Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

maandag 24 november 2008

Actie op woensdag10 december tegen hoge kosten A-4

Het actiecomité “19 MILJOEN NEE” organiseert een demonstratieve optocht naar de 2e Kamer op woensdagmiddag 10 december. Er zijn inmiddels 8 gesponsorde bussen en die moeten vol met mensen uit de verenigingen, buurt- en wijkorganisaties die de actie willen ondersteunen

De reden van de actie is de al maar stijgende lasten van de gemeente Leiderdorp die leiden tot bezuinigingen op de voorzieningen en de sport. Inmiddels weten we dat de OZB in Leiderdorp voor 2009 met 35% is verhoogd! Bezuinigingen, ook op sportgebied hangen boven ons hoofd.
Een belangrijke kostenpost is de aanleg van de verdiepte A-4 waarvoor Leiderdorp zich garant heeft gesteld. Het actiecomité is van mening dat het Rijk voor een Rijksweg A4 zijn verantwoordelijkheid moet nemen en Leiderdorp moet verlossen van de last van 19 miljoen.

Kijk ook op: website


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Gerard van Zwieten op dinsdag 25 november 2008
Als penningmeester van de vereniging sta ik achter de actie. Ook als achteraf blijkt dat de actie (onverhoopt) niks heeft opgeleverd, hebben we ieder geval ons best gedaan. Ik ga kijken of ik mee kan doen met de demonstratie. In dit verband is het goed te weten dat we als BVL jaarlijks nu nog (na lang soebatten heb ik me laten vertellen) een minimaal bedrag ontvangen van de gemeente ter compensatie van de hoge zaalhuur. Het is maar de vraag of we deze subsidie dit seizoen opnieuw ontvangen. Mocht dat niet zo zijn dan moeten de contributies wellicht weer omhoog. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten want de contributies zijn al te hoog!! Dit probleem is op de laatse ledenvergadering uitgebreid aan de orde geweest. Als je daar niet was ga dan beslist mee met de demonstratie want in dat geval heeft alleen BVL al een paar bussen nodig.

Loman op dinsdag 25 november 2008
Niet dat ik twijfel aan de oprechtheid van de organisatoren van de busreis. Maar het verhaal dat het hulpeloze en onnozele Leiderdorp een poot dreigt te worden uitgedraaid door de boze rijksoverheid, verdient enige nuance. Het is op zijn minst een beetje eigen schuld. En dat BVL mogelijk de contributie moet verhogen, is een direct gevolg van het gemeentelijk sportbeleid en heeft geen enkel verband met het rijk. Beter dus een kort protesttochtje te voet van Bloemerdhal naar gemeentehuis dan een buisreisje naar Den Haag. Hoe dan ook, ik vind in ieder geval dat een basketbalvereniging zich a-politiek moet opstellen. Het lijkt me dus beter om zowel de bovenstaande oproep als de reacties van de penningmeester en van mij te verwijderen van de site.

Bert op woensdag 26 november 2008
Het verzoek van het actiecomité om als club actief te werven onder de (jeugd)leden, hebben we niet willen honoreren. Dit omdat BVL geen politiek wil bedrijven. We hebben op de site informatie geplaatst over de actie zodat ieder zelf kan kiezen of ze zich achter dit doel scharen.


0
1
2
3
4
5
6
7