Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 23 september 2007

JU16-1 verliest onnodig van Hoofddorp

Zaterdag in Hoofddorp speelde JU16-1 de eerste 5 minuten heel redelijk. Er werd goed verdedigd en er werd in de aanval goed gezocht naar de vrije man. We stonden ook voor (12 – 8). Toen volgde een fase die uiteindelijk bepalend was voor de wedstrijd. We scoorden niet meer, Hoofddorp kwam goed op schot, en de mannen in het grijs besloten om bijna iedere verdedigende BVL-actie te “belonen” met een “P”. We raakten in de war. Afspraken werden niet meer nagekomen. We werden slordig.
Een time-out en wat wissels brachten geen verbetering. In de 8ste minuut “vroeg” coach Edmar bij de zoveelste vreemde beslissing van één van de scheidsrechters om uitleg. Een technische fout was het gevolg. In de laatste minuut van het eerste kwart werd er pas weer gescoord. Een driepunter, dat wel, maar we verloren het eerste kwart met 24 – 15.
Ook in het tweede kwart zat het allemaal niet mee. Door de foutenlast werden spelers “gedwongen” gewisseld. Verdedigend deden we het niet slecht. Het grootste probleem was de afronding. We scoorden te weinig. Kansen genoeg. Maar als er simpele lay-ups gemist worden breng je jezelf op dit niveau in de problemen. Het tweede kwart werd met 16 – 11 verloren. Ruststand 40 – 26.
In de rust probeerden de coaches uit te leggen dat we nog wel degelijk kansen hadden. We zijn gewend om rond de 20 punten per kwart te scoren. In de eerste helft lukte dat niet, maar als we het “gemiddelde” weer oppakken kunnen we gezien de heel redelijk verdediging wellicht dichterbij komen.
Het derde kwart was echter nog slechter. We scoorden slechts 4 punten, Hoofddorp weer 16. Het liep gewoon niet, wie we ook lieten spelen, er kwam geen lijn in de aanval. En als er een leuke aanval gespeeld werd, dan was de afronding onvoldoende. Er was één voordeel. Er volgde nog een kwart. Een kwart waarin we wellicht het vertrouwen wat konden repareren. Langzaam maar zeker werden we minder slordig. In de aanval kwam wat meer pit. Er werd nu wel wat “hoger” gespeeld waardoor we op snelheid beter konden insnijden. Hoewel we zeker nog niet goed speelden eindigde het vierde kwart toch gelijk, 14 – 14. Eindstand 70 – 44.

Na afloop is het altijd makkelijk om conclusies te trekken.
Het team is jong. Slechts 3 spelers speelden vorig jaar ook al in de U16-categorie. In deze competitie (de hoogste voor de U16-jongens) kun je niet winnen als eenvoudige scores niet gemaakt worden. We moeten wennen aan het scoren “onder druk”. Vrije worpen, we verwachten minimaal 50% raak, we scoren slechts 30%. Gelukkig staat er wel een hecht team dat samen naar oplossingen wil zoeken.
Dinsdag trainen we weer!

Scores: Vincent Antes 1, Tomas Breel 13, Boris Crama 9, Tim Heshusius 4, Raoul Koopmans 7, Jeroen Vos 10.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Dampoe op zondag 23 september 2007
Ja je weet tog BVH was gewoon de shizz man, ze speelde zeer lkkr

Tom op maandag 24 september 2007
eigenlijk was leiderdorp gewoon kansloos tegen hoofddorp. Er werd slecht verdedigt en nog slechter aangevallen. suc6 tegen uball waar hoofddorp met 115-52 van heeft verloren.

stef op maandag 24 september 2007
leiderdorp speelde slecht,, hoofddorp speelde goed, scoorde veel en verdedigden goed. dat deed leiderdorp niet. ze scoorden makkelyke ballen niet. ze waren kansloos!! succes tegen Uball !!

Robin op maandag 24 september 2007
Dat is niet waar, leiderdorp stond aan het begin van de wedstrijd voor met 6 pts, totdat een van de scheidsrechters ineens wel heel erg ''thuis'' ging fluiten... maar het heeft uiteraard niet alleen aan de refs gelegen...door met name slechte passes, veel turnovers, schoten onder het bord mis en inderdaad af en toe slechte verdediging heeft leiderdope de wedstrijd verloren.. Niks aan te doen, thuis in leiderdorp zullen we wraak nemen... Tegen U-ball is niemand kansloos, zij beginnen op 0 en de andere teams ook. gewoon zoregen dat er geen ball in komt in jullie basket

.. op maandag 24 september 2007
de wijze woorden van Robin

Robin op maandag 24 september 2007
Hhahahahaha, ja toch als echte ''basketball-analist'' moet je toch wel even je visie op de gespeelde wedstrijd geven

Shirley op maandag 24 september 2007
Verliezen is geen schande. En zeker niet als je van je fouten kan leren. Daar kun je dan weer beter van worden. Dus jongens; hard trainen en zondag positief het veld in. Jullie trouwe supporters zitten weer op de bank voor de aanmoediging. Suc6 :$

dampoe op dinsdag 25 september 2007
BVH speelde gewoon veel beter dan leiderdorp en wat betreft het "thuis fluiten" van de scheidsrechter lijkt me sterk aangezein het gewoon rayon scheidsrechters waren.

Tom op dinsdag 25 september 2007
weer rake woorden van dampoe over de scheidsrechters. De ene scheids is van muskietos en die andere is ook niet van hoofddorp. Dus thuisfluiten zit er niet echt in. ER werden geweoon ongelooflijk veel fouten gemaakt door leiderdorp. Vooral veel foute blocks

Michael op dinsdag 25 september 2007
Hmmm, Scheids kende wel erg veel jongens van BVH. Zelfs aanwijzingen in het veld geven gaat toch wel ver voor een "neutrale"scheids. Niettemin, verliezen doe je zelf. Er is BVH niets te verwijten. BVH speelde een prima pot, BVL speelde onder niveau en wist zich niet aan te passen aan de scheids. De enige manier om deze jongens van BVH weer op de grond te zetten is winnen in de return. Veel succes, beide teams.

DDDDampoe op zaterdag 6 oktober 2007
hmm.. ..wat jammer nu nog maar 10 comments.. ..nou geen zorge howr, ik zal stoppe met comments poste.. ..na deze dan..

.... op zaterdag 6 oktober 2007
dampoe wie ben je dan lol...praatjes praatjes maar niemand weet wie je bent


0
1
2
3
4
5
6
7