Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

maandag 23 juni 2008

Bolwerkteam Kampioen van Nederland MU16

In de finale tegen Yellow Bike Den Helder heeft het bolwerkteam er geen moment twijfel over laten bestaan dat er maar een team in Nederland op dit moment in de U16 categorie als sterkste team in Nederland kan worden bestempeld. Een afgetekende overwinning voor het team van de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen was het resultaat: 80-52.

Den Helder kwam nog wel op een 0-2 voorsprong, maar 7 punten op rij van Willemijn Kallenberg zorgden voor een passend antwoord. En toen Zera Butter en Maxime Essenstam zich nadrukkelijk met de scores gingen bemoeien werd het gat al snel geslagen (23-11 na de eerste periode). Rosanne Kruithof deed vooral in verdedigend opzicht goede zaken door Kourtney Treffers bij Den Helder volledig aan banden te leggen. In de tweede periode denderde de Lokomotief-trein nog even door tot 37-16 en toen was eigenlijk al duidelijk dat het voor Den Helder een moeilijke middag zou gaan worden. Gabrielle van den Bosch werd ver van de basket gehouden, waardoor zij moeilijk haar medespeelsters kon bedienen en daarmee was de angel uit de Helderse aanval. Na de 43-21 voorsprong halverwege de wedstrijd was het even de vraag in hoeverre Den Helder mogelijk in het derde kwart nog iets verassend in petto zou hebben. Dat bleek echter niet het geval. Zera Butter en Maxime Essenstam tilden direct het verschil richting de dertig punten en toen was reeds duidelijk dat het klassenverschil tussen beide teams te groot was om een kampioenschap voor het bolwerkteam van Lokomotief te verhinderen. Het verschil was gemaakt en dit leidde ertoe dat de beide coaches voldoende ruimte konden inbouwen om alle speelster te laten spelen. Lokomotief consolideerde de voorsprong op een goede wijze en kon vervolgens nadat Kirsten Siera de eindstand op 80-52 bepaalde het tweede opeenvolgende Nederlands kampioenschap ophalen. Na vorig jaar de MU14 kampioen te zijn, werden de meiden nu in de MU16 categorie Kampioen van Nederland 2008.
Scores: Maxime Essenstam (22 punt); Willemijn Kallenberg (19 punt); Zera Butter (11 punt); Kirsten Siera (7 punt); Willeke Bruins (6 punt); Rosanne Kruithof (6 punt); Gillian Scholten (4); Richelle v.d. Keijl (3); Frenkie Wensveen (2); Esther v.d. Veer (2); Sigourney Lionar, Tammie van Biemen, Christine van Langerak en Danisha Kruiner (0).


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Ferry Zoutenbier (Amazone) op maandag 23 juni 2008
Meiden en coaches, van harte gefeliciteerd! Ik wist dat ik m'n geld op het goede team had gezet! Petje af!

verbaasd op maandag 23 juni 2008
Wat mij opvalt is dat alle postings over de knappe prestatie(s) van dit team geheel niet worden voorzien van enig commentaar, anders dan van tegenstanders. Andere onderwerpen op deze site krijgen soms wel 18 reacties! Hoe kan dit? Heeft dit Bolwerkteam toch niet een draagvlak binnen BV Leiderdorp of zijn er andere redenen?

Shirley Antes op maandag 23 juni 2008
Verbaasd...ook ik ben verbaasd...dat er nog steeds mensen zijn die hun opmerkingen niet onder de eigen naam durven te plaatsen...Jammer. Meiden gefeliciteerd met het kampioenschap. Al was het helaas geen spannende wedstrijd om naar te kijken. Maar dat zegt waarschijnlijk meer over jullie tegenstanders.

ook verbaasd op maandag 23 juni 2008
"verbaast" het komt waarschijnlijk omdat dit team eigenlijk geen echt team is. je kan uit het hele rayon de beste meiden bij elkaar zetten, maar een echt team wordt het nooit. eigenlijk is het gewoon een Rayon team zonder Grasshoppers en U-Ball, en probeer daar maar als echte club van te winnen. maar toch gefeliciteerd met de overwinning. volgend jaar treffen wij elkaar weer.

ik op maandag 23 juni 2008
wat nou geen team? wij zijn zeker weten wel een team! En niet zomaar een bij elkaar geraapt zooitje zoals hierboven misschien wordt beweerd! Toevallig trainen we al het hele jaar samen en spelen we met de meeste al het hele jaar wedstrijden, er zijn er misschien 3 of 4 (van de 14!) die niet of niet vaak hebben mee gespeeld. Dus hou dat 'geen team' maar voor je. je bent gewoon jaloers. 8-|

TC-BVL Paul op maandag 23 juni 2008
Meiden en coaches van harte gefeliciteerd! Het is goed om te zien dat samenwerken loont. Natuurlijk zijn er altijd mensen die het nodig vinden kritiek te leveren, echter één ding telt echt, winnen.

2 op maandag 23 juni 2008
ik heb niet over een bij elkaar geraapt zooitje gesproken. jullie hebben de beste spelers van een aantal club's bij elkaar gezet. maar ik vind dat het nooit een hecht team zal worden. winnen is ook niet alles.

Remco A op maandag 23 juni 2008
Damn, wat een suc6. Van Harte gefeliciteerd.... DE BESTE van NL... het is nog al wat!

Marcel op dinsdag 24 juni 2008
Zonder deze vorm van samenwerking in het bolwerk Rijnland zal het voor de betrokken verenigingen en vooral voor de meiden nooit mogelijk zijn om zich te ontwikkelen naar het niveau dat nodig is om bijvoorbeeld Nederlands kampioen te worden. Het is geweldig dat er na een relatief korte periode van samenwerking met de huidige bolwerkgroep al zulke mooie resultaten gehaald worden, Rayon en Nederlandse kampioenschappen. En de meiden hebben juist laten zien dat ook al komen zij van verschillende verenigingen zij in korte tijd een hele hechte groep en een schitterend team zijn geworden. Complimenten aan alle meiden die deel uitmaken van de bolwerkgroep die spelen in de MU16 en M18 teams bij Lokomotief.

Edmar op dinsdag 24 juni 2008
Goed werk dames en wat betreft die tekst van "ook verbaasd", het zou kunnen komen door de betrokkenheid bij BV-L, maar het is niet meer dan een gis. Top prestatie wat jullie geleverd hebben. Edmar

Bert op zaterdag 28 juni 2008
Meiden, hartstikke goed gedaan. Ik ben er trots op dat we dit als samenwerkende clubs hebben bereikt!

-- op zaterdag 28 juni 2008
wel opvallend dat de mensen pas gaan reageren, nadat er iets over opgemerkt was haha! xd


0
1
2
3
4
5
6
7