Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 15 oktober 2006

Bolwerk U16 gaat in tweede helft tenonder

Zondagmiddag werd in de Bloemerd een heuse 'topper' in de meisjes U18 rayon competitie gespeeld. Het meiden bolwerkteam speelde tegen het eveneens nog ongeslagen Onze Gezellen uit Haarlem. Een bijna superieure eerste helft (41-32), werd door het bolwerkteam helaas niet gecontinueerd. In de tweede helft gingen de meiden conditioneel tegen het oudere en sterkere Onze Gezellen: 67-83.

De eerste periode speelde het bolwerkteam van de coaches Marcel Tijssen en Ton Kallenberg een bijna perfect basketbal. De verdediging was erg geconcentreerd, waardoor nauwelijks kansen werden weggegeven en aanvallend werd snel en fris basketbal gespeeld waarbij het vooral Zera Butter en Maxime Essenstam waren die scorend excelleerden. In de laatste minuten van de periode liep het bolwerkteam weg van 17-13 naar een 25-13 voorsprong.
Ook de tweede periode ging het nog even gemakkelijk en werd een maximale voorsprong van 32-18 bereikt. Helaas kon dit sublieme spel niet worden vastgehouden. Langzaam maar zeker sloop de vermoeidheid in de ploeg en daarmee ook de onzekerheid. Onze Gezellen kwam terug tot 32-27, maar in de laatste minuten van de eerste helft wisten de meiden toch nog even de voorsprong op 41-32 te zetten.
De derde periode werd slecht begonnen. Binnen drie minuten was de voorsprong verdwenen en bij 44-46 kwamen de Haarlemsen voor het eerst op voorsprong. De verdediging bij het bolwerkteam werd regelmatig opzij geduwd door de sterkere Gezellen en zichtbaar werd dat de kracht enorm de conditie had aangesproken: 50-57 aan het eind van de derde periode.
In de vierde periode was eigenlijk de wedstrijd al gespeeld en liep het verschil op naar een 67-83 eindstand. Dat was enigszins geflatteerd gelet op het vertoonde spel in de eerste 25 minuten van de wedstrijd waarin het bolwerkteam het vuur duidelijk aan de schenen van de Gezellen had weten te leggen. Het was uiteindelijk toch het leeftijdsverschil dat in deze wedstrijd de beslissing bracht. Ondanks de nederlaag was coach Kallenberg tevreden: "Wat wij in de eerste periode lieten zien, was een genot om naar te kijken. Het is heerlijk om te zien dat wij nu zo vroeg in het seizoen al zo goed kunnen spelen."

scores: Zera Butter (25), Maxime Essenstam (20), Willemijn Kallenberg (8), Sigourney Lionar (4), Ella Tijssen (4), Lara Moerer (3), Anouk Nijman (2), Christine van Langen (2), Kirsten Siera (1).


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Zera op maandag 16 oktober 2006
Jammer, we moeten beter aan onze conditie werken

tony niemand kent hem op dinsdag 17 oktober 2006
helaas

maaike op dinsdag 17 oktober 2006
jullie hebben supergoed gespeeld , jammer dat jullie uiteindelijk verloren hebben, maar het was zeker leuk om naar te kijken!

Lara op dinsdag 17 oktober 2006
Echt jammer.. Uit gaan we winnen!!

Renss op dinsdag 17 oktober 2006
Pfff...ga is leren rennen dan gewoon elke dag een half uur rennen lukt het vanzelf nee hoor meiden super jammer dat jullie hebben verloren.. Ik kom snel een keer kijken

Ella op woensdag 18 oktober 2006
Ja echt balen! Maar Renss dat zeg je iedere keer! Kom nu is een keertje echt kyken

Renss op donderdag 19 oktober 2006
Moeten jullie op een normale tijd spelen of wanneer ik zelf geen wedstrijd moet spelen he


0
1
2
3
4
5
6
7