Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 15 oktober 2006

Eindelijk winst D0-1!! (meisjes onder 20)

Na twee wedstrijden verloren te hebben, hadden we op zaterdagmiddag een thuiswedstrijd tegen Jumpers. Na een goede warming up, begon de wedstrijd.
Al in de eerste minuut opende Renske de wedstrijd met een mooie lay up. Daarna werd er alweer gescoord door de tegenpartij. Door veel te passen, hadden we een snelheid waardoor er veel fast breaks werden gelopen. Soms kwamen er zelfs vrije lay ups waardoor vooral Maaike vaak de kans had om te scoren. De eerste periode wonnen we daarom ook met 24-8.
De tweede periode leek de tegenpartij moe te worden (zij waren maar met zes spelers). De eerste minuten had Anne er veel zin in en raakte de ene lay up na de andere. Rebecca onderschepte veel ballen en Kirsten had een aantal mooie acties naar de basket. Het leek wel of de tegenpartij niet meer aan de bal kwam. Pas in de negende minuut kwamen zij tot scoren. Eindstand van de tweede periode: 21-2. Hierdoor kwamen we in de pauze op een voorsprong van 45-10.
Na een wat rustigere warming up en lekker water te hebben gedronken begonnen we met goede moed aan het derde kwart. Ook deze ging erg goed! Robin maakte goed gebruik van haar lengte en kon zo veel rebounden. Sigrid maakte haar eerste score (in de goede basket ;-)) sorry Sieg!) en wist de basket steeds meer te vinden. De tegenpartij had de fast breaks goed door, en kon soms de passes onderscheppen. Ook deze periode werd gewonnen, dit keer met 26-7.
Er werd al over een full court press gesproken, maar van Coach Bert mochten we dit pas na vijf minuten spelen. We begonnen rustig te spelen, maar hadden zin om onze conditie te testen. Ilva dribbelde de bal goed op en kon de rust in het spel brengen. Eindelijk gaf Coach Bert de wissels en het teken voor full court press. Helaas ging dit niet zo lekker. Hierdoor liep de tegenstander toch vaak vrij en kwamen zij een aantal keer tot scoren. Linn gooide in de laatste minuten nog even zes punten erin en toen ging de zoemer. Eindstand van de vierde periode: 36-10.

Eindstand van de wedstrijd: 106-27 voor BV Leiderdorp

Na dit jaar nieuw met elkaar te zijn begonnen, was het fijn onze eerste wedstrijd met zoveel punten te winnen. We hopen vaker zulke wedstrijden te spelen, publiek is altijd welkom ;-))!!

Scores (en fouten):
Maaike 27 (1p)
Renske 16 (1p)
Anne 15 (0p)
Kirsten 10 (1p)
Sigrid 10 (2p)
Linn 9 (0 p)
Ilva 7 (1p)
Rebecca 6 (2p)
Robin 6 (2p)

p.s. Coach Bert, nog bedankt voor het drankje! En natuurlijk het publiek voor de aanmoediging ;-))


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

marjolein op zondag 15 oktober 2006
Ben ik er niet om jullie aan te meodigen en dan winnen jullie!! Geeft wel te denken! Volgende keer kom ik weer niet ???

Bert op zondag 15 oktober 2006
Prima meiden, ik ben trots op jullie! Nog het meest op Ilva, voor het eerst gescoord in dit team!!!

mo op zondag 15 oktober 2006
Meiden, leuk gespeeld, je merkt goed dat de sfeer in jullie team uitstekend is. Voor zo'n team wil ik best vaker tafelen...

Aniek op zondag 15 oktober 2006
Lekker meiden! jullie hebben het zeker verdiend!!!! volgende keer weer?

maaike op zondag 15 oktober 2006
het ging lekker meiden!! hopelijk winnen we nog wat wedstrijden!

Renske op zondag 15 oktober 2006
Er werd zkr lekker gespeeld, nog ff spelletjes en posities herhalen....en dan zullen we vast nog x winnen ! Mo, ik heb je toch liever in het publiek.... ik mistte je gegil een beetje ! En Marjolein....kom de volgende x toch maar kijken!

Greet op zondag 15 oktober 2006
Ik kwam kijken om jullie aan te moedigen, maar dat was niet nodig. Jullie hebbben zeer gemotiveerd en flitsend gespeeld, volhouden dames!

Joyce op dinsdag 17 oktober 2006
goed gedaan meiden. Volgende thuis wedstrijd ben ik er weer!


0
1
2
3
4
5
6
7