Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 11 februari 2007

JU14-1 winnen thriller

Hoe schrijf je een verslag over een wedstrijd die zeer spannend was, waarin soms matig werd gespeeld maar de inzet perfect was, en die in de laatste paar seconden gewonnen werd. Kortom een wedstrijd die eindigde als een thriller. Hitchcock had het niet beter kunnen verzinnen. Vier seconden voor tijd werd er een fout gemaakt op Boris. Vrije worpen. De stand, 60 – 60. Time-out! Coach Paul Crama wil rust, zodat Boris zich kan concentreren. De anderen krijgen instructies voor de eventuele rebound. De spanning is te snijden. Ook op de tribune. Eerste vrije worp, goed genomen, maar de bal draait uit de ring… . We hebben nog een kans. De BVL-aanhang in Barendrecht verstopt zich, durft niet meer te kijken. De coach van Binnenland vraagt een time-out voor als de tweede vrije worp zit. Boris, concentratie, schot, en… raak! Gejuich, in het veld en op de tribune. Time-out!
Vier seconden, Binnenland mag op de helft van het veld (na de time-out) de bal in het spel brengen. We hebben afgesproken dat iedereen probeert z’n tegenstander te “overspelen”. Als iemand een bal krijgt, dan zetten we ‘m vast. De goed schietende guards van Binnenland worden fel verdedigd. Toch krijgt één van hen de bal. Twee man springen op hem af, z’n schot is moeilijk, de bal raakt het bord en komt terug in het veld. Jeroen “torent“ boven iedereen uit. Rebound!
We hebben de bal, en de overwinning 61 – 60. Wat is basketbal toch leuk.

Gedurende de hele wedstrijd kwamen we niet goed in ons spel. De eerste helft was heel matig. We kregen genoeg mogelijkheden, maar waren zeer onzorgvuldig in de afronding. Bovendien bezit Binnenland twee zeer goede guards. Bas en Boris hadden verdedigend de handen vol. Vielen we aan, dan bleken de beide guards ook heel goed te kunnen verdedigen. De snelle passing die we gewend zijn, kwam daardoor niet op gang. De vrije man werd daardoor moeilijk gevonden. Werd die gevonden, dan was de afronding minder dan we gewend zijn. Veel ballen draaiden net uit de ring. Raoul en Jeroen vochten als een leeuw om vrij te komen, maar hadden steeds pech in de afronding. In het eerste kwart kon Philip (in de basis omdat Vincent niet mee kon spelen) met een paar fraaie schoten het Binnenland nog lastig maken, helaas viel hij daarna stil waardoor de dreiging van “buiten” wegviel. Er werd gewisseld, maar we konden maar geen stempel drukken op de wedstrijd. Vooral ook omdat er verdedigend hard gewerkt moest worden om de fysiek sterke tegenstanders in bedwang te houden. Waarschijnlijk door de druk was de passing soms erg onzorgvuldig. Iets wat op dit (hoofdklasse) niveau eigenlijk niet kan. Eenvoudig balverlies betekent dat je direct twee punten om de oren krijgt. De ruststand 26 – 26.
In de pauze werden de koppen bij elkaar gestoken. We moesten beter omgaan met de kansen die we kregen. De ballen moesten toch eens gaan “vallen” in ons voordeel. Dit kan niet de hele wedstrijd zo blijven… . Wél dus. We pakten verreweg de meeste rebounds. Hadden veel “tweede kansen”, alleen de bal wilde er maar niet in. Aan de andere kant bleven de twee schutters van Binnenland maar scoren. Liepen we een paar puntjes uit, dan volgde er één of twee driepunters en stond het weer gelijk. Afwisselend moesten Mark, Dennis en Mike de schutters afstoppen. Telkens leek het even te lukken, maar dan kwamen ze toch weer dichterbij omdat we “dom” een andere tegenstander helemaal vrijlieten. Na het derde kwart was het 42 – 42.
In het vierde kwart kwam Boris eindelijk een beetje los van zijn tegenstanders. Het “beukwerk” van Dennis, Mark en Mike begon z’n vruchten af te werpen. Er volgden een paar mooie assists op Iwan (die weer sterk stond te verdedigen) en Raoul. We liepen weer iets uit. We stonden twee minuten voor tijd met 58 – 53 voor. De tegenstander vlucht in een time-out. Ze komen terug. Scoren 7 punten op rij en staan voor met twee punten. Oei… Dan een knappe steal van Boris, direct een pass naar de voluit sprintende Jeroen…, lay-up… 60 – 60. Nog 20 seconden. Binnenland in de aanval, we verdedigen voluit. Binnenland speelt een lange aanval. Jeroen onderschept, bal naar Boris… . Fout! En hier begon dit verslagje….

Scores: Boris Crama 9, Philip van Houwelingen 6, Bas Kallenberg 4, Raoul Koopmans 20, Iwan Osman 4, Jeroen Vos 18.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

boris#7 op zondag 11 februari 2007
aight ik was toen egt blij en jeroen en marc volgens mij ook he

boris#7 op zondag 11 februari 2007
iedereen volgens mij

ton op zondag 11 februari 2007
Top jongens, gefeliciteerd!

MO BERGMAN op zondag 11 februari 2007
Jongens, jongens, jongens. We hebben eerder gezegd dat het ons (ouders) wel leuk leek als het een keertje spannend zou worden. Nou, dat hebben jullie waargemaakt. Ik heb het niet drooggehouden. Bloedstollend!!!!!

Huricanes speler op maandag 12 februari 2007
hey was binneland partijdig bij die wedstrijd of niet??

jordan op dinsdag 13 februari 2007
Nee, ze waren (vooral de tafel) onervaren, maar de scheidsrechters waren geen thuisfluiters, als je dat bedoeld!

... op dinsdag 13 februari 2007
:| Boris máár 9 punten....:O normaal zit je op 20 heaa!

Hidde op woensdag 14 februari 2007
Fijn dat er ten minste bij 1 club nog eens sportieve reacties staan over wedstrijden. Ik vind het onzin, dat de scheidsrechters altijd de schuld krijgen. Ik vond het een geweldige wedstrijd om te spelen, we moeten kennelijk nog net iets harder trainen om dat ene puntje weg te werken! haha. De oorspronkelijke tafelaars stonden met pech op de snelweg, dus vandaar de onervaren tafel. Onze excuses daarvoor Hidde #4

boris #7 op woensdag 14 februari 2007
THXX HIDDE velgende keer winnen we niet met 1 puunt maar met 2

mo op donderdag 15 februari 2007
Durft ... zich niet bekend te maken??? Flauw. By the way, hij maakte geloof ik wel het winnende punt.

rutger op maandag 19 februari 2007
kzag ut op rayon-west site 60-61 kdacht echt wdf? maar tzal best leuke wedstrijd zijn geweest is binneland beter geworden sinds ut bekertoernooi? want wij wonnen daar met 6 punten van ze. Wij (b.v.o.) hadden verloren van new stars we speelde dramatisch slecht, slechte passes en veel te veel fast breraks weggegeven. Scheidses waren niet al te goed (ik houd me mond er maar over) maar ik kreeg technische omdat ik schoot nadat er fout op me gamaakt werd en ik stond rond de bucket rare zooi daar =p uiteindelijk stonden we 1 punt achter... toen deed ik iets doms moestk er uit en toen 4 k*t passes aan onze kant en we stonden weer 9 punten achter =s niet echt goede wedstrijd aan onze kant


0
1
2
3
4
5
6
7