Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

woensdag 9 maart 2005

msv fysiek te sterk voor meisjes bolwerk

Bolwerk MA1 moet voor de 2e keer in dit seizoen aantreden tegen MSV MJ1.
De uitslag van de eerste wedstrijd (met slechts 1 punt verschil verloren) stemt de meiden vooraf positief. Een gerede kans om te winnen. Men weet nu welk spelletje MSV speelt. Kortom: werk aan de winkel.

Omdat coach Ton Kallenberg die avond zelf pas terug van vakantie zou komen, zou de coaching voor deze wedstrijd worden waargenomen door Ger Righarts & Bart Groentelaar. Omdat je voor dit soort wedstrijden ogen & oren te kort komt en nooit genoeg basketball kennis & techniek bij je kan hebben, is bedacht om het coachen op te splitsen in een soort mental coaching (Ger Righarts) en technische coaching (Bart Groentelaar).

Op basis van de kennis & ervaring van de meiden van Bolwerk uit eerste wedstrijd tegen MSV is getracht om op basis van snelheid en het onder druk houden van de tegenstander het fysieke geweld van MSV te ondermijnen. Deze opzet leek in de eerste periode goed te slagen. Bolwerk MA1 met de basis 5 speelde niet mooi maar wel gediciplineerd en leek gelukkig niet geimponeerd door de hardheid en  felheid van MSV. De toon voor de wedstrijd lijkt met deze eerste periode te zijn gezet. (eindstand 1e periode: 14-18). 

MSV zet in de 2e periode nog een extra tandje bij wat al snel resulteert in de eerste blessure (Birgit/enkel). Bolwerk lijkt wat van slag te raken door al dat geweld en maakt meer en meer fouten. Niet vrij lopen, onnodig balverlies en grove verdedingsfouten leiden tot een ommekeer in de stand. Bolwerk is in deze periode duidelijk meer bezig met de tegenstander dan met het spel zelf. MSV speelt in deze periode gewoon agressiever en alerter en maakt de verdedigingsfouten van Bolwerk eenvoudig af. (eindstand 2e periode: 30-22).  

De derde periode gaat opnieuw van start met de basis 5 met de opdracht om MSV met meer snelheid en -veel- beter rondspelen onder druk te zetten. Bolwerk lijkt  zich dan gelukkig weer te herpakken en komt qua score weer in de buurt van MSV. Een herhaling van de eerste wedstrijd lijkt in de lucht te hangen. Maar ook in deze periode moet Bolwerk het fysieke onderspit delven (Miranda/gekneusde elleboog en Patience/geblesseerde knie). Hoewel de scheidsrechters de wedstrijd onder controle lijken te hebben raakt Bolwerk meer en meer geirriteerd door het harde en soms grove spel van MSV waarbij opnieuw teveel energie en aandacht uit gaat naar de tegenstander en naar de wedstrijdleiding. Er moet in die periode zelfs een vermaning van de scheidsrechter aan de Bolwerk coaches EN de Bolwerk  bank aan te pas komen. Het lukt Bolwerk maar niet om op basis van techniek, snelheid en verrassing de tegenstander voldoende onder druk te zetten.  (eindstand 3 periode: 45-40).

Ook in het slot-offensief in de 4e periode  blijft de harde MSV verdediging (Steffie/tanden door haar lip), onnodig balverlies en teveel verdedingsfouten de Bolwerkers parten spelen. De inzet en de goede wil van de meiden was er absoluut wel; de afronding helaas niet. Heel even "dreigt" Bolwerk toch nog langszij te komen maar in 2 korte fasen in deze periode weet MSV met hard, sober maar effectief spel het gat uiteindelijk te groot te maken voor Bolwerk om nog te dichten. (eindstand 4e periode: 69-56).

Aan de inzet van de meiden heeft het absoluut niet gelegen. Er is door Bolwerk hard gewerkt en geknokt.Wellicht is dat ook de oorzaak geweest dat dit ten koste is gegaan van de techniek, de verdediging en de afwerking onder de basket. Ongetwijfeld zal het gemis van Linda als center ook een rol hebben gespeeld. De aanmoedigingen vanaf de Bolwerk bank en vanaf de tribune mochten helaas niet baten. MSV eindigt deze keer als terechte winnaar.

Dit soort fysieke wedstrijden tegen dit soort ploegen zijn afmattend. Naar ons idee (Bart & Ger) is Bolwerk bij dit soort wedstrijden veel meer gebaat bij een wedstrijd op full court omdat je dan meer en beter de ruimte kan benutten en de(ze)  tegenstander op snelheid kan kloppen. 
Wij, Bart & Ger,  vonden het in ieder geval hartstikke leuk om jullie voor deze gelegenheid te coachen.
De volgende wedstrijd tegen MSV (thuis in Leiderdorp op 19 maart) zit er vast en zeker meer in voor jullie; drie maal scheepsrecht. Koppetje bij de wedstrijd houden, concentreren en accepteren. Dan moet het vast en zeker lukken.
Bart Groentelaar & Ger Righarts.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Miranda op woensdag 9 maart 2005
JEEEEEEJ! een verslag

steffie op woensdag 9 maart 2005
wat leuk een verslag !!
leuk gemaakt

en bedankte he ger en bart

toppie!!
idereen ging ervoor, jammer dat we niet hebben gewonnen. volgende x beter .maaikie op woensdag 9 maart 2005
heej!!!
jullie hebben allemaal echt mega goed gespeeld en we hebben nog een kans om iig 1 x van ze te winne! enne miranda heb je je arm gekneusd?? veel beterschap alle gewonden!!
kussie maaikie

patience op woensdag 9 maart 2005
eeeeeyyyyyy
leuke verslag en nog bedank voor het cochen van ons
maar wel ajmmer dat we niet hebben gewonnen jah maar volgende keer dan gaan we cker winne ik voel het

kusssss passi

Renske op woensdag 9 maart 2005
Seker leuk verslag
Seker leuk dat jullie ons wilde coachen
Seker dat het niet aan de jullie lag
Seker dat het balen is
Seker dat we de volgende x moeten winnen

Birgitte op woensdag 9 maart 2005
Kut dat we hebben veloruh,, Jullie coachte ons echt geweldig ,, Leuk verslag enne hoop dat jullie wel komen kijken als we thuis tegen ze moeten dan verslaan we ze gwoon op onse snelheid !! En hebben we (hopeluk niet) voor de 3x de zelfde scheidsen!!! Pfff .. Alleen de scores??

Hanos op woensdag 9 maart 2005
Volgens mij lag het verlies niet aan het team maar aan de mental coach.

Miranda op donderdag 10 maart 2005
...De wedstrijd tegen grasshoppers dit weekend, moet trouwens gewoon echt gewonnen worden...

maaike op donderdag 10 maart 2005
tegen grasshopers moeten we gewoon winnen, dat hebben we al hartstikke vaak gedaan dus dat kan makkerlijk nog een x

Birgitte op donderdag 10 maart 2005
DUIMUUH dat miranda mee doet

Renske op vrijdag 11 maart 2005
en stef dan??

.... op vrijdag 11 maart 2005
t gaat erom dat miranda geblesserd is renske,, stef niet komen er ook nog scores?

Miranda op vrijdag 11 maart 2005
...dat wordt ernstig hard duimen dan, beer!

Birgitte op vrijdag 11 maart 2005
Pfff,, hoe bedoel je kut miranda uitgeschakeld beter ben je er weer bij met play offs Betersgap!!

mijntjuh op zaterdag 12 maart 2005
heeey,

jah skrs beterschap miranda!!!
we gaan met ze allen duimen.
jah volgende keer thuis winnen we gewoon.
en als we nou eens met se allen fans gaa vragen??
vraag aan iedereen die je kent of ze ons willen aanmoedigen hoe meer fans hoe beters.
nou als je ons wil komen aan moedigen seg het dan ff teguh mij.
gr mijntjuh

Renske op zaterdag 12 maart 2005
Heey meiden...
Beter hebben jullie van grashoppers gewonnen. Srry dak er niet was maar anders had je een kotsende Renske in de auto, in de kleedkamer, in t veld en op de bank leek me niet sowh handig en k had ook niet willen weten hoe k daar had moeten komen. Alleen al naar de computer lopen was te ver das dus 3meter...

mijntjuh op zondag 13 maart 2005
nou rens.........
we lost!!
met 1 punt!!!
maar er werd een fout gemaakt en niet voor gefloten!!
en se wouden selfs eerst niet een sde wedstrijd spelen.
de scheids::
ik bedoel maar hoe dom kuun je sijn
kuzzzzzzzzzzzzz
mijntjuh beterschap trouwens rens


0
1
2
3
4
5
6
7