldoende gevuld te zijn. Het team hield zijn “koppie” erbij en ondanks het feit dat Loko fysieker ging spelen, deerde dit de U16-1 niet. In deze periode speelde de U16-1 alsof er een kampioenschap te vergeven was. BVL bleef prima zijn spelletje spelen en er werd nog steeds gevochten voor elke bal. Dat Loko in de laatste minuten nog zo dichtbij kon komen, kwam omdat we wilden meegaan in het snelle pressie spel van Loko en dit niet bij het spel van BVL paste, hierdoor leden we te vaak balverlies . Toch bleven de winstpunten na het eindsignaal – verdiend - in Leiderdorp: 53 – 52.
De eindconclusie is kort dit keer: Blijf vanaf nu zo spelen U16-1!

Scores: Floriaan (13), Okke (11), Tycho (10), Robin (7), Mark (6), Marco, Alberto en Luuk (2).


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Leiderdorp op maandag 23 november 2009
SCHANDALIGE GESTOLEN OVERWINING!! 0 P's voor het team van Leiderdorp in de eerste twee kwarten!! Een paar P's in het 3e en 4 e kwart!! Ontelbare loopfouten van Leiderdorp spelers niet afgefloten!! Zonder hulp van de beide zeer slechte scheidsrechters was deze wedstrijd zeker verloren gegaan!! Zeer slechte reclame voor de vereniging Leiderdorp.

Paul B op maandag 23 november 2009
Lees ik hier een slechte verliezer?

mark rasenberg op maandag 23 november 2009
ach, hou je kop toch je hebt verloren en je kunt gewoon niet tegen je verlies. En nog anoniem ook watje!!

Rinus Kroon op maandag 23 november 2009
Beste Allen, Laten we deze site niet gebruiken om de wedstrijd nog eens te spelen.

Robin op maandag 23 november 2009
jullie kunnen het gewoon niet hebben dat je hebt verloren !!!!

robin op maandag 23 november 2009
dat lees je goed Paul !!!!!!

Lokomotiefje op maandag 23 november 2009
Wat een aanfluiting om zo te reageren onder de naam Leiderdorp. Dit is toch niet tekenend voor Lokomotief, hmmm. Ik stel voor dat jullie dan zelf een scheidsrechter meenemen is het probleem direct opgelost, lijkt mij het eerlijkste. Meld dit wel ruim vooraf schriftelijk (aan de bond) aan het BV-L bestuur, scheeld gezeur op het veld, anders hoeft de thuisspelende club dit niet te acccepteren. Denk dat wij dit heel erg graag zien want goed fluitende scheidsrechters verwelkomen we graag. Dus neem ze maar mee, maar dat zal wel niet gebeuren.

Luuk op donderdag 26 november 2009
Arme Lokomotiefjes... Zielig hoor. Hopelijk tot volgend seizoen!

robin op donderdag 26 november 2009
lokomotiefje?


0
1
2
3
4
5
6
7