Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 23 oktober 2005

Mini┤s op basketball-cursusOp zaterdag 22 oktober zijn een aantal mini's naar de basketbalhal in Rotterdam geweest om een wedstrijd van Rotterdam Basketball tegen MPC Capitals uit Groningen te bekijken.

Twee ere-divisie basketball-ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. De tribune zat aardig vol met mensen; het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Thomas Weber, Jeroen Vos, Raoul Koopmans, Bas Kallenberg, Philip van Houwelingen en Vincent Antes genoten van de cursus basketball die beide ploegen lieten zien.
De onbetwiste man van de wedstrijd was Vincent Krieger. Hij was de man die Rotterdam Basketball uiteindelijk naar de overwinning zou leiden.
Een schitterende spelverdeler, die snelheid in het spel bracht en de spelers de basketball op het juiste moment goed in de handen gaf. Daarnaast wist hij een paar driepunters te maken. Een speler waar de mini┤s trots op waren en dus zeker met hem op de foto wilden. Vandaar de bijgevoegde foto.
De wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen waren ongeveer even sterk. Na twee periodes was de ruststand nagenoeg gelijk.

Het was heel opvallend hoe weinig er met de basketball gedribbeld werd. Er werd veel overgespeeld. Strakke passes gegeven. Goed gekeken wie er vrij stond en wie de bal kon krijgen. Kortom de cursus was een goed spel basketball. De mini┤s zagen met eigen ogen dat je tijdens het basketballen dus goed naar elkaar moet overspelen; niet veel moet gaan dribbelen; goede passes geven; goed naar elkaar kijken en leren zien wie er vrij loopt om daar de bal op de juiste plek te krijgen.
In de verdediging werd er soms afgewisseld tussen een man-to-man verdediging en een zone verdediging. Zone verdediging mogen de mini's nog niet spelen. Maar het was wel goed om te zien dat je bij een zone verdediging de bal goed moet rond passen. Er werden veel verre schoten genomen (vaak driepunters) en het is natuurlijk een mooi gezicht als zo┤n driepunter ook vaak raak geschoten wordt.
Rotterdam Basketball won de wedstrijd uiteindelijk met slechts 1 punt verschil. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd gaf MPC Capitals uit Groningen de wedstrijd uit handen doordat er slordig werd gespeeld met veel balverlies........ Ook dit was een goede leerschool voor onze mini┤s.

Enthousiast mochten onze sterspelers van mini┤s met MVP (Most Valiable Player) Vincent Krieger op de foto.

De cursus was geslaagd....................We zullen dit seizoen beslist nog een paar ere-divisie wedstrijden bezoeken. Het is gewoon gaaf om dit soort wedstrijden te bezoeken. Frank Weber en de familie Antes bedankt voor de support van onze mini┤s. GAAF!!!!!!!


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

rnsk op zondag 23 oktober 2005
zkr leuk om zo´n wedstrijd te zien Erg spannend

Frank Weber op maandag 24 oktober 2005
Graag gedaan! Hans, gaan de mini´s nu ook zo spelen, zij hebben tenslotte ˛˛k een Vincent...!

vinz#11(vincent) op maandag 24 oktober 2005
ik zal mijn best doen!!!!

Renske op maandag 24 oktober 2005
Ja Vinz, je kan het! Je moet alleen ook nog een ROn in het team krijgen, komt het allemaal goed

somebody op vrijdag 28 oktober 2005
leuk


0
1
2
3
4
5
6
7