Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

maandag 11 december 2006

Onnodige nederlaag meiden bolwerk U16

Het meisjes bolwerkteam leed tegen Amazone Utrecht een onnodige nederlaag. Het werd afgelopen zaterdag in De Bloemerd 48-52 en daarmee verspeelde het bolwerkteam in een rechtstreeks duel de kans op rechtstreekse plaatsing voor de Elite A competitie. Het is voor het bolwerkteam de derde minimale nederlaag op rij. Verlies met 1 en 2 punt, werd nu gevolgd door een nederlaag met 4 punt.

Het meidenteam begon ongeconcentreerd aan de warming up en een ongelukkige botsing vlak voor het begin van de wedstrijd leidde tot een blessure voor Willemijn Kallenberg, die daardoor bijna niet kon spelen. Dat betekende een gevoelige aderlating voor BVL en had ook direct gevolgen voor het spel van het bolwerkteam.
Zowel het spel van Amazone als ook van BVL stond in de eerste helft bol van de zenuwen. Fout op fout werd gestapeld en aanvallend konden beide teams geen vuist maken. De stand aan het eind van de eerste periode (8-7) sprak dan ook boekdelen. Amazone legde in de tweede periode als eerste team de schroom van zich af en pakte een ruime voorsprong in de eerste vijf minuten (10-20). Gelukkig wisten de meiden via scores van Ella Tijssen de schade bij de rust enigzins te beperken (18-25).
Een donderspeech in de rust miste zijn uitwerking niet. Binnen drie minuten stond BVL via scores van Zera Butter op voorsprong (28-25). Amazone kon aanhaken en beide teams gingen met een gelijke stand de laatste periode in (34-34).
Tot twee minuten voor tijd ging het gelijk op (43-42), maar enkele balverliezen en ook verloren reboundduels leidden ertoe dat de Utrechtsen konden toeslaan (43-49). De bolwerk-meiden probeerden nog van alles maar Amazone liet zich de winst niet meer ontfutselen: 48-52.
scores: Zera Butter (19), Ella Tijssen (10), Maxime Essenstam (10), Willemijn Kallenberg (7), Lara Moerer (1), Sigourney Lionar (1).


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

#6 op maandag 11 december 2006
Het "niet overtuigende amazone" wint toch weer hea.. maar toch goed gespeeld.. miss tot in de Elite A

Renss op dinsdag 12 december 2006
Balen meiden. Jammer dat het zo veel invloed heeft dat willemijn niet mee speelt op de rest van het team! Wil sterkte meis!

#4 op dinsdag 12 december 2006
een niet overtuigend amazone. en jullie dan ? misschien tot in de Elite A dan maar. even kyken hoe overtuigend we dan zyn. ^^

patience op dinsdag 12 december 2006
hahahaha waar gaat dit over?

Ferry Zoutenbier (HC Amazone) op woensdag 13 december 2006
Ik begrijp de reacties van beide speelsters van mijn team vanuit de emotie van een spannende wedstrijd. Ik vind het echter sportiever om jullie veel succes te wensen in de resterende wedstrijd komend weekend. Ik kijk uit naar een nieuwe krachtmeting in de tweede competitiehelft. En als basketball-liefhebber kijk ik met plezier naar het spel van enkele speelsters uit jullie team.


0
1
2
3
4
5
6
7