Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zaterdag 5 november 2005

Meiden bolwerk net geen verassing tegen Binnenland

De meiden bolwerk zijn er zaterdagmiddag 5 november net niet in geslaagd om Binnenland uit Barendracht te verassen. In een heel leuke wedstrijd werd uiteindelijk met 61-66 verloren.

Het team van coach Marcel Tijssen had iets recht te zetten na de toch wel tegenvallende nederlaag tegen Amazone Leidsche Rijn van vorige week (51-56). Waar toen de meiden nog wel eens een steek lieten vallen in de agressiviteit, waren de meiden nu erop gebrand een goed resultaat neer te zetten. De tegenstander Binnenland had deze competitie nog geen tegenstander van betekenis gehad en ook in de uitwedstrijd hadden de meiden van het bolwerk kansloos verloren. Het zou duidelijk anders lopen dit keer. Hoewel Binnenland daar de eerste minuten nog weinig last van leek te hebben (2-7), bleek het achteraf toch vooral de verdedigende inzet te zijn waarmee Binnenland het gaande de wedstrijd steeds moeilijker kreeg. Het enorme lengte verschil werd goed gecompenseerd door onverzettelijkheid en hard werken van de talentvolle meidengroep van BVL.
Er ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd waarin het bolwerkteam iedere keer een achterstand wist goed te maken en zelfs bij rust op voorsprong kwam (31-30).
In de derde periode was het toch het brutaal spelende bolwerkteam dat het heft in handen had en het leek er steeds meer op alsof er een echte verassing in de lucht hing. Zeker toen het bolwerkteam zelfs in de vierde periode op een 51-46 voorsprong kwam. Binnenland kwam echter dankzij het surplus aan lengte en kracht terug (51-56) en leek de wedstrijd toch nog simpel te belissen. De veerkracht in het bolwerkteam bleek echter groot te zijn. Op 60-60 met nog twee minuten te spelen was de strijd weer volledig open. De tweede technische fout van de coach van Binnenland bleek echter de beslissing te zijn. BVL profiteerde niet uit de vrije worpen en de daarop volgende aanval en omdat Binnenland met een driepunter antwoordde, moest het team van coach Marcel Tijssen in de laatste seconden geforceerd naar een driepunter zoeken en omdat die niet viel, werd het in de laatste seconde van de wedstrijd alsnog 6166 en kwam het ongeslagen Binnenland met de schrik vrij.
Een prima wedstrijd waarin het talentvolle bolwerk liet zien hoe leuk meidenbasketbal kan zijn.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

ilva op zaterdag 5 november 2005
nou meiden ik ben trots op jullie we hebben dan wel verloren maar wel goed gespeeld ik zie jullie vrijdag weer

Ella op zondag 6 november 2005
Ja echt SUPER gespeeld!!

maaike op zondag 6 november 2005
jah het ging lekker! en we hebben het in ieder geval een stuk beter gedaan dan vorige x!
we hebben ze in ieder geval lekker laten schrikken !

Marjolein op zondag 6 november 2005
Meiden, prima gedaan!
Mooie positieve aanmoedigingen uit het publiek dit keer. Ton, volhouden!

Renss op zondag 6 november 2005
Ik vind dat we supergoed gespeelt hebben ook met zn alle ondanks dat Marcel er telkens niet aan komt op de trainingen dat te oefenen! We gaan lekker hard trainen! En we hebben laten zien dat we wel een goede tegenstander zijn! Nu gaan we winnen ik heb er nu wel genoeg hekel aan dat verliezen met 5punten...

patience op zondag 6 november 2005
whaahwhahwhahwha ja ik ook renske
maar goed gespeeld meiden egt iedreen jammer dat we weer net verloren hebben

Lara!! op zondag 6 november 2005
Lekker gespeeld hoor! Was was weer spannend! Volgende x beter!
Amazone maken we in!

xxxx!

Renss op zondag 6 november 2005
Passii geef je rug wel rust je moet nii zometeen nixx meer kunnen doewhn!!

patience op maandag 7 november 2005
jaja je kent me tog renske

maaike op dinsdag 8 november 2005
whahaha jah das precies waarom ze het zegt

willemijn op woensdag 9 november 2005
er zijn wel weinig berichten zeg!! maar ja lekker gespeeld meiden en rensss....JE BENT NIET DOOR JE ENKEL GEGAAAN!!! KOM WE BOUWEN EEN FEEST WEET JE WAT IK GEEF EEN FEEST IN DE AULA VAN DE SCHOOL 18 NOVEMBER GOED??


Renss op woensdag 9 november 2005
Lijkt me een geweldig plan dan vieren we gelijk dat JIJ weeeer beter bentt
Vrijdag weer hard trainen!!


0
1
2
3
4
5
6
7