Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 1 juni 2008

BVL JU14-2: Kampioen tweede klasse regio!

In de competitie konden we het net niet laten zien, maar in de beslissingswedstrijd in Waddinxveen, afgelopen weekend, liet de JU14-2 zien wat ze waard zijn en won BVL verdiend met 83-54 van DAS JU14-1 en daardoor het kampioenschap in de 2e klasse regio. Nog niet eerder had BVL een dergelijke beslissingswedstrijd gespeeld en dat was te merken, de JU14-2 speelde in de eerste minuten zeer nerveus, er werd veel balverlies geleden, de passing was niet wat we gewend waren, maar ook de enorme herrie in Sporthal de Duikelaar zorgde voor een extra hobbel voor BVL, geen plaatselijke blaaskapel zat hier op de tribune maar een “hele kudde gastoeters”. Ondanks alles wist BVL met winst de eerste periode af te sluiten (19-11). DAS ging in de 2e periode beter spelen en BVL had het daar moeilijk mee, DAS liet in die periode heel snel basketbal zien en coach en supporters van BVL moesten toezien dat DAS de achterstand verkleinde, bij rust stond het nog maar 32 – 28 en er werd gevreesd voor de derde periode. De rust gaf ons uitkomst; de accu’s van de BVL JU14-2-spelers waren eerder en beter opgeladen dan die van DAS, de conditie ging in het voordeel van BVL te werken; bij BVL krijgen alle spelers (bijna) evenveel speeltijd en dat zorgde ervoor dat in de 3e periode BVL fitter was dan DAS, daarnaast speelden onze guards en forwards een veel fellere verdediging aangevuld met een prima uitgevoerde double teaming en dat deed DAS “de das” om, BVL liep weg naar een 55-38 stand na de 3e periode. BVL wist nu zeker dat het kampioenschap binnen bereik was en in de 4e periode kon niets meer fout gaan, wij waren nu sneller en feller dan DAS. DAS probeerde het nog wel, maar werden op alle posities afgetroefd, we liepen uit naar een 83-54 eindstand en het kampioenschap kon nu echt gevierd worden! Isaiah, Marco, Alberto, Mike, Luuk, Mark, Robin, Tycho, Jeroen en Mady gefeliciteerd met het kampioenschap !! Jullie kunnen terugkijken op een prima seizoen, als jongstejaars in de poule van oudstejaars als kampioen eindigen, daar mag je zeker trots op zijn (evenals de supporters) !!

Scores: Mike (31), Robin (13), Mark en Tycho (9), Jeroen (8), Isaiah (7), Alberto (5) en Luuk (2)


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

TC Paul op zondag 1 juni 2008
Gefeliciteerd! Een beslissingswedstrijd winnen is vet lekker....!

&& op zondag 1 juni 2008
''vet lekker'' XD

maaike op maandag 2 juni 2008
haha , super jongens!! ben blij dat ik het eind ook nog heb gezien!

Opa M op maandag 2 juni 2008
Nou jongens,,,super..daarom van uit Woerden van harte gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap...maar....ik had niet anders verwacht met zo,n trainer,,,coach..leider...en wat is tie nog meer....nogmaals van harte.

Marcel (vader Robin) op maandag 2 juni 2008
Een fantastisch en zeer spannende beslissingswedstrijd ! Dankzij de trainer en de inzet van alle spelers hebben ze zeer terecht gewonnen ! Proficiat !! U 14-2 !

Robin ( uit het team ) op dinsdag 3 juni 2008
ik vond het een leuke wedstrijd om te spelen ! en we waren sterker aan het basketballen dan DAS ( vind ik dan )

Renske op dinsdag 3 juni 2008
Gefeliciteerd! Hing echt een lekkere sfeer,,,jammer dat ik de laatste seconden niet heb kunnen zien

Frank Rasenberg (vader Mark) op vrijdag 6 juni 2008
Super boyz. Volgend jaar weer zo goed !!!!

mike ( uit het team ) op zondag 3 augustus 2008
lolz ik weet gewoon zeker dat we de eerste keeer toen van das verloren door de scheidsrechters want met "de echte NBB scheidrechters "maakten ze veel meer fouten ! Volgend jaar Rayon West , kijken wat dat word


0
1
2
3
4
5
6
7