Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 19 november 2006

BVL U10-1 wint van BS Leiden en is winterkampioen“Sinterklaas kapoentje, de U10-1 wordt kampioentje” Dit klinkt gemakkelijk maar de wedstrijd van vandaag was dat niet. BS Leiden zorgde voor goede tegenstand en voor een erg leuke wedstrijd. De spannendste van dit seizoen in ieder geval. Ook omdat BS Leiden tweede stond met 2 punten achter.

De eerste kwart werd er door BVL meteen goed verdedigd en dat was al weer een verbetering t.o.v. van vorige week tegen de Grasshoppers. Eveline werd niet goed door Leiden verdedigd en kon al meteen haar puntengemiddelde omhoog brengen. Maar ook Emma, Mustafa en Mathijs scoorden hun punten. Na de eerste kwart stond het 5 – 15 in het voordeel van BVL.

In de tweede kwart had Leiden een sterker 5 tal en lieten we vooral Wesley ( nr 20 van BS Leiden) teveel zijn gang gaan en kwam de Leidse U10 terug tot 21 -21.
De derde kwart was erg spannend; dan scoorde BVL en dan weer Leiden; we stonden weer een puntje voor en dan weer een puntje achter. Mustafa, beide Vincenten, Burhan en Evelien vochten voor ieder punt. Evelien moest tussendoor even opgelapt worden en kon gelukkig weer doorspelen.

Sinterklaas gooide in Leiden bijna roet in het eten en bleek voor druk verkeer in de Leidse binnenstad te zorgen. Jeroen kwam net voor de 4 de kwart binnen (Jeanette bedankt maar zorg voor een volgende keer voor een Tom Tom in je auto !) en had zich net zoals Mr. Bean dat kan, in de auto al omgekleed.
De laatste kwart werd door BVL gebruikt om dan toch nog uit te lopen; er werden 22 punten gemaakt en Leiden maakte er maar 4. Nr 20 werd goed verdedigd en ook de andere spelers van BS Leiden zagen steeds weer een rode vlek voor zich verschijnen. Jeroen maakte 12 punten en dat konden we prima gebruiken.
De laatste seconden tikte weg op de klok en de eindstand was 42 tegen 59 voor BV Leiderdorp. Sinterklaas kapoentje, we zijn nu echt winterkampioentje.....Scores BVL: Burhan 6 punten, Emma 6 punten, Evelien 23 punten, Jeroen 12 punten Mathijs 6 punten, Mustafa 4 punten en Vincent L. 2 punten


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

jeanette v winkel op maandag 20 november 2006
Wat spannend zeg! Ik was onwijs trots op de U10. Gefeliciteerd allemaal. Maar een echte kampioen wint dan ook de laatste wedstrijd. (En niet zeuren meneer de coach, het is toch goed gegaan?)

Wichard op maandag 20 november 2006
het scheelde een pepernoot of we hadden verloren ! PS Jeanette: ik doe net of ik niet tevreden ben; daarmee hoop ik ze scherp te houden (maar ik ben het wel hoor (niet aan de U10ers vertellen !)) Wichard

maaike op maandag 20 november 2006
ik heb alleen het laatste stukje gezien , maar jullie hebben me wel in spanning gehouden hoor! ik ben trots op jullie! heel goed gedaan. nu de laatste wedstrijd nog winnen om angeslagen kampioen te worden

Aniek op maandag 20 november 2006
Gefeliciteerd!!!! Wichard, Renske en Maaike... kan iemand mij even uitleggen hoe het ook alweer zit met kampioen worden en een douche?

maaike op woensdag 22 november 2006
COACH onder de douche!!!!!!!!!!!!! (trainers dus niet)

Renske op woensdag 22 november 2006
precies Maaike!! Ik heb maar een klein stukje gezien, maar aan Jeanette te horen was het erg spannend...er werd goed samengespeeld! We gaan nog hard trainen en in het voorjaar, misschien weer kampioen?

Wichard op donderdag 23 november 2006
Ik neem aanstaande zaterdag mijn regenpak mee; het schijnt regenachtig te worden.


0
1
2
3
4
5
6
7