Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 13 februari 2005

meisjes bolwerk spelen superwedstrijd tegen Zoebas

Het zijn van die wedstrijden waarin opeens alles klopt. Zon wedstrijd speelden de meiden bolwerk tegen de junioren van onze bolwerkpartner Zoebas. Een afgetekende overwinning tegen een van de sterkste junioren teams in het rayon: 47 77. Tot waar is dit team in staat te komen?

Al vooraf was de drang tot revanche groot. Twee weken geleden werd nog afgetekend verloren van de Zoetermeerse ploeg. Toen ging het tot halverwege goed (28-29), maar bleek vooral het fysieke verschil te groot om te overbruggen en werd BVL in de tweede helft vakkundig opzij gezet (50-79). Nu waren de rollen totaal omgedraaid. Waar de vorige wedstrijd BVL nog verschillende blessures had (o.a. Birgitte Neuteboom en Miranda Righarts), was het nu Zoebas dat haar center (Linda Baatenburg de Jong) moest missen. Uiteindelijk scheelde dat behoorlijk in de reboundkracht van Zoebas. Voor Steffie Kreffer en Miranda Righarts was dit een bijzondere wedstrijd omdat zij als speelsters van Zoebas kadetten in hun eigen sporthal tegen hun eigen vereniging moesten spelen. Hierbij werden zij gesteund door een uitgebreide supporterschare en dit had duidelijk effect. De hele wedstrijd door speelden zij met meer dan 100% inzet en dit miste zijn uitwerking niet.
Vanaf het begin van de wedstrijd namen de meiden van het bolwerk het initiatief. Sterk geconcentreerd spelend werd Zoebas eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd aan de kant gezet. Linda Boschman en Birgitte Neuteboom kregen de ruimte om in de bucket naar hartelust te scoren en wanneer Zoebas de verdediging inside op orde hadden waren het Miranda Righarts en Nicole Hoogeveen die van buiten de bucket trefzeker waren waardoor BVL de voorsprong van 2-6 en 9-20 naar een 13-27 stand aan het einde van de eerste periode tilden. Een voorsprong die naar later bleek de basis voor de overwinning was. Het was ook een periode waarin op een zeer hoog niveau gespeeld werd aan bolwerk-zijde. De verdediging stond heel sterk, waarbij vooral Steffie Kreffer heel veel extra werk verzette en de aanval verliep op rolletjes.
In de tweede periode was het vooral de vraag of Zoebas in staat zou zijn om terug te komen in de wedstrijd. Dat was niet echt het geval. De voorsprong werd heel gecontroleerd vastgehouden en hoewel Zoebas toch wat van de eerste schrik bleek bekomen, waren zij niet in staat om de achterstand tot onder de tien punten terug te brengen. Het was vooral BVL-bolwerkspeelster Roos Noorder die Zoebas op dat moment in de wedstrijd hield. Tot de 7e minuut waarin Lara Moerer de stand op 23-38 bracht bleef de voorsprong op 15 punt hangen. De laatste minuten voor de rust kwam Zoebas toch nog wat dichterbij door scores van Mariette Krijgsman en Martine Gillesen tot 32-42 bij rust.
In de derde periode pakten meiden bolwerk de draad van de eerste periode weer op. Linda Boschman en Birgitte Neuteboom inside en Miranda Righarts en Steffie Kreffer outsider vergrootten de voorsprong snel naar 37-54, waarna Patience Dimandja met intercepties en fast-breaks de stand naar een 42-61 voorsprong aan het eind van de derde periode bracht. Daarmee was feitelijk de wedstrijd beslist. In de vierde periode was het verzet van Zoebas gebroken en konden de meiden bolwerk vrijelijk de wedstrijd uitspelen. Slechts Martine Gilissen van Zoebas kwam in die periode nog tot scoren, terwijl bij BVL iedereen die in het veld kwam ook direct dreiging had naar de Zoetermeerse basket. Via 42-69 door Zoe Schellingerhout, werd het uiteindelijk 47-77! Een zeer fraaie overwinning waar de meiden erg trots op mogen zijn! Als team werd een gemiddeld rendement behaald van 0.70 en dat is erg goed!
Scores: Birgitte Neuteboom (21 pnt; 13 reb; 1,35 rend.), Linda Boschman (15 pnt; 9 reb; 1,13 rend.); Patience Dimandja (14 punt); Miranda Righarts (11 punt; 9 ass); Nicole Hoogeveen (6 pnt); Steffie Kreffer (5 pnt; 8 int; 14 ass); Maaike Klompmaker (2 pnt); Zoe Schellingerhout (2 pnt); Lara Moerer (1 pnt); Renske Kallenberg (0).


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

nicole op zondag 13 februari 2005
hey meiden ik ben als eerste he maar ikk vind dat we echt geweldig gespeeld hebben gister
doei

Miranda op zondag 13 februari 2005
We hebben een lekkere wedstrijd gespeeld hoor...

en terecht gewonnen.

rebecca op zondag 13 februari 2005
Goed gedaan!! Ga zo door.
Was de scheids goed? Maakt eigenlijk niet uit lekker boeie, want jullie zijn gewoon goed en hebben daarvoor geen goede scheids nodig(Y).

liefs my

nicole op zondag 13 februari 2005
de scheids waren zeket k*t maar het maakt niet uit want we hebben gewonnen en van af nu winnen we alles toch en wie is rebecca dan?

mijntje op zondag 13 februari 2005
heeeysz meiden,

ik hoorde het grote nieuws vanochtend.
egt supperszzzz
gingen de spelletjes goed?
jmmr dat ik niet meespeelde.
leek me egt leuk.
maarja , stef en miran juichten al jullie fans??? hahahahhahha.
ik ga gewoon de volgende keer weer meespelen en dan winnen we nog dikker hahahahahaha.
me vader zei dat egt alle schoten in de eerste periode erin gingen.
egt cool dat moeten we vaker doen.
meestal gaan alle schoten mis en zit iedereen te balluh.
hahahahahaha.
en hadden we nu wel goede scheids?

kuzzz willemijn


mijntje op zondag 13 februari 2005
dat is een meisje uit mijn klas hahahahha. doeg

rebecca op zondag 13 februari 2005
Bedankt Willemijn en me broertje speelt ook baskebal bij bvl.

liefs my

Johan op zondag 13 februari 2005
Hey, goed hoor!!!

Een geweldige revanche, je ziet het gaat om je eigen kracht en die scheidsrechters (goed of fout) zijn niet zo belangrijk....

Ilva op zondag 13 februari 2005
Heej meide,
Te gek dat jullie hebbe gewonne!!!
Jammer da k er niej bij was...lag ziekies in me bedje
Majah...volgende keer beter...
Doegies

maaikie op zondag 13 februari 2005
heeeejjj
echt mega tof dat we hebben gewonne!!!! we gaan nu verder het hele seizoen alles winne ik voel het nu ook haha
-xxx-jes maaikie

Renske op zondag 13 februari 2005
Stef en k waren al eerder bij het oude ding dat we gewonen hadden nicole maaruhh skr mooi dat we ze ingemaakt hebben en hoe

nicole op zondag 13 februari 2005
dat weet ik renske maar ik wachtte gewoon op deze want niemand kijkt toch meer op die ouwe dus ik was de eerste
ps. en dan de volgende x maken we ze met 40 punten in he

Birgitte op zondag 13 februari 2005
Echt leuk dat we hebben gewonnuh zoebas met praatjes ja we maken ze weer in maar wij hebben gwoon lkkr gewonnuh... Al met al vond k t hele goede wedstr en hebben we goed samengespeeld (vond ik) Was lkkr veel publiek voor ons en sinds teide zat eigeluk veel mee (behalve dat ik na 5 min al door me enkel ging ) En ben nu dnk voorlopig uitgeschakeld maar dat maakt nix uit was t allemaal waard Gewoon lkkr trug gepakt en gefeliciteerd meiden,, Enne hopeluk winnen we nu gwoon weer ff alles heb alle vertrouwen in ons team.. Miranda veel plzier bij ajax he hebben het voor jou gedaan gehgeh en Roos (zoebas) Beterschap he

nicole op zondag 13 februari 2005
neeh birgitte, dat kan toch niet. echt k*t voor je en voor het team...

nicole op zondag 13 februari 2005
maar ff wat anders ik heb van zoebas nog geen verslag gezien. hoe zal dat nou komen, ze schamen zich zeker, maar dat hoeft eigelijk niet want ze hebben hele doeie jeugd toch miranda en steffie. en meiden in vind echt dat we als team en individueel super gespeeld hebben

patience op zondag 13 februari 2005
Nou mensen hier ben ik dan!
goed gespeeld meiden was egt top!!!!!!! nu gaan we ook al die wedstrijden zo winne met 30 punten verschil:;groetjes mij

Renske op zondag 13 februari 2005
Miran...We willen wel weten hoe t was in de Arena want daar deden we t natuurlijk om

Jah nicole je had gelijk nou en wij waren tog eerder he stef

Birgitte op zondag 13 februari 2005
k dnk niet dat zij voorlopig met een verslag komen... Nu kunnen ze niet zeggen dat ton histirisch was (was het publiek dat voor ons was) Ze zijn verslagen door aspirantjes en kadetjes nicole je heb helemaal gelijk dat iedreen individueel goed was maar die spelletjes gingen ook aardig ,, en stef gaf echt goede passes insite We hebben gwoon een rendement van 0,70 hebben we nog nooit gehad volgens mii..

Baco Brigade op maandag 14 februari 2005
Hey Miran..

Was lachen he!?!

We zijn trots op je!

Op naar de "road to the USA"!

Gr.Danny en de rest

Renske op maandag 14 februari 2005
Het probleem is het is de eerste x dat ze verloren hebben en dat is altijd zwaar en dan moet je het kunnen accepteren en dan dat ook neer durven zetten. Maar welke reden moeten ze neer zetten? Scheidse...neej word lastig de enige reden die je t kan geven zijn de geblesseerde ofzowh?? Tjah en als wij vorige x tot de rust t gelijk hebben kunnen houden is dat tog anders dan gelijk al vanaf het begin verliezen denk je ook nie En zoebas heeft hier ook nog nix gezegt geeft ook al weer wat aan

Renske op maandag 14 februari 2005
Dan nog even kijken naar de wedstrijd van Meisjes Junioren 1 BV Leiderdorp Aspiranten 1. In dit laatste team (Bolwerk) spelen Miranda en Steffie. Verwonderlijk hoe sommigen in het publiek op merkwaardige manier reageren op deze wedstrijd. De kreten die in de richting van scheidsrechters gemaakt werden gaven mij in ieder geval genoeg reden om deze wedstrijd de rug toe te keren en het kleine uurtje dat we nog hadden voor de komende wedstrijd met wat eten op het bord door te brengen.

Het eerste comentaar is binnen van Zoebas

Rosanne op maandag 14 februari 2005
hey echt super dat jullie gewonne hebbe!!! heb helaas alleen het begin kunnen zien, maar toen ging het ook al goe. en natuurlijk winne jullie de volgende keer weer!!

Miranda op maandag 14 februari 2005
Het stukje dat Renkse van de Zoebas site heeft geplukt komt van mijn trainer Ronald Lori (zoebas mkad1) die nog geen hele periode van de wedstrijd heeft gezien, onzin dus hoe hij reageert, vind ik! JALOERS???

Ik vond het publiek geweldig, zoveel publiek hebben we nog nooit gehad (zelfs niet met een thuis wedstrijd) Nog bedankt, baco brigade!!!

XXX Miranda

PS. Baco brigade (hierboven met een stukje) is mijn neef met die groep die ons geweldig stond aan te moedigen (zoetermeerders/zoebassers)

Steffie op maandag 14 februari 2005
jaaa gewonne !!!
IEDEREEN speelde TOP en het voelde gewoon GOED!!
t was lekker plubliek en iedereen had er zin in!!
dus wat is het resultaat ?? WINST!!!!!!!!
alle ballen gingen super. als iemand vrij stond kreeg die meteen de bal, en schoot die dan ook RINGLOOS RAAK .. TOP!

zeker domme reactie van ronald :@ maarja ....

PS Baco Brigade bedankt voor jullie steun

mijntjuh op maandag 14 februari 2005
eeeeysz meiden,

egt top hoot egt gewoon geweldig!!!!!!!!!!!!!!!
ik speel gewoon de volgende keer weer mee.
ik hoop trouwens dat we voor de rest van het seizoen alles winnen.
maar natuurlijk doen we dat want ik heb vertrouwen in mijn team. nou kuzzzzzzzzzzz

mij

p.s. wie heeft er een valentijnskaart gekregen seg maar !!!!!!!!!

Birgitte op maandag 14 februari 2005
Beetje gekke reactie vond dat zoebas niet slecht speelde maar wij hadden gewoon hun spelletjes door ... Die reactie slaat eigeluk nergens op.. Maar nu we zoebas hebben verslagen kunnen we dus ook msv aan,, k vond ook dat het wisselen nu sterk ging we werden niet echt zwakker als we wisselde dat vind ik echt groot compliment voor ons team

p.s Baco Brigade jullie waren top !! mogen wel meer naar onse wedstr komen

nicole op maandag 14 februari 2005
ja zeker birgitte, het wisselen ging zeker beter als die vorige 2 wedstrijden, maar we speelden zelf natuurlijk ook super. dus welke wissel ook kwam die speelde gelijk goed.
en nu ik nog: badankt Baco Brigaade jullie hebben zeker mee geholpen aan de winst

Renske op maandag 14 februari 2005
Wat dacht baco Brigaade ervan gewoon altijd ons te gaan aanmoedigen dan zijn we gewoon skr van winst, leuk publiek en een gezellige wedstrijd wat willen we nog meer??

Birgitt op dinsdag 15 februari 2005
Als we zo door blijven gaan dan komt t publiek vanzelf wel. FF over die reactie van die coach van zoebas vink helemaal nergens op slaan,, Het doet zoebas volgens mij wel veel pijn dat ze zijn verslagen door aspr en kadetjes ,, En dan nog wel met 30 puntjes... Zondag msv Hopeluk is iedereen er dan en ook fit (geld vooral voor mij) Ik heb er genoeg vertrouwen in dat we met dit team het ook in de play offs wel kunnen gaan maken (als alles zo goed gaat net zoals bij die wedstr tegen zoebas) En baco brigade moet gewoon onse vaste supporters worden maare er moeten natulak ook andere mensen komen wij spelen toch wel beter met veel publiek

Miranda op dinsdag 15 februari 2005
Had gister avond training bij mj1 van zoebas... maar ze zeiden helemaal niets meer over de wedstrijd tegen ons hahahaha, ik zou me ook schamen xxx

mijntjuh op dinsdag 15 februari 2005
eeeysz,

ik vind het egt geweldig is egt leuk.
we hebben gewonnen.
teminste jullie hebben het gedaan.
goed hoor meiden !!!.
we gaan zo door!
volgende keer doe ik ook eeer mee.
kuzzzzzzzzzz
willemijn

Renske op woensdag 16 februari 2005
Ik blijf erbij dat er een forum moet komen...

Steffie + miranda op woensdag 16 februari 2005
(op school)
heey dames
we zijn nogsteeds super blij!!
Zoebas was trots op ons
idd baco brigade moete vaste supporters worden

mijntjuh op woensdag 16 februari 2005
eeeysz meiduh,

we moet ook wel met se allen het recor verbreken van het vorige stukje van thuis verloren van zoebas he kom op?
dfaar waren er in de 26 nu hier pas 34 of soiets.
kom op!!
maar goed gespeeld .
die fans die we hadden mogen vaker komen.

kuz willemijn

samantha op woensdag 16 februari 2005
suuuuper gedaan sjonnies

Zo op woensdag 16 februari 2005
hey meiden, nou ik ben er ook eindelijk hoor! ik vond de wedstrijd ook helemaal toppie gaan!! en nu de andere wedstrijden ff dik winnen natuurlijk doeg Zo

Birgitte op woensdag 16 februari 2005
Meiden...


ik las net scout van ton enne we hebben met 29 punten vorige keer verloren en nu met 30 gewonnuh dus we zijn gewoon beter 1 punt!!! Mjah zondag msv las net ook ( ja ik lees nog wel eens wat) dat grasshoppers ervan verloren heeft maar dat een van hun betere guard gebleseerd is beter voor ons

patience op woensdag 16 februari 2005
Eey meiden wie heeft er op de site van grasshoppers dat berichtje geschreven want die mirjam heeft mij op msn en die vroeg aan mij wie het gedaan heeft????????


kuszzzzz patience

nicole op woensdag 16 februari 2005
hey patiance ik weet niet wat voor berigtje je dan bdoeld hoor ik zie niks staan daar, maar sanne die guard van msv die gaat wel vaker door haar knie of zo en dan doet ze snel weer mee dus misschien doet ze tegen ons alweer mee, net zoals wat jij weleens hebt birgitte

nicole op woensdag 16 februari 2005
en miranda hoe was het bij ajax, wel leuk zeker want ze hebben gewonnen toch?

Renske op donderdag 17 februari 2005
Jah miran een uitgebreid verslag eisen we van je hoe de wedstrijd was en hoe t met de hele club was
Zegt beer wel eens dat ze geblesseerd is en dan speelt ze tog weer meej?? nooit wat van gemerkt

mijntjuh op donderdag 17 februari 2005
eeysz,

ja is sow ik wil best wel eens ff wetuh hoe het was.
nou we gaan goed kuzzzzz
mijntjuh

birgitte op donderdag 17 februari 2005
Heeey mensies!!!

ik begin nooit aan een wedstr als k een blessure heb

birgitte op donderdag 17 februari 2005
maare,, we moeten zondag wel ff van die mensies winnen en die guard doet dan wel langer niet mee ik train dan gewon ene hele week niet (wat humprey ook heel erg leuk vind) maare zondag doe ik wel meer weer duss... En jah miran willen uitgebreid verslag van ajax ;p hebben voor jou gwonnuh!!

mijntjuh op donderdag 17 februari 2005
jah miran we willen wel verslag
nou we zijn goed op weg naar de meeste reactie,s op een stukje
kuzzzzzzzzzzzzz

nicole op donderdag 17 februari 2005
nee birgitte ik bedoel dat je eerst dat met je bovenbeen had en toen deed je ook echt niet mee, en nu dat weer over is ga je door je enkel dat is zeker k*t voor je, dus ik zeg ook helemaal niet dat jij zegt dat je gebleseerd bent en dat je dan toch mee doet, want ik wee echt wel dat ...

nicole op donderdag 17 februari 2005
wat jij hebt wel erg als je niet mee traint en ik zeg alleen maar dat sanne een paar weken geleden ook al zoiets had, en dat het niet zo erg is dat ze weken niet mee kan doen. heb ik het zo goed uitgelegt voor je renske? ik wilde birgitte echt niet af zeiken hoor

mijntjuh op donderdag 17 februari 2005
eeysz,

ik denk dat se het nu wel snapt.
hee we hebben een record!!!

kuzzzzzzzzz

Birgitte op donderdag 17 februari 2005
Hahahah... neej okeej ik snap het wel... ja laastte tijd heb k alleen maar dingen word er helemaal gek van.. Mjah we zullen zien wat er zondag gebeurd heb nog nix met me knie gehad

mijntjuh op donderdag 17 februari 2005
nee dat ios sow beer.

Renske op donderdag 17 februari 2005
Jah srry he ben blond nicole
Miran waar blijft je verslag

Miranda op vrijdag 18 februari 2005
was egt super leuk bij Ajax!
moet dat nou echt een verslag... kijk maar een keer naar sportjournaal ofzo

Beer en rens op vrijdag 18 februari 2005
miran krijgen we daar ook verslag van hoe t was met jouwh en de groep dan?? Wij denken van niet dus...Jah een heeel verslag Succes met sgrijven

mijntjuh op zaterdag 19 februari 2005
helemaal mee eens !
wij willen een verslag en ik wil hem zwart op wit.
nou we hebben nu al 54 stukjes egt vet.
steffie ik wil nog ff een stukje van jouw sien.
nou kuzzzzzzzzzz
mijnrjuh

.......... haaha op zaterdag 19 februari 2005
jullie doen egt dom joh ga bete he best doen ik wil dat wij nummer 1 staan dan wil ik maar wie ben ik ............... maar als jllie je best doen dan gaat het wel goed hoor ??? doe jullie best dat is veel beter kom op niet so dom spelen maar op een mooie manier

vinnie op zaterdag 19 februari 2005
Joh gast ........haaha
Ben jij Johan of Die diesel die lagt ook zo raar!
????
En ik vin dat jullie goed gespeeld hebben(wisten jullie al)
Maar moes nog ff zegge


nicole op zaterdag 19 februari 2005
mensen pas op er is een mongool gesignaleerd onder de naam: ........haaha

Birgitte op zaterdag 19 februari 2005
Hoebedoel je triest... Als jij in t team van msv , zoebas, grasshoppers zit dan worden ze helemaal nooit eerste zo ... ben je wel zet je naam er ff bij of kom gwoon hier niet

Birgitte op zaterdag 19 februari 2005
als ........ hahah in je team zit dan worden jullie nooit eerste,,en doe ff je naam normaal zo ben je gwoon egt triest!! MORGEN MSV !!!!!

patience op zaterdag 19 februari 2005
CEKER WINNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Renske op maandag 21 februari 2005
ik blijf het triest vinden als mensen niet hun naam neer durven te zetten alleen dat geeft al aan dat ze het er niet me eens zijn met wat ze zeggen en dat ze bang zijn en als het over nix gaat BEMOEI JE ER DA OOK NIET MEEJ :@!!

Birgitte op maandag 21 februari 2005
egt kut dat we met 1 punt hebben verloren jaja hadden we maar eerste 15 min beter gespeeld ookal waren ze ontzettend dik en groot als je beuk kreeg lach je op andere veld van mezelf kan k zegge dan ik echt heb lope kutten had ik maar die vrijeworp geraakt

mijntjuh op dinsdag 22 februari 2005
eeysz,

jah .......hahah ik vin dat egt dom hoor.
jah maar we speelden teguh junioren beer.
en wij waren kadet aspirant en self mini
nou jah thuis winnen we wel dan gaan we heleboel publiek er bij halen en fdan winnen we.
kuzzzzzzzz

nicole op dinsdag 22 februari 2005
zo geen verslag dit keer.
was het zo slecht dat hij er stil van werd?

Steffie op dinsdag 22 februari 2005
jammer van de wedstrijd
maar 1 punt :@
dat betekent wel dat we de volgende x DIK gaan winnen ja tog meide!!
jammer dat hun laatste score telde .. maarja de volgende x vanaf t begin knokke en dan winnen we zeker !!
neej joh nicole hij had r vast geen tijd voor ..

mijntjuh op dinsdag 22 februari 2005
nee stef dat is sow.
hij sat overal en had vergaderingen kan vraguh of ie er nog een stukje van schrijft
en we winnen gewoon de volgende keer


0
1
2
3
4
5
6
7