Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 13 maart 2005

Opnieuw een overwinning voor de Meisjes Kadetten

Het meisjes kadetten team ligt goed op koers voor het kampioenschap. Afgelopen zaterdag werd in een rommelige wedstrijd afgerekend met Waterdragers uit Nieuwerkerk aan de IJssel, en bleef het team ongeslagen.

De overwinning was overigens niet gemakkelijk. BVL moest flink strijden om de zege te behalen. Vooral in de beginfase leek het er op dat de ploeg de eerste nederlaag zou gaan leiden. Aanvallend wist men nauwelijks tot scores te komen, terwijl Waterdragers de basket regelmatig wist te vinden. Na 7 minuten keek BVL tegen een 4-9 achterstand aan, en toen Lynn van Remundt door een enkelblessure moest uitvallen zag het er somber uit voor het team van coach Jefferson de Man.
Door een drietje van Aniek van den Heuvel kreeg BVL toch weer aansluiting. Toch keek men na de eerste periode tegen een achterstand aan: 13-15. In het tweede kwart kwam BVL goed terug, vooral door scores van Maaike Klompmaker, Anne van Remundt en Simone van Saarloos. Door een goede verdediging van BVL slaagde Waterdragers er nauwelijks in om te scoren. Ilva Knaap slaagde er in de topscoorster van de tegenstander goed aan banden te leggen.

De rust brak aan met een voorsprong: 27-19. In het begin van het derde kwart leek Waterdragers terug te komen. Het werd 29-23, maar toen brak de periode van Renske Kleiss aan. In de eerste helft miste zij nog vele kansen, maar nu scoorde zij acht punten op een rij, en bracht daarmee de tegenstander de genadeklap toe. Met 41-27 begonnen de teams aan de vierde periode. Waterdragers bleef geloven in een goed resultaat, en het vermoeide BVL had opnieuw moeite om de basket te vinden. Zo ging ook de vierde periode verloren, maar de marge bleek toch voldoende om de zege te behalen: 47-37.

Al met al toch een verdiende zege voor BVL, dat de hele wedstrijd als team bleef knokken. Dat was het verschil met Waterdragers dat geheel steunde op enkele speelsters, en daardoor niet als team opereert. BVL is wel gewaarschuwd: elke komende wedstrijd zal er nog goed gespeeld moeten worden om het begeerde kampioenschap te kunnen behalen. In wat waarschijnlijk de sleutelwedstrijd van het seizoen zal worden, op 2 april thuis tegen naaste concurrent Gymnova, zal er in ieder geval beter moeten worden gespeeld dan in deze wedstrijd.

Scores BVL: Renske Kleiss 14; Aniek van den Heuvel 13; Maaike Klompmaker 10; Anne van Remundt 6; Simone van Saarloos 4; Ilva Knaap en Lynn van Remundt 0.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Renske op zondag 13 maart 2005
dit was echt een van onze slechtste wedstrijden....volgende week het maar goed maken?!

Joy op maandag 14 maart 2005
ejj,
Jammer datk nie mee kon spelen k was ziek..
Volgende week gaan we cker winnen en 2 april ook!

Rens op maandag 14 maart 2005
Joyce je was niet de enige zalk maar zeggen...Maar skr dat we argon gaan winnen ensowh..Leuk verslag aniek

aniek op maandag 14 maart 2005
een erge slechte wedstrijd
( vooral de eerste periode was erg matig)
gelukkig wel gewonnen! waarschijnlijk zijn we de volgende wedstrijd maar met zn 5en...

maaikie op maandag 14 maart 2005
hetging idd niet helemaal lkkr maarja als we de volgende wedstrijden elke x goed beginne worden we makkelijk kampioen!!!!

Renske op maandag 14 maart 2005
Je eigen team ging toch voor het bolwerk team???? Dan zijn we nl met zn 6en...

Rens op maandag 14 maart 2005
Rnske waarom gaa jij op een Renske heten maar is goed doek t sowh moest als lose opmerking even tussendoor
Maar bolwerk zijn dr ook weinig..en wat doet Ilva dan

Joyce op dinsdag 15 maart 2005
Nou we zijn in iedergeval met:
aniek,rnsk,simone,anne en ik..
Maaike moet gewoon ton ff lief aan kijken..en op de ledenvergadering is inderdaad gezegt dat je eigen team voor ging..en bovendien..wij zijn tog met minder mensen dat t bolwerk..maar we zien wel..

Renske op woensdag 16 maart 2005
ach we zijn met zn vijfen, maar komt allemaal goed ;-))

aniek op woensdag 16 maart 2005
alles komt goed, maar dan moeten we wel beter spelen dan afgelopen wedstrijd


0
1
2
3
4
5
6
7