Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 20 maart 2005

Benjamins 1 winnen nogmaals van Omniworld

Zaterdagmiddag stond de Bloemerdhal weer even op z’n kop. De benjamins 1 speelde hun tweede thuiswedstrijd tegen Omniworld. Een herhaling van vorige week.
De tribunes zaten weer vol, de supporters van Omniworld hadden zelfs professioneel herriemateriaal meegenomen.

Het eerste kwart domineerde BVL. Vincent zocht de ruimte en scoorde binnen 2 minuten knap de eerste 8 punten. Natuurlijk deed Omniworld ook wel wat terug. Boris werd goed verdedigd waardoor de aanvoer moeilijk op gang kwam en het spel wat vertraagd werd. Toch bleven we scoren. Bobby liep een mooie fastbreak op een knappe pass van Isaiah en toen Boris zich aan het eind van het kwart een beetje los kon maken van zijn tegenstander ging het tempo weer omhoog en controleerden we het spel. De tussenstand na één kwart: 15 – 6.

Omniworld was wakker geschud, maar toch maakte Dylan met een mooie aanvalsrebound de eerste punten van het tweede kwart. We probeerden zo goed mogelijk te verdedigen. Dat lukte want Omniworld maakte slechts 2 punten in dit kwart. Michiel was overal en Marco vulde de gaatjes die de anderen lieten vallen.
Er dreigde echter wel een probleem. Het felle verdedigen leverde erg veel, soms onnodige, persoonlijke fouten op. Mike kreeg in één kwart vier fouten om de oren, en ook Boris kwam op vier. De ruststand was 22 – 8.

Het leek een ruime marge, maar door de foutenlast moest er in het derde kwart wat geïmproviseerd worden. Normaal gesproken speelt Mike ook het derde kwart, dat leek de coaches (Paul & Paul) wat te riskant. Michiel nam z’n plaats in.
Omniworld begon het derde kwart furieus. Acht punten op rij. Na zes minuten stonden we weer bijna gelijk 26 – 22. Time-out. Er werd niet goed verdedigd.
We speelden als een stel bejaarde dames (sorry oma’s). Veel onnodig balverlies. Verkeerde beslissingen. Dat moest veranderen. Direct na de time-out scoorde Lotte. Dat gaf weer even lucht. Michiel en Bobby maakten zich weer breed onder het bord en toen ook Isaiah weer een paar rebounds pakte, kregen we de wedstrijd weer een beetje onder controle. De laatste actie was een mooie drive van Vincent. Stand na het derde kwart: 30 – 26.

Het laatste kwart werd dus weer spannend. De supporters van Omniworld begonnen nog meer herrie te maken. Op de BVL tribune alleen maar gespannen gezichten.
De beide scheidsrechters, Michael Breel en Bert Klompmaker, speciaal voor deze wedstrijd ingezet, kregen het warm.
De eerste punten werden gemaakt door Omniworld. Gelukkig scoorde Vincent gelijk in de aanval daarna. Weer een score van Omniworld. Ze kunnen te gemakkelijk de bucket insnijden. Er wordt te traag verdedigd. Mike maakt een mooie lay-up. Oef…hij maakt daarna gelijk z’n 5de fout. Marco vervangt hem. Dan scoort Omniworld twee keer achter elkaar. De verdediging staat nog steeds niet goed. Wat doen de coaches? Vincent scoort weer! Het staat 38 – 34. Michiel komt in het veld voor Dylan. Hij moet proberen Omniworld in de bucket af te stoppen. Dat lijkt even te lukken, maar dan maakt ook hij z’n 5e fout. Dylan terug binnen de lijnen. Omniworld scoort, 38 – 36. Time-out. De coaches leggen uit dat we in de verdediging sneller onze tegenstander moeten opzoeken. Ze krijgen te veel ruimte om makkelijk te scoren.
Boris wordt soms door twee man verdedigd. Dan moet er dus één vrij staan. Zoek de vrije man. En…let op. Boris en Vincent staan ook op 4 fouten!
De spanning is te snijden. Op de tribune wordt strak gekeken. Omniworld reageert de spanning af door nog meer herrie de zaal in te slingeren.
Na de time-out. Score Omniworld. Dan een snelle aanval. Vincent-Boris-Bobby. Pats, weer twee punten. Maar dan de 5de fout voor Vincent. Lotte het veld in. Even is de verdediging zoek. Omniworld scoort 4 punten. Het is 40 – 40. Nog twee minuten.
Omniworld scoort weer. We staan achter. Boris forceert, snijdt de bucket in voor een lay-up. Fout. Ook Omniworld heeft nu een speler met 5 fouten. Vrije worpen. Boris scoort er 1. Het staat 41 – 42. De volgende aanval wordt afgeslagen. Marco passt snel door naar Boris. Fastbreak…weer een fout, weer vrije worpen voor Boris. De spanning is te snijden. Omniworld maakt herrie, BVL is doodstil. Eerste bal, raak. Concentratie, volgende…..weer raak! We staan voor.
Omniworld neemt snel uit. Steal van Boris en weer een score, 45 - 42. Boris maakt wat frivole armbewegingen naar het publiek. Het wordt stil op de Omniworld-tribune.
Het BVL-publiek staat op de banken. De wedstrijd is nog niet afgelopen. Eén minuut op de klok. We verdedigen nu als leeuwen. Schot van Omniworld, mis. Rebound Bobby. Snelle aanval, Marco en Boris spelen elkaar de bal toe. Wie staat er vrij. Lotte, de enige dame in het spel. Ze vangt de bal, pivoteert, schot, raak. Nog 20 seconden. Dat kan niet meer stuk. Eindstand 47 – 42.

Scores:
Vincent Antes 19, Lotte Broers 4, Boris Crama 12, Michiel Jacobi 2, Bobby de Jong 4, Isaiah Libanon 2, Dylan Meijer 2, Mike v.d. Vlist 2


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

kaj op zondag 20 maart 2005
Goed gedaan jongens. Ben trots op jullie. Alleen die fouten he. Mike weer 5 fout. Naja gewonnen is gewonnen.


Gr kaj

vinz11 op zondag 20 maart 2005
Wel vet dat we hebben gewonnen!
En Kaj als iemand een foet maakt kan die ook goed zijn!

LaTeRz vInZ

shirley op zondag 20 maart 2005
BVL jullie zijn kanjers. Goed gespeeld. Maar de jongens van Omniworld hebben het ook heel goed gedaan. Klasse jongens. Wel wat jammer van de herrie van de Omniworld supporters en nogal onsportief om dat bij het vrije worpen nemen nog wat aan te zetten. Het mocht gelukkig niet baten! Benjamins gefeliciteerd.
Groetjes, Shirley

rebecca op zondag 20 maart 2005
Hoi

Super goed gedaan!!
Nu alleen nog 3 keer tegen Rotterdam(geloof ik), en als jullie die winnen. Zijn jullie weer kampioen. Maar daar geloof ik weer in nu al helemaal doordat jullie ook weer tegen Omniworld hebben gewonnen. Jullie zijn gewoon niet meer te verslaan.
Dus ga zo door!
En zet hem op en veel succes!

liefs my

kobe7 op zondag 20 maart 2005
Leuk, mooi en cool dat we hebben gewonnen maar nu nog kampioen worden. Dan kunnen we laten zien dat we beter zijn dan wie dan ook. En dan nog feestje bouwen onder de douche. Doei!!! kobe7.

Mo op zondag 20 maart 2005
Shirley, prima gezegd en het spreekwoord zegt het al: wie het laatst lacht, lacht het best.....

Wichard op zondag 20 maart 2005
Mijn hartslag is pas nu (zondagavond) weer op het oude niveau ! Het was echt superspannend.

Wichard

Mo op zondag 20 maart 2005
Wichard...en je hebt maar een halve wedstrijd gezien.....
Kun je na gaan hoe het met mij is gesteld.

wolfje 24 op maandag 21 maart 2005
Lekker dat we gewonnen hebben nog ff een paar Rotterdammertjes verslaan en we zijn wel kampioen WE ARE THE CHAMPIONS!

wolfje 24

roald29 op maandag 21 maart 2005
Jongens van harte
Het was wel erg spannend ik hoop dat jullie ook zo lekker gespeeld hebben. Ik hoop volgend seizoen weer tegen elkaar te spelen eindelijk een echte tegenstander. We gaan nu nog een paar keer tegen Rotterdam en Alexandria voor de 100 plus

Roald 29

willemijn op maandag 21 maart 2005
heej....

prima jongens!
ik vond het heel goed van jullie .
ik vond idd dat de supporters van omniworld een beetje veel herrie maakte maar jkah.
suc6 bij de volgende wedstriojden.
doeg

mijntjuh

mo op maandag 21 maart 2005
Roald.... Het was inderdaad spannend (een NBA-wedstrijd was er niks bij) en ik vind het ontzettend leuk dat je reageert op onze BVL-site. Ik (als moeder) zie nu al uit naar het volgende duel in het komende seizoen. (als we dan bij elkaar in de competitie zitten natuurlijk).

shirley op maandag 21 maart 2005
Hey Roald...
Ook ik vind het keigaaf dat je met ons meekletst. Heel sportief van je. Volgens mij ben je wel een toffe gozer. Hopelijk zien we elkaar weer in de volgende competitie.

vinz11 op maandag 21 maart 2005
Hey
Wel vet dat we gewonnen hebben!
Maar het was wel moeilijk om te winnen van jullie roald.
Jullie zijn een goed team!

LaTeRz ViNz

Aniek op maandag 21 maart 2005
Weer een hele goede wedstrijd! Ook op het laatst bleven jullie verstandig spelen en lieten jullie je niet gek maken door de supporters van Omniworld. Gefeliciteerd en ga zo door!

kobe7 op maandag 21 maart 2005
Tof Roald dat je zo reageert.
Dat is nou eens sportief.
Ik vind het super om tegen jullie te spelen. Hopelijk volgend jaar weer!

kaj op dinsdag 22 maart 2005
Wat ben je tog weer wijs aniek....
whahaha neej hoor

Gr kaj

vinz11 op zaterdag 26 maart 2005
Okee
Volgende week om kwart over vier tegen rotterdam thuis.
Hopelijk is iedereeen er.
En ik hoop dat we weer winnen!

Gr vINz

#17 op maandag 28 maart 2005
NIIIIEEEUUUUWWWSSSS ::


Het is over tussen kaj en Brigitte

kaj op maandag 28 maart 2005
doe niet dom

rebecca op zaterdag 2 april 2005
Hoi

Zet hem op vandaag.
En als jullie winnen( waar ik in geloof) komt het kampioenschap steeds dichter in de buurt.

liefs my

Michiel op vrijdag 30 maart 2007
Hey mijn hart staat bijna weer stil na dit verslag te lezen gaaf hoor oude berichten bekijken


0
1
2
3
4
5
6
7