Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

woensdag 3 augustus 2011

Marieke Tol overleden

Thuis in Zoetermeer is oud BV Leiderdorp speelster en coach Marieke Tol maandagavond overleden als gevolg van een hartstilstand.

Het afscheid van Marieke afgelopen zaterdag was zeer heftig, ontroerend en zo onwerkelijk! Talloze basketbalvrienden waren er voor haar en haar familie en vrienden.... dat was mooi!

Marieke doorliep de volledige jeugdopleiding van BV Leiderdorp en maakte deel uit van een talentvolle lichting (met o.a. Mariska van Zegveld), om daarmee diverse malen mee te strijden op de Nederlandse kampioenschappen. Naast talentvol was deze groep ook een hechte club vriendinnen, die nog regelmatig bij elkaar over de vloer komt. Marieke bracht altijd leven in de sporthal en kleedkamer met haar luide stem en schaterlach. Vaak werd deelgenomen aan toernooien in binnen- en buitenland. Het was nooit saai in het busje waarin Marieke meereed.

Na haar juniorentijd legde Marieke zich meer toe op het coachen en trainen van teams. Kenmerkend was haar altijd aanwezige, onophoudelijke enthousiasme, maar daarnaast was ze ook zeer betrokken bij haar speelsters. Ze had duidelijk een eigen aanpak, die haar vruchten afwierp. Lees bijvoorbeeld eens pagina 17 van deze oude clubkrant over het kampioenschap met haar meiden kadetten.

Marieke is 36 jaar oud geworden.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Diana van der Luit op woensdag 3 augustus 2011
Mis je nu al wijffie! Love you!

Barbara van Rooijen op woensdag 3 augustus 2011
Ik kijk met veel plezier terug aan de tijd met "Tollie". Ik wens haar familie en vrienden heel veel sterkte de komende tijd.

Anouk Breel op woensdag 3 augustus 2011
15 jaar geleden bij jou begonnen met basketballen... Het kampioenschap met de kadetten (zie oude clubkrant) was geweldig. Wat een leuke tijd... Familie en vrienden heel veel sterkte de komende tijd met dit verlies. Rust zacht Marieke.

Marieke van der Horst op woensdag 3 augustus 2011
Wat een shock! Ik zie je zo nog zitten op knie met je bord gillend langs de zijlijn "je hebt die kont niet voor niks!! " Je hebt mij van basketbal leren houden. Ik ga je missen, maar met mooie herinneringen in gedachten kijk ik terug op de tijd dat je mij coachte bij de aspiranten en kadetten ( zie oude clubkrant ) Rust zacht Tol

Lonneke Bransz op woensdag 3 augustus 2011
wat vreselijk!! Wat heb ik een lol met je beleefd en denk ik daar met een grote glimlach aan terug. Veel sterkte aan de familie en vrienden...

Sanne Verra op woensdag 3 augustus 2011
Ik weet niet wat ik moet zeggen... Ik heb zo veel goede herinneringen aan je. Je opvallende lach, die ontzettende keel die je kon opzetten en het kampioenschap dat we samen hebben hebben gehaald met de kadetten... het is nog veel te vroeg... Lieve Tol, rust zacht

mariska van zegveld op woensdag 3 augustus 2011
Marieke was zeker degene die de lol en het enthousiasme in ons tea bracht. Altijd gezellig en een harde werkster. Bal, bal bal roepen en zwaaien in de ogen van de tegenstandster, was een echte Tol-actie. Lieve schat t is oneerlijk. Mis je nu al! Kusssss

Cindy Hoogervorst op donderdag 4 augustus 2011
Lieve Tol, te bizar voor woorden dit....., mooie herinneringen aan de bvl periode. Zwijmelend zittend in ons Don Johnson hoekje thuis, de danspasjes nadoen van New Kids on the Block, lieve tol bedankt voor het lachen en rust zacht lieverd, veel sterkte aan familie en vrienden.

Marcel Hassankhan op zondag 7 augustus 2011
Ik heb met Marieke gewerkt in de "bajes" van AlPhen a/d Rijn. Marieke was de 1e vrouwelijke collega in ons uit de kluiten gewassen mannen team. Zij deed echter voor niemand onder want wanneer er gknokt werd stond zij vooraa,. Zij sprak ook altijd over het team als. "Haar ;ongens" van: (the A- Team). Het bericht van haar plotselinge overlijden is ingeslagen als een bom!! De dienst voorafgaande aan haar crematie was zeer indrukwekkend en ontroerend. Marieke: Wherever u R, I still keep loving U, bye sweetheart!!!

Kathy Shea& Gerri Lynn Shea- Canada op zondag 7 augustus 2011
There are so many lives she touched in a positive way, So many memories that bring a smile and show the wonderfull person she was. So many stories about how she made a difference or made somebodys day, So many harts that are feeling sadness ....... Because she was here ............ Because she was loved.

Simone op maandag 8 augustus 2011
Het afscheid van Marieke afgelopen zaterdag was zeer heftig, ontroerend, pijnlijk en zo onwerkelijk! Talloze basketbalvrienden waren er voor haar en haar familie en vrienden.... dat was mooi! Na veel tranen hebben we na afloop in de stad op JOU het glas geheven en teruggedacht aan alle mooie BVL-herinneringen Heel veel sterkte voor familie en vrienden! XX Simone (Toet)

Debby Suvaal op maandag 8 augustus 2011
Het is zo oneerlijk, mijn lieve vriendinnetje is er niet meer... Lieve Tolliewollie, ik ga je zo ontzettend missen !!! Dikke kus Suuv


0
1
2
3
4
5
6
7