Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 15 april 2007

Meisjes U14 wint weer van Grasshoppers!

Zonder de aan haar knie geblesseerde Clotide traden de MU14 thuis aan tegen Grasshoppers.
Vooraf was duidelijk dat wie zou winnen zich uiteindelijk op de verdienstelijke 3e plek in de competitie zou kunnen vestigen.

In het 1e kwart gingen de BVL dames voortvarend van start. Aanvallen werden soepel afgerond en verdedigend stonden de dames hun "mannetje" getuige de eindstand van het 1e kwart,18-7.
De basis was gelegd voor wat wel eens een mooie overwinning zou kunnen gaan worden.
In het 2e kwart gaf Grasshoppers zich nog niet gewonnen, via verdedigende zwakheden van BVL en goede aanvallende impulsen van de Katwijkse dames bleek dat de wedstrijd nog niet was gespeeld!
BVL verzuimde eenvoudige lay-ups af te ronden en doordat Grasshoppers keer op keer de fout mee kreeg en via goed genomen vrije worden wist te scoren kwam de rust-en eindstand van het 2e kwart op 29-23.
Nog altijd niets aan de hand.
De dames van BVL speelden voor wat ze waard waren, aanvallen werden nu wel beter afgerond door de lay-ups wel te scoren, ook was vanaf de kant aan gegeven dat vermeden moest worden om de fout te maken binnen de bucket.
Eindstand van het 3e kwart:46-29 en niets leek een klinkende overwinning op het vooraf als moeilijk te boek staande Grasshoppers in de weg te staan.
Echter in het laatste en 4e kwart kwam de klad er een beetje in bij BVL, mede door toe doen van het aanvallend ineens veel beter spelende Grasshoppers wist BVL de ring bijna niet meer te vinden.
Coach Paul B. had aangegeven de wedstrijd uit te spelen en aanvallend niet al te veel risico's meer te nemen, dit werkte verlammend om de dames getuige het schamele aantal van 4 punten in dit kwart. Maar gelukkig bracht de zoemer op tijd redding en vreugde in het BVL-kamp. Eindstand 50-47
Een prachtig resultaat, nadat in januari gepromoveerd werd naar de 1e klasse. In het verschiet de uiteindelijk 3e plek in de competitie, mits de laatste 2e wedstrijden tegen de nummer laatst BS Leiden gewonnen worden. Maar hieraan wordt niet getwijfeld door de Leiderdorpse dames.

Scores: Lidwien 17, Rebecca 14, Lotte 8, Cheyenne 5, Tessa 4 en Amelia 2.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Shirley op zondag 15 april 2007
Spannende wedstrijd meiden. Hard gewerkt en verdiend gewonnen hoor. Iedereen heeft hartstikke goed zijn best gedaan. Ohja, Robin, sorry voor de blauwe plekken?!

Robin AKA General op zondag 15 april 2007
Shirley, bedoel je soms ''de generaal'' ?? Want ik zou niet wten waar ik die blauwe plekken zou moeten hebbenhaha Goed gedaan hoor meiden alleen shirley kreeg bijna een hartaanval in de laatste paar seconden!! Jullie maakte het even te spannend voor haar! Want dat bracht haar herinneringen op aan Leiden -eiffel...(alhoewel leiden wel naar playoffs is) Goed gespeeld!!

#7 tess op maandag 16 april 2007
lkkr gespeeld meiden!! weer is lkkr gewonne!! allemaal lkkr gespeeld ook!! en she mooie punten gemaakt he!! de laatste 2 ged. ook nog ff lkkr winne(dat moet wel lukken!!) tot woensdag!! ciaoo xx tess

#8 Rebecca op maandag 16 april 2007
Heeyy !! Super gespeeld meiden & Gewonnen !! Lekker spannend, (had het publiek ook wat te kijken (A)) !! De laatste twee wedstrijden gaan we ook (gewoon ) winnen (A) !! Ik heb er vertrouwen in (Y) !! Jammer Clotide dat je nog niet mee kon spelen, Sterkte er nog mee !! Tot Woensdag meiden !! Xxx Rebecca ;;

Lidwien! op maandag 16 april 2007
Heeyy meiden! heerlyk gespeeld joh! was lekker spannende wedstryd die tegen leiden gaan we ook zekers winnen (h) offcoursee! Ik zie jullie woensdag weer! Lidwien *

#5 Lotte op dinsdag 17 april 2007
Heejj!!.. Jazeker goed gespeeld.. Idd gaan we de wedstrijden tegen BS-Leiden winnen!!!.. Idd jammer dat Clotide niet mee kon doen.. Ik gaat weer..Doeii..x..Lotte


0
1
2
3
4
5
6
7