Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 29 november 2009

Dominique van den Bosch maakt het verschil

In de wedstrijd tegen Probuild Lions MU16 zat Dominique van den Bosch al na anderhalve minuut aan de kant. Coach Kallenberg wisselde haar omdat zij reeds twee persoonlijke fouten achter haar naam had staan. Toen zij vanaf de tweede periode weer echt mocht meedoen aan de wedstrijd groeide zij uit tot de uitblinkster van de wedstrijd. Met een 100% veldscore en een loepzuivere double-double, was het meer dan terecht dat zij in de laatste minuut een applauswissel kreeg toebedeeld. De wedstrijd zelf was er overigens een, waarin het bolwerk MU16-team alleen in de eerste periode moeite had met de Noord Hollandsen.

Probuild Lions speelde fysiek scherp op de bal en daar hadden de jonge meiden van Lokomotief aan het begin van de wedstrijd toch moeite mee. Er werd te gehaast gespeeld waardoor er ook veel te veel balverlies werd geleden. Juist door het wat chaotische spel konden de Noordhollandsen in de wedstrijd blijven en zelfs even op voorsprong staan (13-17). Door scores van Lisa van der Water was de schade aan het eind van de eerste periode weer ongedaan gemaakt: 19-19.
In de tweede periode zette Dominique van den Bosch de toon voor de verdere wedstrijd. Inside was zij niet te stoppen, waardoor ook outside mogelijkheden onderstonden voor de overige speelsters en werd een eerste verschil al in de eerste minuten van de tweede periode gemaakt (35-23). De genadeslag bleef nog even uit, omdat het bolwerkteam toch nog even verviel in rommelig spel, waardoor de ruststand (44-30) nog alles open liet. Coach Ton Kallenberg had erom gevraagd de wedstrijd nu zo snel mogelijk te beslissen en dat gebeurde. Leonie Jansen, Dominique van den Bosch en Eveline Kallenberg draaiden op volle toeren en binnen enkele minuten sprong de stand naar 63-32 en was de wedstrijd gespeeld.
Na 78-39 in de vierde periode werd er even wat rustiger gespeeld, maar toen er aan het eind van de periode nog even gas werd gegeven en Asa Kantebeen, Simone Cramer en opnieuw Dominique van den Bosch met scherp schoten, kwam de 100 punten grens vlak voor tijd nog even in het vizier. In de laatste aanval werd deze net niet meer gehaald: 97-54.
scores: Dominique van den Bosch (27 p; 12 reb); Simone Cramer (15), Eveline Kallenberg, Lisa van der Water en Leonie Jansen (allen 10), Asa Kantebeen (9), Jess Hunt (8), Kiki Schollaardt (4), Katie Gout en Rosanne Gilden (beiden 2), Robin Clement (dns)


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

x op zondag 29 november 2009
wat grappig dat jullie bij een mu16 team een robert in het team hebben. Foutje zeker. Dominuque klasse wedstrijd, you go girl!

:) op maandag 30 november 2009
Jeeeeh. Dominique is cooool.

* op maandag 30 november 2009
Goed zég! Echt heel cool(H)!

dominique-fan op maandag 30 november 2009
Ik wist dat je het in je had Doo! ooohooeeeeeeee!!!

allergrootstefanvando op maandag 30 november 2009
Woeeehoeee! Simply the best!

dominique is cool op maandag 30 november 2009
dominique is gewoon de allerbeste yeahhh, we hebben een D-O-M-I-N-I-Q-U-E, Dominique!!! yeahhh xD

Rinus Kroon op maandag 30 november 2009
Pffh, dus nu moeten we ook Dominique in de gaten gaan houden?? Helemaal goed dames, nu moeten wij ook zo van Pro Build gaan winnen. Gaat nooit lukken. Misschien over 4 jaar als jullie ook in dames 1 van Wereldtickets.nl zitten. Ga zo door.

do op dinsdag 1 december 2009
de naam is do hoor.. die minique hoeft weer niet..

Dominique op woensdag 2 december 2009
uuh wie was dat?

do op vrijdag 4 december 2009
een knapperd uit leiderdorp u22

-- op vrijdag 4 december 2009
een zogeheten ''Biest''


0
1
2
3
4
5
6
7