Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 13 maart 2005

Benjamins 1 winnen van Omniworld

In een zeer spannende wedstrijd hebben de benjamins 1 met 50 – 45 gewonnen van Omniworld. Na afloop ging er een diepe zucht door de Bloemerdhal. Mama’s, papa’s, oma’s en opa’s en de vele overige fans moesten even bijkomen. Maar wat kan basketbal toch leuk zijn. Een verslag van een topwedstrijd.

Vooraf wisten we dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, Omniworld is de enige ploeg die dit seizoen van ons heeft gewonnen. De coaches, Paul & Paul, hadden er vooraf op gewezen om vooral rustig, als team te spelen. Helaas bleek dat in het eerste kwart heel moeilijk. Er werd te gehaast gespeeld wat veel balverlies betekende en bovendien werd er slap verdedigd. Omniworld had duidelijk geen last van de lange reis uit Almere. Zij begonnen sterk, schoten erg goed en stonden al snel met 0 – 6 voor. Vincent en Boris scoorden daarna wel met een paar mooie schoten van buiten de bucket, maar Omniworld bleef beter en liep verder uit.
Een time-out leek even wat verbetering te brengen. Verdedigend ging het beter. Bobby, Lotte en Isaiah kwamen beter in hun spel, maar er werd niet veel gescoord. Na één kwart stond het 8 – 18. Er moest dus wel wat gaan gebeuren.

Paul & Paul gaven nog wat extra aanwijzingen en toen…..ja toen gebeurde het.
Er volgde een perfect tweede kwart. Het kwart werd met 22 – 9 gewonnen!
De lijnen werden van de vloer gelopen. De eerste 7 punten waren voor BVL. Omniworld kreeg een koekje van eigen deeg.
Boris goochelde de bal naar de juiste plaatsen, Mike zorgde voor de nodige versnellingen en Marco hebben we nog nooit zo goed zien spelen. De luchtmacht, Michiel en Dylan pakte bijna elke rebound. We waren overal. Ruststand: 30 – 27.

Almere was een beetje aangeslagen. Dit hadden ze niet verwacht. Maar, de wedstrijd was pas halverwege. In de rust werd het tweede kwart als voorbeeld gesteld. Zo moesten we blijven spelen. Het werd spannend, dat was duidelijk.
Omniworld begon sterk te verdedigen, maar dat deed BVL ook. Het resulteerde bijna in een schaakspel. Beide teams kregen geen vrije schoten. Voor elk puntje moest gevochten worden. Bobby stond als een rots in de branding onder het bord. Liet hij een gaatje vallen, dan was Dylan of Vincent er wel. Mike forceerde een mooie lay-up, Lotte scoorde nuttig uit een paar elegante rebounds en ook Vincent had het vizier op scherp. Het stevige verdedigen heeft ook nadelen. Persoonlijke fouten. Helaas was Mike daarvan het (eerste) slachtoffer. Vlak voor het einde van het derde kwart kreeg hij z’n vijfde van broer Kaj (we weten nog niet hoe zij thuis de avond zijn doorgekomen).
Toch werd het kwart nog met 12 – 10 gewonnen. De tussenstand 42 – 37.

Het vierde kwart was niet anders. Door de spanning werd het onvermijdelijk af en toe wat rommelig. Boris kreeg de opdracht lange aanvallen te spelen. Michiel en Bobby sloten de bucket en Marco en Isaiah (beide eerstejaars benjamin) lieten zien dat ze in dit team horen. Toch was het begin van het laatste kwart voor Omniworld. We stonden nog 1 puntje voor. Time-out.
De laatste 3 minuten werd een niet te beschrijven thriller. Boris versnelde nog eens en kreeg de bal perfect bij Michiel die goed was meegelopen, dat betekende 3 punten voor. In dezelfde minuut een steal van Boris, afgerond door Marco. Dit kon toch niet meer fout gaan. Oei…in dezelfde minuut krijgt ook Michiel zijn vijfde fout. Lotte staat op van de bank alsof er niets aan de hand is. Dat regelt ze wel effe. Omniworld bleef aandringen en scoorde. Nog 1 minuut.
Boris hield de bal lang bij zich, zocht de vrije man….passt naar Bobby….en…hij scoort.
De laatste aanval van Omniworld wordt afgeslagen. Eindsignaal…..juichen!

Er wordt nog even nagepraat. Knap teamspel. Goed verdedigd. Punten goed verdeeld over alle spelers. Conditioneel sterk. Volgende week weer!?

Scores:
Vincent Antes 9, Lotte Broers 4, Boris Crama 9, Michiel Jacobi 4, Bobby de Jong 6, Dylan Meijer 4, Mike v.d. Vlist 8, Marco van Winkel 6.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

ton op zondag 13 maart 2005
Hey, jongens hartstikke goed! Gefeliciteerd! Nu ook de rest winnen voor het kampioenschap!

Aniek op zondag 13 maart 2005
goed gespeeld hoor jongens!! ( en Lotte natuurlijk!!) was een erg spannende wedstrijd... hopelijk winnen jullie volgende week weer tegen ze!

:O op zondag 13 maart 2005
dat was een spannende wedstrijd

Renske op zondag 13 maart 2005
Het was zkr een spannende wedstrijd, echt leuk om naar te kijken!!

kobe7 op zondag 13 maart 2005
we hebben goed samen gespeeld maar de tegenpartij was wel erg goed. want ze gooiden 2 driepunters erin. (ze tellen niet voor 3 punten). gelukkig maar anders had het misschien anders afgelopen. En voor degenen die het nog niet wisten we staan door die wedstrijd wel bovenaan. holéholéholéholéééééééééé.

Joyce op maandag 14 maart 2005
goed gespeelt!

rebecca op donderdag 17 maart 2005
hoi

Heel goed gedaan!!
Als jullie dat nou ook even zaterdag doen, komt het helmaal goed.
Maar ik geloof in jullie.

liefs my

roald 29 op vrijdag 18 maart 2005
Gefeliciteerd met jullie overwinning, morgen gaan wij voor het kampioenschap, we zijn er helemaal klaar voor. Tot morgen bij de super spannende wedstrijd van het seizoen

wij Omniworld gaan voor de overwinning

Groet 29

vinz11 op zaterdag 19 maart 2005
YESYESYES
We hebben gewonne!!!
Maar ze zijn wel goed en het was een leuke wedstrijd


LaTeRz ViNz

Michiel op vrijdag 30 maart 2007
Dit is misschien een latertje (ik zit nu in U14 2) maar ik zocht nog even de wedstrijd op, het was spannend zeg! Ik zou die wedstrijd zo nog een keer met het oude team spelen. Alleen jammer dat Dylan van basketbal af is maar ik zie hem nog op school. Bobby en ik zitten weer in het zelfde team op dezelfde plaats (center) Leuk nog even de oude verslagen doorlezen!!!! Michiel


0
1
2
3
4
5
6
7