Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 18 maart 2012

U18-1 onderuit bij Jumpers

Dit weekend was een van de moeilijkste voor de U18 t/m U22. Alle teams moesten "uit" spelen en aangezien veel spelers bij elkaar banken om de teams op volle sterkte te krijgen, moesten de teams met een minimale bezetting de wedstrijden afwerken. Zo ook de U18-1, die slechts met 7 spelers, te weten Marco, Mark, Jimmy, Luuk, Calvin, Dymas en Tycho, afreisde naar Jumpers.

De verdediging van BVL zat vanaf de 1e minuut goed in elkaar, alleen de aanval liep verre van lekker. Het leek alsof Jumpers wist dat we vandaag met weinig forwards zouden spelen, Jumpers speelde zone en al snel kwam de achilleshiel van BVL bloot te liggen: het scorevermogen. Tycho wist dit gelukkig in de 1e 2 periodes te maskeren omdat hij wel met scherp schoot, hierdoor stond BVL bij rust met een verdiende 20 26 voor.

De munitie van Tycho raakte in de 2e helft op, maar ook andere spelers wisten steeds minder tot zuivere schoten te komen of liepen vast in de overvolle bucket, waar Jumpers met succes de schotpogingen blokten of misgingen. Het gevolg was dat Jumpers in de 3e periode zijn kans schoon zag en zij met snelle breaks een voorsprong wisten te nemen. Tegen het einde van de 4e periode maakte BVL het nog heel spannend door met steals en breaks terug in de wedstrijd te komen, maar het mocht niet baten, de wedstrijd werd gewonnen door Jumpers met 48 45.

Vandaag klopte onze verdediging; slechts 48 punten toestaan betekent dat je hard gewerkt hebt in de verdediging, daarentegen is slechts 45 punten scoren, met 5 rake vrije worpen uit 14 pogingen (!) te zwak. Door deze nederlaag neemt de druk op de U18-1 toe. Zoebas zal gebrand zijn om volgend weekend van ons te winnen en daardoor de 2e plaats (en het uiteindelijke kampioenschap) toe te eigenen, of weet de U18-1 toch op tijd het slechte tij te wenden ??? We zullen het zien volgend weekend

Scores: Tycho (23); Jimmy (9); Calvin (7); Marco, Mark en Dymas (2)


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Bert K. op zondag 18 maart 2012
Jammer mannen! Volgende week winnen......


0
1
2
3
4
5
6
7