Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

maandag 11 december 2006

JU14-1 Winterkampioen!

Het kon natuurlijk niet uitblijven. JU14-1 is winterkampioen. Alle wedstrijden werden met groot verschil gewonnen. De enige spannende partijtjes werden op de training gespeeld. We konden alleen van onszelf verliezen.
In een “retrozaal” die voor de “ouderen” een beetje deed terugdenken aan de zeventiger jaren van de vorige eeuw (oranje gordijnen, vaag licht, alleen de wierrook en de visnetten ontbraken) speelden we onze laatste wedstrijd. Uit tegen Oegstgeest, tweede in de poule (eerste klasse regio). We hebben daar laten zien “echt” te kunnen basketballen. We lieten ons niet intimideren door de soms zeer slechte leiding, we speelden ons eigen spel. En hoe…..

Op de foto, staand v.l.n.r.: trainer/coach Paul Crama, Philip van Houwelingen, Jeroen Vos, Raoul Koopmans, Vincent Antes. Gehurkt v.l.n.r.: Boris Crama, Mark de Zwart, Bas Kallenberg en Mike v.d. Vlist.

De startende vijf (Vincent, Boris, Bas, Raoul en Jeroen) kregen de opdracht om in het hoogste tempo te beginnen. Snel afstand nemen. We wisten van de eerste wedstrijd dat Oegstgeest behoorlijk fysiek speelt, door een hoge balcirculatie kunnen we dat ontlopen. Vincent werd in de aanval wat meer naar voren geschoven (lowpost), Boris wat meer naar achteren (highpost) ten opzichte van voorgaande wedstrijden. De opdrachten werden perfect uitgevoerd. Met tussenstanden van 6 – 0 en 17 – 8 werd het eerste kwart met 27 – 12 gewonnen. De passing was bijna altijd perfect. De fastbreak (ons wapen) liep gesmeerd. Het waren vooral Vincent en Jeroen die de punten verdeelden. Boris en Bas zorgden perfect voor de passing en Raoul voor de altijd atletische rebound. Het doorwisselen van de spelers ging dit keer uitstekend. Mark, Mike en vooral Philip namen de posities keurig als afgesproken over.
Het tweede kwart ging niet veel minder. Sterker nog, we controleerden de wedstrijd volledig. Enige zorg waren de persoonlijke fouten. Die werden vaak op een dusdanig vreemde manier uitgedeeld dat er wat onrust ontstond in het veld. Vincent en Jeroen bleven scoren, meestal uit fraaie give & go’s met Boris of Bas. Mike had wat moeite met het verdedigen van zijn tegenstander. Het koste hem snel drie fouten. Dat was jammer want hij nam in de rotatie de rol van Boris of Bas goed over. Mark stond wat steviger in het veld. Hard werkend had hij duidelijk minder moeite met het duw en trekwerk. Het tweede kwart werd gewonnen met 28 – 12. Ruststand 55 – 24.
Het derde kwart. We stonden ruim voor, maar we hadden wel wat persoonlijke fouten opgelopen. Verandering van tactiek. Nu proberen de bal wat meer rond te spelen. Langere aanvallen spelen. De tijd opsouperen. Balbezit. Dan kunnen we ook geen fouten maken. De opdracht leek simpeler dan de uitvoering. Oegstgeest had besloten om een tandje “bij” te zetten. Ze speelden op de grens. Dat mag.
De beide scheidsrechters hebben dan de taak om te zorgen dat de wedstrijd niet “over de grens” gaat. Ze hadden ongetwijfeld de beste bedoelingen, alleen leken ze de fluit voor een andere sport te hebben aangeschaft. Mike werd getorpedeerd. Het ergste was nog, dat het spel aanvankelijk gewoon doorging. Dus besloot coach Paul maar het veld in te lopen op weg naar het slachtoffer. Dat kostte hem een technische fout. Veel hilariteit op de tribune (coach Paul nu eindelijk ook op het sheet), maar waarom werd er nou zo laks door de scheidsen gereageerd? Zo maak je de sport onveilig! Mike zat nog maar net met een enorme grote ijszak op het hoofd (aangereikt door teammanager Tracey) op de bank, of Boris werd op bijna dezelfde wijze aangepakt. Time-out. Paul naar de scheidrechters om uitleg. Ze zagen de acties als een perfect screen!??? Kennelijk waren ze vergeten dat een speler in volle vaart niet zo maar “geblokt” mag worden. Dit had niets meer met basketbal te maken. Het derde kwart werd nipt verloren, 19 – 22.

De korte pauze tussen het derde en vierde kwart werd gebruikt om het team te kalmeren. Er werd nogal “aangeslagen” gereageerd. We besloten om te blijven basketballen. Daar waren we voor gekomen, en dat kunnen we. De ledematen werden geteld, iedereen was nog compleet, dus GO. Als een wervelwind gingen we over het veld. De ene assist was nog mooier dan de andere. Op de training oefenen we vaak tot vervelens toe wat snelle aanvalpatroontjes. Nu bleek waarom. Alles liep perfect. Iedereen was “hot”. Het is dat de schoenen van Paul vastzaten, anders was hij er zeker naast gaan staan. Helaas liep Jeroen op onverklaarbare wijze tegen zijn 5de fout aan. Applaus voor Jeroen. Philip vervangt hem uitstekend. We zien nog een paar “heerlijke” passjes van Boris. Een mooie score van Vincent. Raoul, onopvallend maar o zo nuttig scoort ook nog een paar puntjes. Bas stopt de guard van Oegstgeest perfect af. Mike doet weer even mee (nog hoofdpijn Mike?). Mark geeft een super assist. Dan vlak voor tijd… Vincent onderschept de bal knap, snelle pass naar Raoul, door naar Boris en…. Weer over de 100 punten. We winnen met 101- 57.

Scores: Vincent Antes 27, Boris Crama 20, Philip van Houwelingen 9, Bas Kallenberg 5, Raoul Koopmans 16, Mike v.d. Vlist 4, Jeroen Vos 18, Mark de Zwart 2.

Het team heeft in de eerste seizoenshelft door blessures in drie wedstrijden twee bankspelers gebruikt. Michiel Jacobi en Dennis van Winkel. Zij hebben ook een belangrijk aandeel gehad in dit “winterkampioenschap”.

Voor de statistieken:
In de tien gespeelde wedstrijden scoorden we bij elkaar 1010 punten. Tegen kregen we 364 punten. Gemiddeld dus 101 – 36,4. In de eerste klasse regio, voor deze leeftijd, een wel zeer hoog gemiddelde.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Shirley op maandag 11 december 2006
Gefeliciteerd jongens met jullie 'ongeslagen' kampioenschap. Ik ben benieuwd hoe het in de volgende helft van de competitie gaat. Complimenten ook voor al jullie trouwe supporters die elke wedstrijd aanwezig zijn om jullie aan te moedigen.

Audrey op maandag 11 december 2006
Gefeliciteerd met jullie welverdiende overwinning jongens !!! Jullie laten met teamwork zien wat er bereikt kan worden. Ik heb echt genoten van jullie wedstrijden. Ga zo door en op naar het volgende succes !!!!

tim op maandag 11 december 2006
mag wel wat positiever over de scheidsen, want zo slecht waren ze ook weer niet. btw bij jullie thuis begonnen we maar met 1 scheids en die was ook niet al te goed. maar toch gefeliciteerd met jullie verdiende overwinning!!en kampioenschap

rutger op maandag 11 december 2006
het mag inderdaad wel wat positiever over de scheidses en bij jullie moesten we maar met 1 scheids beginnen en toen moest iemand van onze club gaan fluiten? Wees blij dat ze daar gingen fluiten want je mag officiël niet met 1 scheids de wedstrijd beginnen. maar al met al gefeliciteerd met jullie verdiende kampioensschap! p.s. Ik hoorde dat jullie na de winter rayon gaan spelen? succes in het rayon dan maar!

tim op maandag 11 december 2006
nou...nou...dat kan heus wel wat rustiger!

*LOTTE*&*TESSA* op maandag 11 december 2006
hey jongetjes!! gefeliciteerd met jullie overwining en kampioenschap!! wij weten ok hoe dat voelt!! en nogmaals gefeliciteerd namens *LOTTE*&*TESSA* doeii!! *X.x.X*

benjamin op maandag 11 december 2006
heeeeeey alles goed jullie hadden wel iets aardigers mogen schrijven maar tog super gefeliciteerd en veel suc6.en maak de grashoppers ff af in rayon.

rutger op maandag 11 december 2006
omg! ben ga niet lopen schelden hier!! hou het rustig man! felicteer ze liever met kampioenschap maar ga niet lopen schelden! en als iets waar is zeg het dan gewoon op een normale manier!

*LOTTE*&*TESSA* op maandag 11 december 2006
sow nouw dat is tog egt niet normaal het is maar een wedstrijd !!:@ kan je dan niet wat rustiger reageren?? dan ineens zoo hard... verplaats je in iemand anders! laterzz xx van ons

IMSORRY!!!! op maandag 11 december 2006
sorry mensen voor het afschuwelijke gedrag en heel gefeliciteerd maar beledig onze club niet zo want dat kunnen wij ook zoals je ziet en nogmaals gefeli

Paul B op maandag 11 december 2006
Jongens en Paul C van harte gefeliciteerd met jullie winterkampioenschap!!! Misschien dat de webmaster ongewenste teksten en uitlatingen kan verwijderen, daar is dit forum niet voor bedoeld denk ik.

Raoul op maandag 11 december 2006
eej goed gespeeld jongens! en volgende helft van het seizoen ook winnen later

Renske op maandag 11 december 2006
Wat een lap tekst om te lezen Gefeliciteerd met jullie kampioenschap... In het nieuwe jaar kom ik zkr nog een keer naar een wedstrijd kijken!

hurricaner op dinsdag 12 december 2006
zo te zien is dit een sterk team die veel wint ik heb er zin in om volgend seizoen (hoofdklasse) tegen jullie te spelen

rutger op woensdag 13 december 2006
hurricaner aight wij moeten na kerst oowk tegen jullie.. jullie zaten toch bij binnenland in de poule? zijn die een beetje goed?

edmar op donderdag 14 december 2006
Gefeliciteerd jongens met deze duidelijke reeks overwinningen in de 1e klasse. Hopelijk komt er geen stoffer en blik meer aan te pas in de 2e periode. En kunnen jullie echt laten zien wat jullie kunnen, zowel aanvallend als verdedigend. We kijken er al naar uit.

maaike op vrijdag 15 december 2006
heej jongens echt super gedaan! jullie mogen ons team wel wat bijlesjes gaan geven ik kom volgend seizoen wel een keer kijken!

bvo j4 op vrijdag 15 december 2006
heeejj leiderdorpers volgend jaar ( na de kerst) moeten we weer tegen jullie in de winnaarspoule maar dan winnen wij want we trainen heel hard!!!!!!

hurricanes op zaterdag 16 december 2006
gefeliciteerd boys, wij winterkampioen in klasse b, hoop dat het een leuke confrontatie wordt, wij kijken er met spanning tegemoet. zie jullie in de hoofdklasse. weten jullie soms of dit een andere competitie wordt dan een normale regio comp. hebben we nog een final four ofzo

the man whit #7 op zaterdag 16 december 2006
heey goed gespeeld en we moeten volgens mij (na de kerst) tegen binneland hurricanes ofzoww oesgeest new stars en nog een maaar het heet de Elite groep. dus boys komop we gaan (na de kerst) nog een keer kampioen worden.

hurricaner op maandag 18 december 2006
binnenland is sterk. gewonnen en verloren van ze. wat weten jullie van de andere tegenstanders ?

hurricaner op maandag 18 december 2006
http://west.basketball.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=39936#39936

the man whit #7 op vrijdag 22 december 2006
alleen oesgeest kennen wij zij zijn tactische goed maar als ze het willen spelen lukt het soms niet maar ze zijn goed iedereen denk in deze elite pool eyy laterzz

the man whit #7 op zaterdag 23 december 2006
heey hurricaner wat is jullie site eigenlijk.

hurricaner op zaterdag 23 december 2006
http://www.thehurricanes.nl/index.asp we hebben ook onze eigen site: http://www.freewebs.com/u14team1jongens/ laterz

tim op zondag 24 december 2006
gaan er bij jullie uit jullie team naar hbw 3 on 3 toernooi?

the man whit #7 op maandag 25 december 2006
wejoo jullie hebben een best groot team in lengte en in spelers heb egt zin om tegen jullie te gaan spelen en hopelijk wel te gaan winnen

Marcie op vrijdag 12 januari 2007
Heyy boris goeie wedstrijd egt heel goed gaaa zoo door

the man whit #7 op vrijdag 12 januari 2007
thxx marc:d

'#TésSá en MárC_& op vrijdag 12 januari 2007
leuke foto boris -xXx- Diee 2 Mensen uit je klasjee waaronder niet cathy!!!!!!


0
1
2
3
4
5
6
7