Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 3 september 2006

Bolwerk U16 wint oefenwedstrijd van Black Eagles

Het meisjes Bolwerkteam U16 won ook haar tweede oefenwedstrijd met het kleinst mogelijke verschil: 40-39. Vorige week werd al met 1 punt verschil gewonnen van de dames senioren van Lokomotief. Nu trok het team van de coaches Marcel Tijssen en Ton Kallenberg in de slotseconden aan het langste eind in een verder gelijkopgaande wedstrijd tegen Black Eagles uit Rosmalen.

Black Eagles was aan het eind van het vorig seizoen nog als derde van Nederland geeindigd. In dat opzicht was dit dus een eerste echte test-case om te zien waar het vernieuwde bolwerkteam op dit moment staat. Het werd een prima en ook sportieve oefenwedstrijd. Bij het bolwerk ontbraken Anouk Nijman en Sera Butter, maar de overige tien speelsters waren klaar voor de strijd. Voor beide teams was het duidelijk een eerste wedstrijd en bleken vooral de aanvalspatronen nog de nodige misverstanden op te leveren. Het gevolg was dat de basket maar moeizaam gevonden werd. Omdat het er in verdedigend opzicht bij beide teams beter verzorgd was, liep de score niet snel op. Na de eeste periode prijkte er een magere 9 - 8 op het scorebord. In de tweede periode was het toch vooral de fysieke kracht van de Brabantsen die de doorslag gaf. Via 15-12 namen zij een kleine voorsprong bij rust 16-21. Dit was mede ook het gevolg van het geblesseerd uitvallen van Willemijn Kallenberg die een vinger in haar oog kreeg.
In de tweede helft hingen de meiden van het Bolwerk aan een laatste draadje (23-30), toen Ella Tijssen het team met enkele goede intercepties en schoten terug in de race bracht 29-30 en 30-32 aan het eind van de periode. In de vierde periode gaven de beide teams elkaar geen duimbreed meer toe en gingen zij in gelijke stand naar de laatste minuut. Een duur balverlies van Black Eagles gaf Maxime Essenstam de gelegenheid de winnende score te maken. Zij werd echter foutief afgestopt, maar verzilverde toch een vrije worp, waardoor de winst opnieuw in Leiderdorpse handen bleef: 40-39.
scores: Ella Tijssen (13), Willemijn Kallenberg (8), Maxime Essenstam (6), Lara Moerer (4), Sigourney Lionar (6), Christine van Langerak (4), Alexis Newell (1).


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

passi op zondag 3 september 2006
yeaaaaahhhhh goed gedaan meiden!!!!!!! maar jammer dat er zo weinig scores vielen

Ella op zondag 3 september 2006
Inderdaad weinig scores! Maar wel goed gespeeld meiden!

Tim op zondag 3 september 2006
RESPECT

Lara op maandag 4 september 2006
We houden het spannend voor het publiek he Goed gespeeld allemaal!

Renske op maandag 4 september 2006
Kon Willemijn het wel aan of werden er nieuwe meiden gevonden als stressbal? Succes he dit seizoen en ik kom zeker wel kijken hoor!

maaike op woensdag 6 september 2006
ik kom wil zeker wel een keer steunen als haar oude vertrouwde stressbal hoor en gefeliciteerd!


0
1
2
3
4
5
6
7