Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

vrijdag 12 november 2010

Denk aan je spelerskaart!

Als je wedstrijden speelt ben je verplicht in het bezit te zijn van een zogenaamde spelerskaart. Deze kaart kan door een scheidsrechter worden opgevraagd en/of gecontroleerd. De teams die op rayon of landelijk (ere divisie) worden standaard gecontroleerd. Indien een spelerskaart niet aanwezig is wordt dit gemeld bij de NBB. Hierna volgt voor de vereniging een boete van 5,-- per speler per wedstrijd.
In de eerste twee maanden van het seizoen is er voor een bedrag van ruim 150,-- aan boetes opgelegd aan onze vereniging. Jammer!
In het bestuur is afgesproken dat met ingang van de 2e seizoenshelft deze kosten ten laste komen van de speler! Dus ... heb je geen spelerskaart, vraag deze aan bij de ledenadminstratie (wel digitale pasfoto inleveren). Dit voorkomt extra kosten. De spelerskaarten van de mini's zijn meestal in het bezit bij de trainers/coaches.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Bert op zaterdag 13 november 2010
Dus een speler moet nu zijn eigen kaart in bezit krijgen en houden? De grote vraag is waar die kaarten zijn.... Ik heb als coach inmiddels al twee jaar een vraag bij de TC uitstaan waar de kaarten van mijn basisspelers zijn. Ik denk dat we eerst maar eens een grote verzamel en herverdeelactie moeten organiseren voordat we de NBB na gaan doen en met boetes gaan strooien.

Ilya op zondag 14 november 2010
Ik dacht dat dit in de contributie zat en Bvl dit verzorgt? Weer een verkeerde gedachte.

Lisette op maandag 15 november 2010
JUIST!! ik heb 3 mnd geleden al pasfoto's opgestuurd naar een bestuurslid nooit wat gehoord, mijn ervaring is dat dit binnen 2 dagen geregeld kan worden!! Dus regel dat eerst eens binnen het bestuur graag.

Hans Kievit op dinsdag 16 november 2010
De negatieve klank in de reacties op onze oproep valt me op. Voor alle duidelijkheid: Het aanvragen van een spelerskaart voor een nieuwe speler wordt door onze ledenadministratie gedaan (mits de speler een pasfoto heeft ingeleverd). Daar zijn voor de speler geen extra kosten aan verbonden (zit inderdaad in de contributie). Het verzoek aan alle spelers en coaches is om na te gaan van welke spelers er nog geen spelerskaart is, en voor die spelers via onze ledenadministratie een kaart aan te vragen. Dat scheelt BVL een hoop boetes. Wie kan daar nu tegen zijn?

Ilya op woensdag 17 november 2010
Hoi Hans, Ik ben het ermee eens dat de spelers (of coach) de spelerskaart bij zich dient te hebben en als de leden die al langer spelen bij bvl deze kwijt zijn ook opnieuw moeten aanvragen Alleen begrijp ik niet als er een ledenadministratie is hoe het kan dat zij niet weten of ze wel of niet over een spelerskaart beschikken. Dus lijkt mij dat het uitdelen van boetes net even te ver gaat als bvl niet 100% zeker weet of iedereen over een spelerskaart beschikt. Dus inventariseer eerst via de trainer/coach en ga dan over op het boetesysteem.

ilya op woensdag 17 november 2010
Nog iets, Als inderdaad blijkt dat er spelers zijn waarvan de kaart door eigen schuld kwijt is geraakt kan er als vereniging extra kosten bij desbetreffende geeind worden aangezien zij hierzelf verantwoordelijk voor zijn en bvl dus extra kosten maakt gezien er neem ik aan 1x verstrekken van een spelerskaart in de contributie is opgenomen.


0
1
2
3
4
5
6
7