Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 4 maart 2007

Meisjes Bolwerk mist geluk tegen Grasshoppers

Het meisjes bolwerkteam heeft de kans laten liggen om de competitie halverwege de rit te beslissen. In een directe confrontatie tegen Grasshoppers werd verloren (68-80), waardoor de beide teams gezamenlijk aan de leiding gaan in de Elite B. Waarschijnlijk zal de competitie nu op de laatste dag (14 april) worden beslist, wanneer beide teams elkaar weer treffen in Katwijk.

Bij het bolwerkteam ontbraken Sigourney Lionar, Christine van Langerak en Ilva Knaap, waardoor het team op de lengteposities kwetsbaar was tegen de fysieke sterkere Grasshoppers. Toch komt het gevaar bij de katwijksen niet vanuit de forwards en centers, maar vooral vanaf de guardposities zijn de Grasshoppers al sinds tijden sterk.
In de wedstrijd kwam Grasshoppers op voorsprong (6-13), maar via een sterk spelende Kirsten Siera bleef het verschil beperkt aan het eind van de eerste periode (16-20).
In de tweede periode kwam het bolwerkteam vooral via een in die periode ontketende Zera Butter terug (23-23) en ook 33-32. Aan het eind van de tweede periode kon Grasshoppers toch opnieuw een gaatje slaan. De verdediging was tot vier keer toe niet alert genoeg. Mirjam Zwaan met twee driepunters en Eveline Messemaker uit de rebound konden een eerste gaatje slaan bij rust: 33-40.

Omdat Zera Butter al snel tegen haar vierde persoonlijke fout aanliep bij het begin van de derde periode, hingen de Eagles lange tijd aan het elastiek. Grasshoppers was wel kwetsbaar maar het bolwerkteam kon er geen gebruik van maken. Steeds ontbrak het beetje geluk bij vooral het schot van afstand dat je in dit soort wedstrijden wel nodig hebt. Maxime Essenstam voorkwam met enkele goede scores dat het gat bij beide teams ruim boven de 10 punten grens kwam (53-64). In de vierde periode kwam Leiderdorp nog een keer terug in de wedstrijd (61-68), maar het ontbrak net aan het greintje geluk dat in dit soort wedstrijden nodig is om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten: 68-80.
Scores: Zera Butter (23), Maxime Essenstam (17), Kirsten Siera (11), Lara Moerer (8), Ella Tijssen (6), Willemijn Kallenberg (3), Chanel Oschmann (2).


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

maaike op maandag 5 maart 2007
hee meiden, echt jammer dat jullie hebben verloren .. dat wrodt een erg spannende laatste wedstrijd!!

Maxime op dinsdag 6 maart 2007
heeey teamgenoten, het is vet balen dat we verloren hebben maar we hebben niet opgegeven. IEDEREEN is door gegaan ookal ging het niet. We hebben niet van ons beste kant laten zien dus moeten we dat nu de aller laatste wedstrijd van dit seisoen laten zien =D

Lara op dinsdag 6 maart 2007
Wat een wijze woorden van max ! Maar ze heeft wel gelijk, en de uit wedstrijd gaan we gewoon meer dan ons best doen om van ze te winnen!

Ella op dinsdag 6 maart 2007
Haha! Inderdaad erg wijs gesproken max Jammer dat we hebben verloren, maar hoort er ook bij Zie jullie vrijdag!

Lara op zondag 11 maart 2007
Raree mensen..


0
1
2
3
4
5
6
7