Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

dinsdag 25 januari 2005

day off of off day voor meiden bolwerk

Afgelopen zaterdag speelden de meiden van het bolwerk bepaald geen goede wedstrijd tegen Grasshoppers uit Katwijk. Was in de eerste helft van de competitie nog drie keer op rij van dit team gewonnen, nu kreeg BVL een oorveeg van de jonge Katwijkse ploeg: 39-67. Overigens was de uiteindelijke eindstand nogal geflatteerd, wanneer naar de werkelijke krachtverhoudingen werd gekeken. Feit was wel dat de meiden eigen een koekje van eigen deeg kregen gepresenteerd: Grasshoppers speelde veel alerter, feller en sneller. Het leek alsof het complete bolwerkteam een ‘day off’ hadden (of hadden ze een ‘off day’?).

Hoewel de eigenlijke eindstand geen enkele rol van betekenis speelt in de competitie (van alle teams is min of meer al bekend of en hoe zij play-offs gaan spelen), zijn de ontmoetingen bij meidenteams tussen Grasshoppers en BV Leiderdorp al jarenlang leuk en (soms) spannend. Beide teams keken vooral in de eerste periode meer naar de tegenstander dan naar zichzelf. De angst voor elkaar zat er bij beide teams duidelijk zichtbaar in en dit resulteerde in een aanvallend belabberd niveau (8-6 na de eerste periode). Tot halverwege de tweede periode ging dit ‘kat en muis’- spel door (12-12), waarna de Grasshoppers zich als eerste hervonden. Het was daarbij vooral Roos Guijt (totaal 19 punt) die in die periode volstrekt solo het scoreverschil tussen de twee teams bepaalde (14-25 bij rust). Eigenlijk was daarna de toon voor de wedstrijd verder gezet. Bij de meiden van het bolwerk ontstond steeds meer twijfel aan de eigen kwaliteit en werd geprobeerd alles dribbelend op te lossen in plaats van passend. Het gevolg daarvan was dat BVL grossierde in balverlies (een record van 50 stuks!). Natuurlijk was dit de verdienste van de goede press-defense van Grasshoppers, maar eigenlijk hadden de meiden van het bolwerk er tot nu toe geen last van gehad. Tot halverwege de derde periode bleef het verschil onder de tien punten grens (24-33), maar omdat er weinig overtuiging zat in het BVL-spel, gooide coach Kallenberg al snel de handdoek in de ring, met als gevolg dat Grasshoppers konden uitlopen naar een eenvoudige overwinning: 39-67. Komende weken is er dus werk te doen aan vooral de taktische kant van het basketbalspelletje!
Scores BVL: Patience Dimandja (10), Birgitte Neuteboom (8), Linda Boschman (7), Zoe Schellingerhout (4), Lara Moerer (4), Miranda Righarts (2), Nicole Hoogeveen (2), Naomi Maria (2).


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Birgitte Neuteboom op dinsdag 25 januari 2005
Jaaah we hebben nu verloren ,, maar volgende keer gaan we er veel harder voor knokken... Snel deze wedstr vergeten en hard trainen om mss de volgende keer weer van hun te winnen

Roos op dinsdag 25 januari 2005
maar wij gaan ook weer harder trainen.. zodat wij de volgende wedstrijd weer winnen! =P

maar het is ook leuk als het weer spannend word! =)

nicole op dinsdag 25 januari 2005
ja ,we hebben verloren, moest een keer van komen. en nog sorry dat ik zo slecht speelden,

nicole op dinsdag 25 januari 2005
maar vooral dat ik mijn hoofd liet hangen, maar de volgende keer winnen we weer gewoon

willemijn op dinsdag 25 januari 2005
waarom hebben jullie zo,n klein stukje???nou dan zal ik wel een groot bericht sturen.
ik heb zelf niet mee gespeeld omdat, ik met een ander team mee moest spelen.maar ik heb in de tussen pauze,s bij mijn wedstrijd over de schouders van mijn teamgenoten mee gekeken.de eerste periode vond ik helemaal niks.8-6 , normaal staan we met 540 -0 voor.
hahahaha. misshien kwam het wel doordat ik niet mee speelde.
nee dat zal het niet zijn hahahahahaha.nou in ieder geval het was niks en de laatste drie ook helemaal niks .
hahaha ik kan niet zoveel meer lulluh want ik weet niks. ik vond het jammer dat ik niet mee kon spelen want, ik ken een paar mensen van dat team van grashoppers en dat vind ik altijd wel leuk om tegen hun te speluh nou kuzzzzzzzz van willemijn

patience dimandja op dinsdag 25 januari 2005
EEEY MEIDEN!!!!!!!!!!!!!
Volgende keer gaan we ceker van hun winne hoor het was egt een k*t wedstrijd egt niet om te zien.
maarja volgende keer beter he en dan winne we DIK ook

nou kuzzzies patience

Miranda op woensdag 26 januari 2005
HAAALLLOOOOW!
we hebben drie keer op rij van grasshoppers gewonnen hoor, en maar één keer verloren!

nu weten we tenminste weer hoe het ook al weer voelt om te verliezen, want dat hebben we lang niet gedaan!

laat grasshoppers nu nog maar lekker genieten van hun winst want de volgende wedstrijd gaan we is even laten zien waarom we kampioen zijn!

patience op woensdag 26 januari 2005
hahahahahahahahahaah hahahhha miranda vind ik ook we hebben ceker lang niet meer gewonnne!!!!!!!!

Renske op woensdag 26 januari 2005
coowliej die reacties dr bij te kunnen schrijven...Idd een wedstrijd om heeeeel snel te gaan vergeten dit was eght 3x nix..Zo zie je een vrijdag niet trainen betekend verliezen blijkbaar we liepen eght super te klote en stonden op elkaars of verkeerde plaatsen waardoor iedereen rare dingen ging doen maarjah snel vergeten en hierna afmaken die grasgoppers

Renske op woensdag 26 januari 2005
Vera krijgt een hand in haar mond geduwd door nr 14
Karin probeerde een mooie lay up te lopen maar nr.10 (Nicole) maakte een harde verdedigende fout
Zo lijkt het wel of wij harteloos zijn of teminste 2 van ons snap ik nou helemaal nix van...

nicole op woensdag 26 januari 2005
ja renske zo lijkt het net of ik altijd heel hard speel of zo, dat doe ik normaal nooit

patience op woensdag 26 januari 2005
IK BEDOEL VERLOREN MIRANDA!

Miranda op donderdag 27 januari 2005
...zondag tegen zoebas...

we moeten winnen!!!

ze verdedigen T-press.
ze aanvallen met screen away, en gebruiken de trailers heel veel!

zo nu weten jullie dit ook weer


0
1
2
3
4
5
6
7