Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

woensdag 26 april 2006

Aspiranten 1 verliest van Lokomotief

Hoe bepalend het niveau van de scheidsrechters is voor het verloop en de sfeer van een wedstrijd bleek zaterdagavond in Rijswijk. De jongens van Aspiranten 1 moesten een wedstrijd spelen tegen Lokomotief. Vanaf de eerste minuut was het al BVL tegen Lokomotief met de steun van twee scheidsrechters. James had binnen 6 seconden al 2 P’s te pakken. Dezelfde verdedigingstechnieken werden bij de jongens van Lokomotief niet ‘gezien’ door de scheidsrechters. Er werd in ieder geval niet voor gefloten. Dit creeërde al snel een sfeer van enorme irritatie bij onze BVL-ers. Ook werden de jongens erg onzeker over hun spel. Als er continue voor van alles gefloten wordt, weet je natuurlijk op een gegeven ogenblik niet meer wat wel kan en óók nog wordt toegestaan. Door die onduidelijkheid lukt er natuurlijk niet veel meer, en dan worden er ook steeds meer fouten gemaakt bij de verdediging en de aanval.
Natuurlijk werden er ook fouten gemaakt waar wel terecht voor gefloten werd. De verhouding tussen de manier waarop er tegen Lokomotief en tegen BVL werd gefloten was echter volledig zoek. Halverwege de wedstrijd zat Tomas al op de bank met 5 fouten. We waren er al zeker van dat de rest zou volgen, vanwege het foutenaantal dat in de eerste 2 periodes al was gemaakt . Bij het ingaan van de derde periode liep de score ondanks alles nog gelijk op en was alles nog mogelijk. Tijdens de derde periode vervloog echter alle hoop en konden we alleen maar proberen om de wedstrijd zonder blessures te beëindigen. In de derde periode moest Do er uit met 5 fout. Vervolgens volgden Glenn, Mark en Broeno al snel. James, Raoul, Joren en David stonden nog in het veld en probeerden een paar puntjes te pakken. Maar James kreeg zijn laatste fout en toen stonden er van BVL nog maar 3 mensen in het veld. David maakte zijn vierde fout en stond ook op scherp. Raoul wist er ondanks de ongelijke teams nog 4 punten in te gooien. Met nog 13 seconden en 4 P’s moest het David toch ook nog lukken om op de bank terecht te komen?! Binnen 8 seconden zat ook hij op de bank. Met nog 2 BVL-ers in het veld en nog 5 seconde op de klok vonden de scheidsrechters het welletjes en was de ‘wedstrijd’ voorbij. Helaas kan je bij zo’n wedstrijd als team niet eens je jas aantrekken en weggaan. De bond deelt dan een boete uit. Daarentegen is de bond dan toch ook verplicht om scheidsrechters van een goed niveau te leveren?! Ik ben benieuwd naar het videoverslag van Rasmus. Misschien is het geschikt bewijs voor de bond om deze scheidsrechters een cursus te geven of naar de opticien te sturen. Dan hadden ze namelijk ook gezien dat de klok regelmatig niet liep, en de 24-seconden klok vaak stil stond.

Complimenten aan dit team, dat ondanks de ongelijke strijd toch steeds heeft geprobeerd om kalm te blijven. En Edmar: Gefeliciteerd met je eerste technische fout!

Eindstand: 81-50

Fouten:
Broeno: 5
Glenn: 5
Raoul: 2
Tomas: 5
Mark: 5
Joren: 1
James: 5
David: 5
Do: 5
Edmar: 1


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Ella op woensdag 26 april 2006
Echt een top wedstrijd =)

Ilva op donderdag 27 april 2006
jammer jongens... echt vervelend altijd die sheidsrechters maar ja niks aan te doen volgende keer beter ! en dan nog met 30 verschil verliezen, valt best mee!

Renss op donderdag 27 april 2006
Scheidse...kunnen ze ook niet bij hun zelf bedenken dat zoveel fouten erg overdreven is als die bij Loko niet aan de hand was... Ellaa hou jij je mond maar

bastiaan doeven op donderdag 27 april 2006
wejo als edmar een technisehe fout maakt dan is het wel heel erg geweest ... maja nu kan je ze terug pakken op eigenterrein... ik kom cker kijken nenaanmoedigen succes jongens!!!!!!!!!!!

Glenn #21 op donderdag 27 april 2006
eerlijken verliezers zijn we gewoon

Sven #15 op vrijdag 5 mei 2006
Als Iverson een beetje meer had gepasst hadden jullie ook kunnen winnen... of gewoon basketballen is ook een optie

Tim-11# op vrijdag 5 mei 2006
LACHEN MAN

kevin#4 op zaterdag 6 mei 2006
of iedereen gaat op rugby (?)

do op maandag 15 mei 2006
gelukkig hebben we ze thuis laten zien wat basketballen is!

Sven #15 op maandag 15 mei 2006
Gast met wat jullie maandag hebben laten zien gaan jullie het niet ver schoppen .. hoe hard of zacht je ouders ook schreeuwen dat je het goed doet ...

MJ op maandag 15 mei 2006
wat..??

-do- op maandag 15 mei 2006
sven bakt er niks van!

Glenn #21 op woensdag 17 mei 2006
hey sven hoe kom je nou aan maandag

roos op woensdag 17 mei 2006
wat praat jij poep do..? sven is de bom kom nie poep praten

roos op woensdag 17 mei 2006
gwn niet zo over sven praten ... :|

Roos op vrijdag 19 mei 2006
niet doen oke niet doen en als jullie zo moeten winnen heel knap

-do- op vrijdag 19 mei 2006
zo?? de defence was egt te goed gwoon!

tomas #4 op vrijdag 19 mei 2006
roos, wat is nou echt je punt?

Big Ticket op zaterdag 20 mei 2006
Wtf praten jullie poep?? Locomotief is gewoon poep en BVL tha beest. KLAAR. Latrz KG

#21 Glenn op dinsdag 23 mei 2006
rustig jongens we hebben gewoon eerlijk gewonnen. ik ben echt blij dat ik mijn laatste wedstrijd in het rood heb gewonnen

MJ op dinsdag 23 mei 2006
mooi gezegd

roos op donderdag 25 mei 2006
mee eens

ikke op dinsdag 13 juni 2006
meent gij da


0
1
2
3
4
5
6
7