Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

maandag 9 oktober 2006

Meisjes Junioren met nieuw team tegen BS Leiden

In de afgelopen weken zag het er naar uit dat het Meisjes Juniorenteam van BVL een zachte dood zou sterven. Gelukkig is er versterking gevonden waardoor het team nu uit zeven basisspelers bestaat, twee bankers heeft en een geblesseerde speler in de persoon van Aniek. Anne en Linn van Remundt zijn weer terug en Robin Viele en Sigrid van der Haagen zijn helemaal nieuw in basketballand. Uitbreiding van het (gezellige) team met meiden onder de 20 is overigens nog steeds wenselijk. (Dus heb je een zus, dochter, nichtje etc Ö..)
De eerste wedstrijd op 30 september was bemoedigend. Er werd wel verloren maar de achterstand van 11 punten was te overzien. Als het schotpercentage in die wedstrijd van 20 naar 40% was gegaan hadden we zelfs kunnen winnen!
De echte test kwam pas op 7 oktober tegen BS Leiden. Hier bleek dat het nieuwe team nog geen antwoord had tegen BS Leiden.

BS Leiden verdedigde in een strakke man-to-man en aasde op de slechte passes die (helaas) veel gegeven werden. De technische kwaliteit van onze kant was onvoldoende om BS Leiden enig weerwerk te kunnen geven. Renske en Ilva zorgden voor de opbouw maar de bal werd regelmatig onderschept. Vooral bij het innemen van de bal ging het vaak mis. Gelukkig hadden we een lengtevoordeel met Carola en Maaike. Toch was ook de rebound vaak voor BS Leiden. Ook in deze wedstrijd waren we zeer slecht op schot, dat terwijl bij Leiden alle ballen er in gingen. Na de eerste periode stonden we met 24-6 achter. Ook de tweede periode begon slecht. Pas na 4 minuten scoorde Carola haar 4-de en 5-de doelpunt. In de 16-de minuut scoorde Anne als tweede van het team, gevolgd door Linn en Maaike. Met 15 tegen 9 werd de periode afgesloten.

De derde periode was een opsteker, er werd beter gecombineerd en vooral gecommuniceerd! Dit leidde tot een grotere druk op de defensie van BS Leiden en enkele mooi uitgespeelde aanvallen. Doordat we veel balverlies hadden kon Leiden met de fast-break nog veel punten halen en verloren we deze periode met 23-11. De laatste periode ging het tempo bij BS Leiden naar beneden en kwamen we wat beter in het spel. Robin scoorde haar eerste basketbalpunten! Ook in deze wedstrijd had het team veel balverlies, een slechte rebound en een slecht schot. Er is dus nog heel wat te verbeteren!

Niettemin was het heel gezellig en konden we genieten van onze nieuwe speelsters. Sigrid die nog moest wennen aan de lijnen en in eigen basket scoorde en Robin die binnen 1 minuut tegen drie Pís aanliep. Eindstand 76-36

Sigrid (1P), Ilva (1P), Renske (1P), Maaike 10 (4P), Carola 19 (2P), Anne 2 (1P), Linn 1 (3P), Robin 4 (3P)


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

paul c op maandag 9 oktober 2006
Meiden... Mooi dat er toch weer een team staat. Ik weet dat Bert z'n best zal doen om jullie elke week weer een beetje beter te laten spelen. Natuurlijk kom ik snel eens kijken, ik heb tenslotte na afloop van vorig seizoen een "levenslang gratis jaarabonnement" gekregen op juliie thuiswedstrijden!

Aniek op dinsdag 10 oktober 2006
Jammer meiden! maar over een paar weken is iedereen op elkaar ingespeeld, is het duidelijk in welke basket BVL moet scoren( ) en gaat alles vast veel beter! Over een paar weken maken jullie vast iedereen in! Donderdag kom ik weer even buurten, tot dan!

Renske op dinsdag 10 oktober 2006
Tja, verloren....maar het was wel gezellig !

maaike op dinsdag 10 oktober 2006
gezellig was het zeker , we gaan er gewoon voor om volgend seizoen wel wat te winnen tot donderdag!

Joyce op dinsdag 10 oktober 2006
Haai meiden! Jammer dat jullie verloren hebben.. Zaterdag ben ik van de partij om jullie aan te moedigen Kus Joy

maaike op woensdag 11 oktober 2006
leuk joyce ik verwacht natuurlijk wel een spandoek!!

Renske op woensdag 11 oktober 2006
O zkr gezellig joyce ! Kom je cheerleaden Enne Maaike.... is je spanddoek voor U10 al af

maaike op donderdag 12 oktober 2006
renske, volgende keer ben jij het slachtoffer!

sigrid op zondag 22 oktober 2006
heeey! leuk zo'n wedstrijdverslag! fijn dat er ook even werd vermeld over dat scoren in de goede basket;p het was weer een heftig wedstrijdje.. ik heb zin in onze volgende, tegen Oegstgeest. Kom allemaal kijken om 21.15 in de appollohal 4 november ! (H) groetjes! sigrid

boris op zondag 22 oktober 2006
pfff das laat 21.15 dan lig ik al in me nest lekker tv te kijken

Renske op maandag 23 oktober 2006
Nou Boris, je pa en ma zullen je voor 1x wel laten kijken Ik vind het trouwens ook erg laat maja...

Lara op vrijdag 27 oktober 2006
Jaaa! iedereen moet even komen kijken hoe wij gaan winnen van leiderdorp, haha!

maaike op zaterdag 28 oktober 2006
danku laar

Renske op zondag 29 oktober 2006
Nou Lara, ik weet nog wat er gebeurde toen Leiden dit zo hard riep


0
1
2
3
4
5
6
7