Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

donderdag 13 oktober 2005

Jurytakencursus

“Waar zit de time-out knop?”
“Schrijf ik die persoonlijke fout nu in dit vakje?”
“Moet de 24-seconden klok nu doorlopen?”


Voor een wedstrijd zijn niet alleen spelers en scheidsrechters nodig, maar ook mensen die de gemaakte punten bijhouden, de fouten noteren, de klok bedienen, wissels en time-outs aanvragen. Bij wedstrijden van teams in hogere klassen is ook iemand voortdurend bezig om de 24-seconden klok te bedienen, de klok waarmee wordt bijgehouden of een aanval niet te lang duurt. Dit zijn de mensen die samen de wedstrijdjury vormen en aan de tafel langs het veld zitten.

Als je zelf wedstrijden speelt, verwacht je dat zo’n scorer, timer en 24-seconden operator er zijn bij jouw wedstrijd. Je kunt dan ook zelf, of bij jongere leden je ouders of verzorgers, worden ingedeeld voor een taak als jurylid. Het is niet moeilijk, maar als je het nog nooit of nog maar weinig hebt gedaan, kun je wel wat uitleg gebruiken.

Daarom zijn er binnenkort drie dagen waarop een korte jurytakencursus wordt gegeven. Ze zijn bedoeld voor iedereen van 12 jaar en ouder en voor iedere ouder van een jeugdlid onder de 12 jaar. Maar andere leden zijn ook welkom. Je hoeft je niet in te schrijven, je kunt gewoon op één van de drie dagen komen. Het duurt ongeveer een uur. Maak er wel gebruik van, want daarna heb je natuurlijk geen excuus meer als je bent ingedeeld voor een jurytaak!

Woensdag 26 oktober 17.00 uur Ton Kallenberg
Woensdag 2 november 17.00 uur Ton Kallenberg
Zaterdag 5 november 14.00 uur Ronald van der Meel


Locatie: Sporthal De Bloemerd, Leiderdorp


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Karin Moll op maandag 17 oktober 2005
Nooit gedacht dat ik om mijn kinderen te laten sporten nog op cursus zou moeten... (Dat krijg je met domme moeders) Kan iemand mij uitleggen waarom er blijkbaar zoveel regels zijn in het spel dat je een batterij aan hulppersonen moet inschakelen om e.e.a. van seconde tot seconde te registreren? Wat een gedoe. Wat een hoop werk en wat een bureaucratie...is dat nou allemaal wel de bedoeling? Ik dacht dat we lekker gingen ballen. En ik snap best dat de REGELS nu eenmaal zo zijn, maar wordt het dan geen tijd om die regels eens aan te passen? Of is dit een wel heel anarchistische gedachte? Kan in voetbal (heb ik gelukkig ook geen verstand van) toch ook? Minder regels, meer plezier? Meer gemak ook voor de club? Enfin, tuurlijk ga ik proberen de cursus te volgen (ik zal wel moeten).
Met groet, Karin Moll
PS: Ik kan geen zaaltaken op de site ontdekkken??

Gerard van Zwieten op donderdag 20 oktober 2005
Karin,
ik wil je wel een keer uitleggen waarom er zoveel regels zijn. In ieder geval onthouden: het is een van oorsprong Amerikaanse sport en die zijn gek op regels en regeltjes.
V.w.b. de zaaltaken: ga naar wedstrijden, klik op een wedstirjd en je zal de zaaltaken zien verschijnen!


0
1
2
3
4
5
6
7