Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

maandag 23 mei 2005

BVL schrijft niet in eredivisie in

Het Bestuur heeft enkele weken geleden het besluit genomen dat wij zowel de meisjes junioren als de dames 1 niet inschrijven in de eredvisie. Hierover is de afgelopen tijd ook veel publiciteit geweest in de regionale kranten. De redenen voor dit besluit zijn - in principe - vrij eenvoudig, n.l. dat er bij de meisjes junioren te weinig speelsters overbleven die spelen op eredivisieniveau rechtvaardigden en dat het voor wat betreft dames 1 ontbrak aan een financiele basis. Hoewel dit besluit ogenschijnlijk eenvoudig is, is dit besluit bepaald niet over een nacht ijs genomen en het bestuur betreurt het ook sterk dat dit besluit noodzakelijk is gebleken. Velen betrokkenen hebben het mogelijk gemaakt dat wij een aantal jaren met een DS1 team op het hoogste niveau in Nederland hebben kunnen spelen. De laatste jaren was dit mede ook door inbreng van buitenlandse speelsters. Vanuit die overweging is er veel waardering voor het vele werk van de speelsters, het management en de coach, Joris Zandbergen.

Over dit bestuursbesluit is uitgebreid en langdurig vergaderd. Echter, de issue over de financien omtrent DS1 speelt al langere tijd. De laatste jaren bleek de begroting voor DS1 iedere keer een dubbeltje op z'n kant. Tot nu toe wisten we met elkaar door heel veel kunst en vliegwerk van vele betrokkenen DS1 te behouden voor de eredivisie. Echter met de komst naar de nieuwe hal en vooral het wegvallen van structurele inkomsten van de baropbrengst en de moeizame onderhandelingen met de gemeente, is er van de speelruimte in de begroting van de vereniging weinig overgebleven. Doorgaan met DS1 in de eredivisie zonder duidelijke sponsor zou kunnen betekenen dat de financiŽle positie van de vereniging dermate sterk in drijfzand terecht zou komen dat we een grote kans op bankroet hebben en dat kan niet de bedoeling zijn. Een alternatief is om zorg te dragen voor structurele sponsoring, maar het probleem is dat we hiervoor binnen de vereniging niet de benodigde 'handen' bij hebben. De afgelopen jaren hebben de sponsors een onevenredig deel van de bestuurstijd gekost om niet al enkele jaren geleden "bankroet" te zijn. Hierin is door velen onzichtbaar werk verzet om toch nog geld bijeen te sprokkelen, maar daar is nu ook de 'rek' uit.
Het bestuur is tot de constatering gekomen dat wij met elkaar (allen dus) niet in staat blijken te zijn om DS1 die uitstraling te geven die je bij een eredivisieteam zou mogen verwachten (denk aan entourage, maar vooral ook aantrekkingskracht, aansprekend team voor de jeugd e.d.). Als gevolg van dit ontbreken van uitstraling ontstaat de afweging, wat het ons waard is om te blijven investeren en/of van alle leden een behoorlijk bedrag van hun contributie te laten gaan naar DS1-kosten. Ook deze constatering heeft geleid tot dit besluit.

Reeds in maart zijn betrokkenen geinformeerd over het feit dat er voor dit komend seizoen geen hoofdsponsor meer zou zijn en dat er gezocht moest worden naar aanvullende middelen. Dit heeft tot gevolg gehad dat er vele initiatieven zijn ontplooid om geld bijeen te halen, echter ook de 'deadline' van de inschrijving bij de basketbalbond fungeerde hier als scherprechter. Eigenlijk kan gesteld worden dat alle initiatieven "in het zicht van de haven" strandden. Waar het bestuur in andere jaargangen nog wel eens de financiele begroting door de vingers zag en alsnog tot inschrijving overging, is besloten dit nu niet te doen omdat de financiele positie van de vereniging dit niet toelaat.

In feite blijft het beleid van het bestuur ongewijzigd: wij willen binnen onze vereniging topsport behouden en mogelijk maken, naast dat wij ook mogelijk willen houden om recreatief te blijven ballen. Het doek is gevallen en we richten ons op de toekomst. Die toekomst is vooral gericht op het verder opbouwen van de jeugd op een zodanig niveau dat we weer een gezonde basis hebben voor de topsport.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

kaj op dinsdag 24 mei 2005
jammer

BVL op dinsdag 24 mei 2005
Jammer dat BVL een topsport club wil zijn en nu besluit om niet meer hoger te willen spelen. Het is ook wel toevallig dat (bijna) alle bestuursleden jonge kinderen op de club hebben die dus met "de toekomst van BV Leiderdorp" worden bedoeld....

Jammer ook dat de meiden die nu in dames 1 ballen gewoon aan de kant worden gezet en er wordt verteld dat er in de toekomst verder wordt gebouwd, en dat na al die jaren met een hart voor de club te hebben gespeeld....

Jammer ook dat er door het bestuur niet eerder aan de bel is getrokken naar alle leden van de club toe, want zeg nu zelf bestuur...als we dit als club toch al langer hadden zien aankomen en we het eerder hadden geweten dan hadden we er toch met zn allen iets aan kunnen doen? Dit blijkt onder andere door de sponsor die zich binnen een dag na het verschijnen van een persbericht in het LD bij de club heeft gemeld met een aanzienlijk bedrag.

Is het echt alleen de financiele situatie? Voor mij een vraag, wellicht voor jullie een weet.....


Gr op dinsdag 24 mei 2005
Doodzonde!!

kapitein haak op dinsdag 24 mei 2005
De put niet dempen voordat............................................................................................lijkt me hier wel op z´n plaats, voorzover ik weet is er al voldoende geld binnengehaald m een volgend seizoen te kunnen spelen dus wat is het is het probleem.

P.S. of de bestuursleden nou kinderen op de vereniging heeft of niet ze proberen de vereniging tenminste draaiende te houden al hadden ze wel iets scherper mogen zijn met sommige dingen
Ik zou wel eens willen weten wat de persoon (BVL) hierboven voor de vereniging doet want meestal staan de grootste zeikerds langs de kant lleen maar af te geven en daar wordt niemand wijzer van...............

Theo v Egmond op dinsdag 24 mei 2005
Sponser uit Leidsch Dagblad
Ik had me opgegeven om de senioren vrouwen zo hoog mogelijk te laten spelen en had als 1e instantie 4000 euro beschikbaar gesteld,maar als er maar enig overleg was geweest van het bestuur had ik mischien wel hoofdsponer willen worden,maar tot hede heb ik niks vernomen van jullie bestuur,het enige wat ik te horen kreeg van de voorzitter was dat Joris Zandbergen ontslagen is,waar de rest van het bestuur plus Joris niks van af wisten.
Ik vind dit erg vreemd dat er zo met sponsers wordt omgegaan
.Ik had met Wijnand Sloos uit Leiden nieuwe kleding voor de senioren dames uitgezocht en de dames zouden op THIB Organisatie op traningskamp gaan,maar alles gaat niet door door het bestuur wat zelfs mijn nu nog steeds niet op de hoogte heeft gebracht
Ik moet dit vernemen via internet

hans op dinsdag 24 mei 2005
Niet te geloven een sponser (van 4000 ballen)laten ze zomaar lopen nou weet ik waarom we geen sponsers overhouden
als het bestuur er zo mee om gaat
Nou doe nog maar ff een loterij
Nou bestuur bedankt

Anwoto op woensdag 25 mei 2005
Komisch om te zien dat Hans reageert op Theo van Egmond. Hans heeft hetzelfde ip-nummer als Theo van Egmond.

hans op woensdag 25 mei 2005
Dit klopt ook
Ik werk bij THIB
En vind het belachelijk hoe het bestuur met Theo is omgegaan
En dit wilde ik ff melden
Nou succes met jullie vereniging

Renske op woensdag 25 mei 2005
grappig hoe mensen hier ruzie om kunnen maken kom dan gewoon met zn alle naar de ledenvergadering en praat het daar lekker uit dan is het face to face en niet via internet

Wat zoek je eigenlijk allemaal uit Anwoto??

Bert Klompmaker op woensdag 25 mei 2005
Prima Renske, eindelijk iemand die iets verstandigs zegt!

Ik heb het besluitvormingsproces van dichtbij meegemaakt (ben overigens geen bestuurslid) en weet dus uit eigen ervaring dat de beschuldigingen over van Theo van Egmond over solistisch gedrag van de voorzitter onzin zijn.
Zoals ook op de site staat zijn de besluiten unaniem door het gehele bestuur genomen.
Ik zou zeggen stop deze discussie op deze plek en kom 11 juni naar de algemene ledenvergadering. Vraag en vooral LUISTER .......

Kees op woensdag 25 mei 2005
Sorry, maar een speelster die zegt: "dat ze niet snapt dat mensen hier ruzie om kunnen maken" snapt het niet helemaal en geeft schijnbaar niks om haar eigen toekomst bij de club.

Het gaat wel om de toekomst van de club, het eerste team en de jeugd.

Ik denk dat nog niemand echt door heeft wat voor gevolgen dit voor een club als Leiderdorp zal kunnen gaan hebben. De toekomst zal het uitwijzen.

Renske op woensdag 25 mei 2005
Kan je dat alsnog wel beter op een ledenvergadering doen die voor LEDEN is en waar LEDEN hun bezwaar kunnen uitspreken.
En ik vind niet dat u kunt oordelen over wat ik vind of denk denkt u ook niet want ik ben zelf ook jeugd waar het omgaat!Maar ik zeg nogmaals dan zie ik u wel bij de ledenvergadering

Boos!!! op woensdag 25 mei 2005
Ongelofelijk wat hier aan het gebeuren is.
Je teams terug trekken uit de eredivisie omdat er niet genoeg geld is??Er is blijkbaar niet genoeg aan gedaan gezien de sponsors die zich vanzelf melden,en na een rondje in de kennissen kring,kwam er nog eens 2000 euro aan mogelijk sponsor geld .
Er is jarenlang te weinig aan P.R. gedaan,zelfs de eigen clubsite weet zeer weinig te melden over de junioren en dames eredivisie wedstrijden.
En van de kranten is alleen in het Leidsch Dagblad regelmatig een stukje te vinden .
Verder is er geen enkele aandacht voor de thuiswedstrijden.
De Junioren en Dames hebben zelf ook veel tijd en energie gestopt in"hun"sport.
3-4 x per week trainen,elk weekend wedstrijden (door het hele land etc. En dit voor meiden die ook nog studie´s volgen.
Er zijn er die jaren de club trouw zijn gebleven(ondanks aanbiedingen van andere clubs).
En dan laat het bestuur ze nu zo vallen....
Het is jammer dat de communicatie zeer moeizaam verloopt,en dat de dames dus veel te laat te horen kregen dat er problemen waren.
Zo hebben ze dus nooit een eerlijke kans gekregen om hier
op tijd iets aan te doen.
Het is n.l. lekker makkelijk om
dit net tegen de deadline van inschrijven te melden.
Wat betreft bovenstaande reactie wil ik nog even reageren:
Het z.g. Face to Face gesprek op een leden vergadering zal nooit wat opleveren met dit bestuur.

Junioren en Dames ,jullie inzet was fantastisch al die jaren dat jullie je clubje trouw zijn gebleven.Met weinig middelen hebben juliie vaak goede prestatie´s neergezet.

Jammer...........

Theo v Egmond op woensdag 25 mei 2005
Beste mensen/leden
Ik zal het even uitleggen hoe alles is gegaan.
Ik las in het Leidsch Dagblad van 14 mei dat de ds1 in moeilijkheden waren en dat het geld op was en dat het bestuur hier niks aan gedaan had.
Ik wilde ds1 wel sponseren ,maar nam geen contact op met het bestuur ,maar met Joris en maakte de afspraak om op maandag te komen kijken en voor te stellen.
Dit heb ik bewust gedaan om eerst naar Joris toe te stappen en daarna zouden we naar het bestuur gaan en dan rond de tafel te zitten voor overleg.
Want ik wou niet dat het bestuur met de eer zou gaan strijken van zo kijk wij doen niks,hebben mooi een sponser binnengehaald
Joris /Rinus had ik al een toezegging gedaan van 4000 euro te sponseren ,kleding en traningspakken bij wijnand sloos geregeld,traningsshirts geregeld bij hws en een afgeproken als ds1 bij de eerste 3 zou eindigen dat ze op onze kosten op traningskamp mochten.
Dit is het laatste bericht wat u van mij en mijn broer ontvangen.
WIJ SPONSEREN DUS NU NIET.
Vraag aan Joris en of Rinus of dit de waarheid is en hij of ze zullen het bevestigen

Wij hadden nog veel meer kunnen betekenen voor de club
wij zijn in bezit van vele kinderattracties/suikerspinnen
met een open/sportdag hadden wij best wat kunnen betekenen,maarja het zij zo
Ik wens iedereen veel sportplezier toe en de vriendelijke groeten van Theo v Egmond
THIB Organisatie

kapitein haak op woensdag 25 mei 2005
Als iedereen nou gewoon stopt met eikelen en alle neuzen de zelfde kant op draaien wordt het misschien nog wat. Zo kom je nooit dichterbij een positief besluit. En een positief besluit is nog steeds mogelijk.
En in wat voor opzicht het bestuur ook laks is geweest; het had makkelijk nog veel slechter gekund. (en beter evenzo)
Laten andere mensen maar zien dat ze het beter kunnen. (of toch slechter)
En Theo als alle lucht geklaard is ga dan a.u.b. nog eens met Rinus en Joris om de tafel zitten: volgens velen kan dit (ondanks het gekrakeel van de afgelopen weken) het begin van iets moois zijn.
En zo dramatisch is het ook weer niet want dit soort dingen zijn vaak ergens anders aan de orde van de dag
Allemaal positief opstellen en we komen er uit.
Theo ik hoop dat je je mening nog wil heroverwegen
Thats all folks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Renske op woensdag 25 mei 2005
Als je het nouwh is gewoon onder je eigen naam deed

albert de groot op woensdag 25 mei 2005
Heb dit nog nooit gedaan, echter 1ns moet de 1e keer zijn om via dit medium te communiceren.
Ben ca. 20 jaar aan deze vereniging verbonden en heb nog nooit meegemaakt dat er zoveel wijsheid binnen deze club aanwezig was. Er schijnen opeens wel heel veel mensen te weten hoe het werkt. Hoe komt het dan dat die mensen voorheen zo weinig gedaan gedaan hebben voor deze club. Er is opeens iemand die geld wil geven en laat dit weten ook. Hartstikke leuk hoor, maar enkele mensen afbranden mag je pas als je volgens mij in ieder geval 1 euro betaald hebt. In het verleden zijn er zat mensen met een grote mond geweest, die achteraf nou niet echt over de brug zijn gekomen.
Dan is het ook nog s zo, dat de mensen, op wie er blijkbaar veel kritiek is, heel veel tijd en energie in deze club gestoken hebben. Deze mensen zowel binnen het bestuur als daar buiten hebben naar goeddunken gehandeld. Diezelfde mensen hebben hier meer tijd en geld in zitten dan de beste Theo. Juist deze mensen hebben hun kop boven het maaiveld uitgestoken. Het is wel heel makkelijk om t dan af te hakken, zeker als je dan niet alle kanten van het verhaal kent. Ik ken deze wel en vind dat in de gehele situatie enkel verliezers zijn. Alle verliezers zijn mensen die hun ziel en zaligheid in deze vereniging hebben gestopt. Dat is dus een trieste situatie en al deze mensen verdienen het niet om zoveel kritiek te krijgen. Zeker niet van buitenaf.
Dus ik zou zeggen:"Even jullie kop houden allemaal en naar allen respect tonen die zich op dit moment onder deze omstandigheden heel beroerd voelen".

Boos op woensdag 25 mei 2005
Ja hoor en laten we het vooral nooit over de speelsters zelf hebben.
Sommige mensen roepen bepaalde reactie´s over zichzelf af,m.n. door het gedrag wat ze vertonen en de verbale reactie´s die gegeven worden

gerard van zwieten op donderdag 26 mei 2005
Gegeven het feit dat on(toe)passelijke reacties zonder pardon worden verwijderd, valt het mijns inziens te overwegen om anonieme reacties als zodanig te beschouwen.

Sebastiaan op donderdag 26 mei 2005
Echt kansloos dat er mensen zijn die een grote bek hebben over het bestuur en de vereniging, maar zelf geen fuck uitvoeren! Als het allemaal zo slecht is, doe er dan zelf wat aan....

outsider - (niet- BVL) op donderdag 26 mei 2005
Altijd interresant hoe vrijwilligers die hun lust en leven geven voor een vereniging om een dergelijke schandalige manier worden afgeblaft.

Er is een gezegde, " -Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. "

Probeer het maar eens een jaartje of 2 in een bestuur te gaan zitten, je wilt niet weten hoe dit je normale leven beinvloed. Niets meer dan respect voor alle mensen in alle verenigingen die hun vrije uurtjes willen steken in het laten basketballen van anderen.

2e outsider (niet BVL) op vrijdag 27 mei 2005
Ik moet zeggen dat het me spijt dat BVL niet meer op het hoogste niveau speelt. In de Regio Leiden/Duin en Bollenstreek moet het mogelijk zijn om twee Ere-divisie verenigingen te hebben op Dames niveau.

Verder ben ik het met de 1e outsider eens dat wanneer je zelf in het bestuur zit pas kan bekijken of je de juiste beslissing genomen hebt. De meeste trainers/coaches denken maar aan 1 team..... Of aan 1 doel: winnen!! Het bestuur moet al die afwegingen nemen en niet alleen aan 1 team of aan winnen. Recreatiesport is de basis waarop een vereniging moet kunnen fungeren als sportvereniging. Dat daarbij de financiŽn soms de boventoon voeren is helaas niet anders....

Terecht wordt er ook gezegd dat de speelster/begeleiding ook veel tijd besteden aan de sport. 3 a 4 keer per week trainen, spelen in Groningen dat kost tijd, maar kost niet elke hobby tijd? Een vereniging moet wel kunnen zorgen voor de voorwaarden om te kunnen spelen op Ere-divisie niveau.

Veel succes met de opbouw bij de jeugd!!

Paul Broers op zaterdag 28 mei 2005
Wat mij stoort in deze reactie´s is dat er een aantal mensen met enorm grote mond anoniem reageren! Als deze mensen zo´n grote mond hebben wees dan ook zo´n vent/vrouw en zeg gewoon wie je bent anders kun je niet verwachten dat men je serieus neemt. Kritiek hebben mag maar wees een kerel en bestrijdt het strijdveld met open vizier. Sommige mensen staan erg snel klaar met de beschuldigende vinger maar weten niet van de hoed en de rand!
Laat duidelijk zijn dat ook ik het jammer vind dat "mijn" cluppie niet meer op het hoogste platform deel neemt met zowel de Dames1 als de jeugd en hoop van harte dat dit van korte duur is.
Tot op de ledenvergadering!

2e outsider (niet BVL) op zaterdag 28 mei 2005
Als ik onder mijn eigen naam zou reageren zou dat verkeerd opgevat kunnen worden en dat wil ik niet!!! Datgene wat ik gezegd heb, daar sta ik achter. Internet is het meest anonieme medium wat er is en dat is nu eenmaal niet anders!!! En volgens mij heb ik geen kritiek, maar meer opbouwend commentaar!!! mzzl

Jorge Liauw op zaterdag 28 mei 2005
Als het slechts om opbouwend commentaar gaat, dan kan je dat ook gewoon onder je eigen naam doen.

Volgens mij is de 2e oudsider iemand die toch iets meer met de club te maken heeft dan dat hij/zij in eerste instantie toe wilt geven.

"Als ik onder mijn eigen naam zou reageren zou dat verkeerd opgevat kunnen worden"

mijntjuh op zondag 29 mei 2005
renske ben het helemaal met je eens ik vind het heel dom van de mensen die nua allemaal kritiek gaan leveren op het bestuur maar zelf doen ze gewoon helemaal helemaal niks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DOM DOM DOM!!!!!!!!!!!!!!!

Renske op maandag 30 mei 2005
tjah wil volwassenen denken dat ze volwassen zijn maar zijn graag kinderen.

En als er typfouten in staat bij mij ik heb dyslexie dus het spijt me dan.

Michel op dinsdag 31 mei 2005
Een potentiele sponsor is nog geen sponsor.
Als het contract getekend is dan pas is het een sponsor.
En beste meneer van Egmond, met het woord hadden kunnen we niets.
Het zou u sieren als u juist nu opstond in plaats van te gaan finger wijzen.
Een coach beslist nu eenmaal niet over geld, maar over tactiek en dat soort zaken.
Een coach wil alleen maar winnen ten kosten van alles, een bestuur denkt in het belang van de gehele club.
Of wilt u dat Leiderdorp in z´n geheel verdwijnt vanwege schulden lasten? (zie als voorbeeld PSV in eindhoven)


mijntjuh op dinsdag 31 mei 2005
jah idd daar ben ik het mee eens ik vind het egt dom van d emensen die kritiek hebben was dan gewoon zelf opzoek gegaan naar spoinsers.
gr mijntjuh

Theo op dinsdag 31 mei 2005
Michel
U moet lezen wat ik schreef op 25-5 u zegt met mijn woord had u niets,maar bij mij is woord net zoveel waard als een papiertje met een handtekening en deze hadden ze zeker gekregen van mij,maarja het bestuur liet niks meer van zich horen,trouwens een paar dagen later heb ik Maarten nog gebeld of ik wat voor junioren meisjes kon beteken maarja dat was niet zo.
Ik wil jullie bestuur niet afkatten,maar een belletje was genoeg geweest en dan wisten ze wat ze aan me gehad hadden
Natuurlijk zijn het allemaal vrijwilgers die hun best doen,maaaaaaaaaaaar 1 belletje is toch niet teveel gevraagd
geen eredivisie,meiden die heengaan weg kwaliteit voor maar 1 belletje
Nou ja ik ben nu met o.a. Grasshoppers bezig,deze bellen wel

zonnenstraaltje op woensdag 1 juni 2005
naar mannetje die Theo ... bah

kaj op woensdag 1 juni 2005
Owkej zo is het wel weer genoeg laten we ons nu weer is concentreren op het heden. Iedereen heeft nu kunnen zeiken enz.

wel bvl op woensdag 1 juni 2005
verstandige woorden Kaj. de jeugd gaat soms genuanceerder om met problemen dan volwassenen...

de laatste reactie van Theo vind ik regelrecht ongepast. ik begrijp dat er over en weer teleurstellingen en frustraties zijn maar ik houd zelf niet zo van zout in de wonden wrijven

voorstel: dichtgooien deze discussie en beginnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Renske op woensdag 1 juni 2005
Als die theo nou eens goed ging lezen zou heel wat schelen geloof ik...
Kaj ga jij zelf ook niet weg dan?

Rene de boer op donderdag 2 juni 2005
Geen reactie op dit gezeur maar waar kan ik mijn dochter op geven voor het weekend kamp weekend en wat zijn de kosten.
hier heb ik nog niks over gehoord of gezien meschien heb ik iets gemist .
maar op de site staat er niks over.
bij voorbaat bedank ik je voor je reactie.
met vriendelijke groet Rene

Renske op donderdag 2 juni 2005
Is het niet eens handig gewoon een forum te maken waar je dit soort dingen kan vragen enzo??

Paul op donderdag 2 juni 2005
Ik heb Rene de Boer inmiddels beantwoord,


0
1
2
3
4
5
6
7