Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 6 februari 2011

U12-1 verslaat de Squirrels

In een zeer enerverende wedstrijd, waarbij de coach zelfs(!) een technische fout kreeg, lukte het de U12-1 om met de winst naar huis te gaan.
Na hun eerste verlies (tegen BV Oegstgeest) in de 2e helft van het seioen moest de U12-1 (met een volledig team) naar Berkel en Rodenrijs voor de wedstrijd tegen de Squirrels.

BV Leiderdorp startte sterk. Met snelle uitvallen kwam men makkelijk in de buurt van de basket. Afronden ging niet altijd even makkelijk. Al snel bleek dat dat één van de scheidsrechters strak wenstte te fluiten. Dit leidde snel tot het 'scoren' van diverse persoonlijke fouten. Coach Elise sprak de scheidsrechter aan op een aantal beslissingen en hierna kreeg ze direct een technische fout. Ook leverde dat een aantal spelers van BV Leiderdorp een aantal fouten op.

Na het eerste kwart (2x 4 minuten) was de stand 7-16. In het tweede kwart liep BV Leiderdorp uit naar 11-38. Een mooie ruststand! Deze werd verdiend door soms heel goed samenspel en snelle aanvallen. De snelheid van Ihaab, Fee en Fabienne werd hierbij goed benut. De aanvallen verleverde ook verschillende vrijworpen op, helaas konden o.a. Gideon en Wessel, de worpen niet altijd benutten.

In de tweede helft liep het iets minder soepel met de afronding van de aanvallen. In de derde kwart hielden de ploegen elkaar mooi in evenwicht door beiden 8 punten te scoren. In de vier kwart bleef de score redelijk gelijk op gaan: 14-16. Dit leverde een mooie overwinning op: 33-56.

Het was voor de spelers, coaches en toeschouwers een hele enerverende wedstrijd geweest. Natuurlijk moeten de spelers het spel maken, maar de invloed van de scheidsrechters was wel merkbaar. Gelukkig was het spel van BV Leiderdorp doorslaggevend. Proficiat!

De kanjers van U12-1: David, Dylan, Fabienne, Fee, Gideon, Ihaab, Jelle, Jesse, Lotte, Megan en Wessel.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Elise op zondag 6 februari 2011
Zeker een enerverende wedstrijd! De spelers hebben laten zien dat ze niet alleen van de tegenstander kunnen winnen maar ook van de scheidsrechter!!!! Kanjers....... ik ben trots op jullie!!! Door ontzettend mooi samenspel hebben we de eerste twee punten binnen in de eerste klasse!!! SUPER!!!! Jaap... bedankt voor je bijdrage! Foto's zijn ook weer erg leuk geworden!

Ilya op maandag 7 februari 2011
Gefeliciteerd met de overwinning.

Nancy Boer op dinsdag 8 februari 2011
Ha ha, was vooral de eerste helft heel goed samen spel..en die technische voor de coach!!?? Was vooral te danken aan een scheids die niet tegen "tegenspraak"kan, van vooral vrouwen!!! Wat een ...

Elise op dinsdag 8 februari 2011
Duidelijke taal Nanc!!


0
1
2
3
4
5
6
7