Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 29 januari 2006

Winst voor jongens Aspiranten 2

Zaterdag moesten de jongens aspiranten 2 een “late avond”-wedstrijd spelen tegen MSV JA1. Een aantal trouwe basisspelers konden helaas om uiteenlopende redenen niet meedoen. Geen nood, de drie bankspelers uit mini’s 1 hadden nog wel een plekje in de agenda. Coach Gerard van Zwieten was ook verhinderd. Paul Crama was de aangewezen interim coach.
Een enigszins “vreemde” groep vertrok dus naar Noordwijk. In de kleedkamer wat dolle grappen. Moeten we ons aan elkaar voorstellen, of kennen we elkaar al? Bastiaan is echt een halve meter langer dan Boris…, maar Yao Ming (Chinees in de NBA) is weer een halve meter langer dan Bastiaan. Dus waar hebben we het over? Paniek, we horen dat we tegen de aspiranten 1 van MSV moeten. Coach Paul probeert de spanning te sussen met de mededeling dat ze niet voor niets in dezelfde klasse spelen. Het zal dus allemaal wel meevallen.
Warming-up. Iedereen probeert zich te concentreren. Strakke blik vooruit. Neus omhoog. Wij gaan winnen! De wedstrijd wordt een paar minuten uitgesteld. De scheidsen zijn er nog niet. Tijd om even naar onze tegenstanders te kijken. “Zij” zijn met 10 man, “wij” met 7. “Ons” publiek kijkt zeer zelfverzekerd (eindelijk een warme tribuneplaats), “hun” publiek is gespannen. Dan de sprongbal….Pieter, Bart, Titot, Bastiaan en Raoul beginnen. We spelen een beetje rommelig. Na 4 minuten staan we met 7-2 achter. We missen guards die de bal snel op kunnen brengen en vooral een goede pass kunnen geven. Time-out. Coach Paul zet twee mini’s in, Vincent en Boris. Zij moeten de bal gaan opbrengen. Een goede pass inside naar Bastiaan of Pieter. Bij de eerste aanval besluiten de twee mini’s het zelf op te lossen. Een flitsende aanval eindigt bij een raak schotje van Boris. De volgende aanval, Bastiaan wordt hoog aangespeeld, (center)move en score….! Volgende aanval, fastbreak, Vincent, Boris, Bastiaan en weer een score. Zo gaat het door. Raoul en Bart beginnen ook te scoren. Het meegekomen publiek wordt helemaal wild. Het kwart winnen we met 9-15.
Thomas (Weber) geblesseerd maar toch meegekomen om te kijken, zit met een grote grijns op de bank. “Dit is mijn team”. MSV besluit het tweede kwart anders te gaan spelen. Meer op de man verdedigen. Nou daar weten we ook wel raad mee. Gewoon insnijden, naar het bord, laat ze de fouten maar maken. Helaas schoten we de vrije worpen vaak te nonchalant, anders was de wedstrijd al met de rust beslist. Er werden nog wat tactische tips gegeven door de coach. Het derde kwart niet te veel rennen….we zijn maar met z’n zevenen en de wedstrijd is pas op de helft. Bastiaan (basketbalt pas 5 maanden) voorspelt dat hij alle rebounds gaat pakken, en Pieter belooft nu ook te gaan scoren (hij heeft pech, z’n schoten vallen niet). Titot moet, als Boris en Vincent niet spelen, samen met Raoul de bal opbrengen. Dat zijn ze niet gewend, maar ze gaan ervoor... Bart moet Bastiaan gaan helpen onder het bord. Uitboksen, zorg dat “de vijand” geen rebounds kan pakken, maak je breed. Vol goede moed beginnen we aan het derde kwart. MSV blijft zoeken naar de juiste manier van aanvallen. Bastiaan en Bart pakken echt (bijna) alle rebounds. Aanvallend begint Pieter te scoren. We lopen langzaam verder uit.
Dan het vierde kwart. We staan ruim voor, 24-40. De remmen mogen los. Boris en Vincent mogen nu voluit gaan. We gaan het tempo opvoeren. Zo’n storm hebben ze in Noordwijk nog niet meegemaakt. Gallery-play, alleen de dunks ontbreken nog.
Eindstand 30-61. High fives. We krijgen applaus, ook van het MSV-publiek. Feest in de kleedkamer. Warme douche. Veel lol. Een leuke zaterdagavond.

De scores: Vincent Antes 2, Boris Crama 6, Bastiaan Doeven 20, Pieter Klompmaker 8, Raoul Koopmans 6, Bart Noordhoek 14, Titot Schijf 5.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Gerard van Zwieten op maandag 30 januari 2006
Kijk; dat zijn nog eens goeie berichten: da's 2 uit 2 na de kerst! Maak niet uit wie er geblesseerd is of niet kan; de bankers lossen dat gewoon even op samen met de lange mannen. Raoul, Boris en Vincent bedankt! A.s. zaterdag weer verder tegen Westland Stars. Waarschijnlijk ook allemaal weer lange darmen. Pieter, Bart en Bastiaan: maak je borst maar vast nat. Als het niet bovenlangs kan; Boris en Vincent kunnen ook nog altijd onderdoor. Paul ... uiteraard ook bedankt. Ik merk dat ik met een gerust hart nog eens kan wegblijven!

Marion Doeven op maandag 30 januari 2006
Graag wil ik ook reageren op de wedstrijd van afgelopen zaterdag avond.Het sfeertje onder de jongens vond ik opvallend gemoedelijk.allemaal gelijk gestemde knapen!De passes onwillekeurig gemaakt en iedereen deed gewldig zijn best en beet flink door als dat nodig was.Ik betrapte me zelf erop dat ik soms,meegesleurd door het spel,flink zat te tetteren.....en met het scoren flink kon jellen.Op de tribune zaten we gezellig en inderdaad warm.Het is natuurlijk geweldig als je als team zo snel zoveel voor staat ,maar nu was er ook heel veel lol onder elkaar en de positieve knip ogen van Paul,deden daar nog een schepje bovenop!!!Kortom een plezier om jullie te hebben zien spelen bedankt!!en alvast succes voor volgende week,jullie weten nu waar jullie toe in staat kunnen zijn!

bastiaan doeven op maandag 30 januari 2006
we waren gewoon lkkr aan het dolllen . hahaha

sophie Looijen op maandag 30 januari 2006
Zeg kan iemand mij helpe? Ik ben van unlimited.. en we ware op kersttournooi bij jullie.. Nou dacht ik dat er een broer en zus spelen bij jullie.. en volgens mij was de vader een van de voorzitters.. kan da? -xxx- Sophie

rnsk op maandag 30 januari 2006
Leuk verslag, goed dat jullie gewonnen hebben! Wij hebben zaterdagavond ook gewonnen (met 7 punten). Was ook een geslaagde zaterdagavond...vooral de rit heen

kobe7(1) op maandag 30 januari 2006
We hebben lekker gespeeld. Iedereen deed z'n best, en we hadden veel lol. Volgende wedstrijd weer? Ik hoop het wel. Ehh, Bastiaan ik ben 1.48. ben jij al 1,98? Dat geloof ik niet. We schelen hooguit 40 cm!

sophie op dinsdag 31 januari 2006
Halloo I asked someone a question.. (A) Kan iemand me daar ff mee verder helpe

Renss op dinsdag 31 januari 2006
Jah dat kan..

Birgitt op dinsdag 31 januari 2006
Joh zal wel matthijs en willemijn kallenberg zijn =) maar is ton voorzitter dan *-)?

Renss op woensdag 1 februari 2006
heey kattukkeerrr dat jij nouwh nii weet wat dr allemaal in bvl gebeurt moet je dr ooook nii mee bemoeien meiss maaree je bent wel liefff

Birgitt op woensdag 1 februari 2006
ik bemoei me er niet mee hoor maar vind beetje domme vraag... dan ga je naar de teams en kom je er zo achter dat er dus kallenbergen rond lopen =) en dat ton voorzitter is wist ik niet neej

bastiaan doeven op woensdag 1 februari 2006
boris ik ben 1,90 .hahaha maar ja deze week tegen nmmr 1 maar die maken we af!!!!!! oja (ik was top scorder met 20 punten!!!) D

kobe7(1) op woensdag 1 februari 2006
Bastiaan... dus schelen we maar 40 cm.

robin op woensdag 1 februari 2006
42 cm....

Sophie op donderdag 2 februari 2006
NOu jullie zijn wel vriendelijk daar zeg in Leiderdorpp.. Zal wel aan et westen liggen Maar ehh.. jullie hebben geen fotoos heh.. dus kan ik et ook nii egt zien.. Maar goed.. vin jullie wel een leuke clubb hoor..

Renss op donderdag 2 februari 2006
Wij zijn super vriendelijk Wij hebben wel foto's je moet alleen goed zoeken Maar waarom wilde je nou eigenlijk weten dat er een broer en zusje was en hun vader de voorzitter was?

bastiaan doeven op donderdag 2 februari 2006
wie heeft er zin om te kijken zaterdag tegen de nmmr 1 om half acht

robin op donderdag 2 februari 2006
niemand bastiaan, naar die amateurtjes komt niemand kijken

Glenn #21 op donderdag 2 februari 2006
hey bastiaan het gaat niet om hoeveel punten je scoort het gaat erom of je met je team speelt en goed speelt dus maar het gaat wel steedst beter met jou ik heb ook maar allemaal van edmar die ouwe geleerd

robin op vrijdag 3 februari 2006
ow jah daar hebben we glenn die (niet) basketballen ken (GRAPJE)

bastiaan doeven op zaterdag 4 februari 2006
heey glenn van die ouwe moet je het hebben

bastiaan doeven op zondag 5 februari 2006
zo gisterewn weer gewonnen. iedereen speelde goed en was weer top scorder(ja arman ook door jullie pasen) maare we staan nu lkkr dick eerste!!!!

kobe 7(1) op zondag 5 februari 2006
baastiaan die avond stonden we al eerste toch. maarja...

bastiaan doeven op zondag 5 februari 2006
ja mar nu dik ahahah (owja ik heet bastiaan niet baastiaan)

Bastiaan Doeven op zaterdag 28 maart 2009
was een leuke wedstrijd ben inmiddels alweer 3 jaar ouder en gestopt maar voor de mensen die dit lezen ik ga weer spelen


0
1
2
3
4
5
6
7