Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 28 oktober 2007

JU16-1 verliest van Uball, een tussenbalans

Na afloop werd in de gezellige kantine van het verder sfeerloze sportcentrum Galgenwaard (Utrecht) nog even nagepraat. We hadden net de wedstrijd tegen Uball achter de rug. Dik verloren, 33 – 111. Een van de opmerkingen:
“Is het relevant om ons team tegen een dergelijke tegenstander te beoordelen?”
Uball is een bolwerkselectie van de regio Utrecht en bovendien gemiddeld twee jaar ouder. Wat zette BVL daar zaterdagavond tegenover? Bas, Michiel, Boris, Tim, Tomas, Jeroen en Raoul. Slechts 7 spelers tegen een 12 man sterke selectie die klaar stond om ons weer met 150 punten de oren te wassen.
We maken een tussenbalans op. Er zijn zeven wedstrijden gespeeld. Verdedigend gaat het steeds beter. Ook tegen Uball. We hadden meer vat op de beide guards, en inside waren de “bomen” van Uball minder gemakkelijk te bereiken. Uball scoorde 40 punten minder dan in de eerste wedstrijd. We zijn niet tevreden over het uitboxen. Dit gebeurt niet altijd, terwijl het juist een basic is op het lijstje “verdedigingstechnieken”. De tegenstanders krijgen hierdoor te veel tweede kansen. We zijn niet goed in de spelhervattingen. Zowel aanvallend als verdedigend. Het “out of bounce”-spel wordt veel getraind, in de wedstrijden geeft dat nog steeds niet het beoogde resultaat. Verdedigend zijn we bij een spelhervatting niet alert genoeg. We geven te veel ruimte weg en zijn dus te laat om actief op de bal te kunnen verdedigen.
De passing is te traag en te onnauwkeurig. Bovendien wordt er niet goed vrijgelopen. Dan maken we de kans op een goede pass natuurlijk ook veel minder. Aanvallend zijn we te vaak achter de bal, er wordt niet goed omgeschakeld vanuit de verdediging naar de aanval. Onder druk spelen we te onrustig. Er wordt vaak té gehaast gespeeld, dat leidt tot veel balverlies en een fastbreak om de oren. Maar, we zijn in staat om een snelle goede aanval te spelen. Ook zaterdag tegen Uball. Alleen de afwerking is dan weer té onnauwkeurig of gewoon slordig, waardoor goede aanvallen geen punten op het scorebord brengen. Anders gezegd, het scorend vermogen is te laag. Er zijn slechts twee spelers die gemiddeld boven de 10 punten scoren. De rest zit beduidend lager.
Er zijn nog 5 wedstrijden te gaan. De tegenstanders kennen we. Het kan alleen maar beter gaan. Dat verwachten we ook. Het zwaarste deel van de competitie hebben we “op papier” gehad. De lessen zijn geleerd. Nu is het onze beurt…

Scores tegen Uball: Tomas Breel 4, Boris Crama 9, Tim Heshusius 4, Raoul Koopmans 9, Jeroen Vos 2, Michiel van Zwieten 5.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

iemand van flashing op maandag 29 oktober 2007
Op dunk.nl staat dat jullie er maar 11 hebben gemaakt.

Robin op maandag 29 oktober 2007
Dat zou dan een foutje kunnen zijn van Dunk.nl....

iemand van Flashing op dinsdag 30 oktober 2007
wat dan wel een klote foutje is omdat daardoor jullie gemiddeldes omlaag gaan tot over 2 weken.

iemand van BVL op dinsdag 30 oktober 2007
Check de site van de NBB. Die is bepalend! Daar staat ook de juiste uitslag op!

ton op woensdag 31 oktober 2007
Als je een tusenbalans maakt, moet je ook antwoord geven op de 'cursieve' vraag. Een "Calimero" achtig antwoord (zij zijn groot en ik ben klein) is niet zo relevant. Er staan 5 spelers tegenover elkaar in het veld en dus zijn er gelijke kansen. Ik vind het zelf wel relevant om ons te vergelijken en constateer dan dat er ontzettend veel werk aan de winkel is!

Michael op donderdag 1 november 2007
Nou, nou.


0
1
2
3
4
5
6
7