Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 25 november 2007

JU16-1, na goede eerste helft toch verlies

Het team JU16-1 heeft zaterdag in Purmerend het sterk fysiek spelende bolwerk Waterland één helft goed bij kunnen houden. Door foutenlast en een blessure misten we na de rust de power om ook een goede tweede helft te spelen.
In het begin van de wedstrijd werden we even overdonderd. We moesten even wennen aan de kracht van de tegenstanders. Maar na 5 minuten (2 – 9) lieten we goed zien waartoe we in staat zijn. We lieten de kaas niet zo maar van ons brood eten, of in basketbaltermen gesproken, we lieten de bal niet zomaar uit onze handen trekken. Door fel te verdedigen, maakten we het Waterland moeilijk. We veroverden regelmatig de bal. Er volgde direct een aantal snelle aanvallen en binnen drie minuten stond het weer bijna gelijk (10 – 11). We herstelden ons dus knap. Waterland nam direct een time-out. Het spel werd nog fysieker. Er werden veel fouten gefloten, helaas niet altijd consequent. Dat zou ons later in de wedstrijd nog gaan opbreken. Het kwart verloren we met 13 – 18, maar we zaten goed in de wedstrijd.
Edmar en Paul maakten tussen de twee kwarten in duidelijk dat het nu tijd was voor ons eigen spelletje. Basketballen, geen “streetball” zoals onze tegenstander over het algemeen speelde. Dat lukte wonderwel. Er kwam wat rust in de wedstrijd en… na vier minuten stond het weer gelijk (21 – 21). Vanaf dat moment werd het een puntje-puntje wedstrijd. Spannend en leuk om naar te kijken. Twee speelstijlen tegen elkaar.
Wij jong, onervaren en als team, zij fysiek sterk en vooral inside gokkend op de individuele actie. We wonnen het kwart knap met 20 – 16. Ruststand 33 – 34.
In de rust werden de wonden gelikt. De statistieken werden bekeken. Onze grote “mannen” dreigden in foutenlast te komen. Er stond slechts één speler “echt” te rebounden. Balverlies kwam vaak niet van de guard, maar na de tweede of derde pass. Daardoor ook te weinig scores inside…
Het derde kwart begon heel rommelig. Beide teams scoorden nauwelijks. Na 5 minuten was de stand 37 – 40. In de zesde minuut kreeg de eerste BVL-speler z’n 5de persoonlijke fout. Kort daarna kreeg ook onze aanvoerder en “rebounder” z’n 5de. Dat geeft een probleem. Time-out! De boel werd (op papier) weer opnieuw georganiseerd. Aanvankelijk lukte het even, maar vanaf de bank zag het er allemaal erg geforceerd uit. Waterland rook zijn kans. Na 3 minuten stond het 38 – 50. We scoorden niet meer. Vlak voor het eind van het derde kwart moest er weer een sterke kracht naar de bank. Niet door een 5de fout, maar door een blessure. Pats, door de enkel, einde wedstrijd. Na het derde kwart was de stand 42 – 53. Er volgde nog een kwart.
Van de langere basisspelers was er nog één over. Een vuist konden we niet meer maken. Vooral niet toen er nog twee spelers met 5 fouten naar de kant moesten. We bleven het wel proberen, maar Waterland was nu duidelijk sterker. We speelden “klein”, probeerden het op snelheid en (begrijpelijk maar nutteloos) zochten soms ook de individuele actie. De eindstand 50 – 72.
Na afloop in de kleedkamer was de conclusie dat we weer veel geleerd hadden. Vooral de eerste helft hebben we bij vlagen goed gespeeld. We komen eraan!

Scores: Vincent Antes 2, Tomas Breel 13, Esteban Alba Camargo 2, Boris Crama 9, Tim Heshusius 9, Philip van Houwelingen 2, Bas Kallenberg 4, Raoul Koopmans 5, Jeroen Vos 2, Michiel van Zwieten 2.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Coaches!!!! op maandag 26 november 2007
Straatbasketbal? Welke wedstrijd heeft de schrijver bekeken dan? En als we gokken op de individuele aktie dan moeten we maar is naar holland casino gaan of een oudejaarslot kopen! Want dan zijn we erg lucky! Wij kunnen er ook niks aan doen dat jullie de vorige keer veel beter speelde dan deze keer! Fysiek! Ja duh! Als je de spelers hebt om fysiek te spelen dan doe je dat ook! En over de scheidsrechters!? Daar valt altijd wat over te zeggen! Maar 1 ding weet ik wel! Dat is dat ze consequent waren! Beide teams zaten in foutenlast en beide teams hadden meerdere spelers met 5 fout eruit! Succes de laatste paar wedstrijden! Zullen wij ook nodig hebben tegen UBall

Sint op maandag 26 november 2007
Hmm, coaches van Waterland (neem ik aan), wat maken jullie je druk. Als ik dit artikel lees staat er niets negatiefs over jullie team. Ik krijg de indruk dat er fysiek is gespeeld en dat BVL daar moeite mee had. Ik lees dat jullie ook een andere speelwijze hadden. Niks mis mee, toch? Overigens worden de scheidsrechters in dit artikel niet beschuldigd van partijdigheid zoals jullie suggereren, maar van het feit dat ze dezelfde situaties kennelijk verschillend beoordeelden. Dat kan voor beide partijen voor- en nadelig zijn. Afsluitend heb ik het gevoel dat jullie wel naar dezelfde wedstrijd hebben gekeken maar dat jullie het verslag op deze site anders lezen dan de schrijver bedoeld heeft. Succes verder...

Coaches!!!! op woensdag 28 november 2007
je hebt helemaal gelijk! En dat meen ik echt!

Piet op woensdag 28 november 2007
Schrijf dan een rectificatie. Je heb helemaal gelijk, en dat meen ik echt Coaches!!!!


0
1
2
3
4
5
6
7