Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 2 april 2006

Meisjes Aspiranten 2 winnen laatste thuiswedstrijd

De meisjes aspiranten 2 moesten het in hun laatste thuiswedstrijd opnemen tegen het altijd lastige DAS. De meisjes spelen in een moeilijke 1e klasse omdat ze halverwege het seizoen gepromoveerd waren. In de eerste helft van de competitie was het steeds een puntje-puntje wedstrijd geweest tegen DAS wat meestal altijd uitdraaide op verlies.Dit keer zou het eindelijk eens anders lopen.

In het eerste kwart begonnen de meisjes voortvarend, aanvallen werden soepel afgerond omdat er goed werd samen gespeeld en DAS hier en daar wat gaten liet vallen en BVL met veel inzet aan de wedstrijd was begonnen.Dit resulteerde in een 20-10 voorsprong na het eerste kwart, een gaatje was geslagen.
In het tweede kwart waren de meisjes geschrokken van hun voorsprong en zagen die terug lopen tot 4 punten omdat BVL verzuimde de verdediging strak te houden, hier en daar lieten de dames hun tegenstandster lopen en gaven teveel ruimte weg. Stand met rust: 26-20.
Coach Paul Broers gaf in de rust aan dat als er in deze competitie een keer gewonnen kon worden het nu moest gebeuren maar dan moesten de dames er wel vol voor gaan. Er waren genoeg speelsters op de bank dus met veel inzet en hard werken moest dat gaan lukken. De BVL dames gaven aan dat ze vol voor de winst wilden gaan.

Het derde kwart was BVL nog niet helemaal bekomen van de rust. Weer werd de verdediging niet strak gehouden en kregen ze enkele breaks om hun oren. Aanvallend werd teveel door het midden gespeeld wat regelmatig balverlies opleverde. Zodoende werd het kwart afgesloten met een 38-38 stand.
Het vierde kwart werd erg spannend BVL trok de touwtjes flink aan. Met name Saskia wist veel aanvallende rebounds te pakken en hieruit te scoren. BVL kwam achter te staan en met een aantal goede scores van Lidwien en Tessa bracht BVL de eindstand op 50-50. Verlenging!
Voor de meeste meisjes was het hun eerste verlenging.
DAS had geen antwoord meer op het fysieke aanvallende spel van weer Saskia, Anne en Tessa. Het publiek leefde mee en voelde de spanning. Door veel inzet en goede scores wist BVL de verlenging duidelijk in hun voordeel te beslissen. Eindstand 61-54, en eindelijk weer eens de winst!

Scores: Lidwien 17,Lotte 11, Saskia 10, Tessa 8, Anne 7, Rebecca 4, Clotide 2 en Amelia 2.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Lotte op zondag 2 april 2006
Ik vind het echt goed gedaan meiden ik ben trots en blij op iedereen en blij voor iedereen anders klopt het niet echt leuk dat we toch de wedstrijd hebben gewonnen zo moeten we ook spelen tegen bob oftewel B.O.B doeiii kussjes van Lotte(K)

Nel van Dijk op zondag 2 april 2006
Een heel leuke en spannende wedstrijd. Goed jullie best gedaan! Er zat heel veel vaart in, leuk jullie zo bezig te zien. Allemaal gefeliciteerd met de verdiende overwinning! Ook de coach. Kijk uit naar volgende week. Tot ziens, Nel

Nina op zondag 2 april 2006
Woohoo gewonnen!!!!!!!!!!

Liidwien op zondag 2 april 2006
Jeeeyy Gwonne! volgendee week net zo spelenn! Dan gaan we ckr winne Goed Gedaan meidee, Lid

Anouk op maandag 3 april 2006
Toppie meiden!!!! Echt super gedaan! Anouk

Anneloes op maandag 3 april 2006
ooeee; wat waren we goéééd. haha eindelijk weer eens gewonnen! Echt Super Meidenn! Verry trots op ons team*[a] Zaterdag weer eventjes net zo goed spelen he=D .xx. lloes;

bastiaan doeven op maandag 3 april 2006
goed gedaan meiden volgende x weer

tess op zaterdag 8 april 2006
haha was egt gezzeli goed gespeeld meiden XXX

clotide op zaterdag 8 april 2006
was een leuke wedstrijd en egt spanned

amelia op zaterdag 8 april 2006
was een spannend en een, hele leuke weds...... en iedereen heeft heel leuk gepeeeld goeed gedaan meiden


0
1
2
3
4
5
6
7