Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 7 december 2008

JU16-1 maakt het zich zelf moeilijk

Ja we hebben gewonnen. Maar, we speelden niet goed. Zaterdag in Amsterdam tegen de Harlem Lakers werd het uiteindelijk 81 – 88. De punten tellen, zeg je dan professioneel. Maar… het team moet zich toch wel realiseren dat het beter moet. Verdedigend geven we veel te veel weg en aanvallend zijn we veel te veel afhankelijk van drie, soms zelfs maar twee spelers.
Zaterdag begonnen de Lakers niet sterk. We liepen vrij eenvoudig uit naar een voorsprong die gedurende het eerste kwart steeds groter werd. Verdedigend ging het redelijk, alleen in de aanval waren het slechts twee spelers die aan scoren toekwamen. Een teken aan de wand? Eh… achteraf gezien wel ja.
We wonnen het eerste kwart met 11 – 23 maar in het begin van het tweede kwart pakte de Lakers gelijk 5 punten van de voorsprong terug. Ze roken hun kans en begonnen met meer inzet te spelen. Normaal gesproken moeten we dat kunnen controleren, maar in de verdediging werd niet door iedereen hard genoeg gewerkt. Er werd te laat “gedubbeld” en de helpdefense werd soms voor het gemak maar gewoon vergeten. Bovendien bleven we aanvallend te afhankelijk van dezelfde twee uit het eerste kwart. De fastbreak, ons beste wapen, hadden we ook nog steeds niet gezien. Zo verloren we terecht het tweede kwart met 26 – 19. De ruststand was nog in ons voordeel 37 – 42 maar we maakten de fout om de Lakers terug te laten komen in de wedstrijd.
In de rust probeerde de teamleiding het tij te keren. De verdedigende fouten werden nog eens goed uitgelegd en er werd duidelijk gesteld dat er toch wel door meer personen gescoord moest worden. We hadden niet het idee dat het slechter kon.
Maar… dat kon dus wel. Binnen drie minuten in het derde kwart stonden de Lakers met 1 punt voor. Alles wat we verdedigend verkeerd konden doen, deden we fout. We gaven simpele scores weg en we leverden door een aantal domme turn-overs de bal gewoon in bij de tegenstander. We lieten ons even intimideren. Alsof we tegen de echte Lakers speelden, die uit Los Angeles. Gelukkig herstelden we ons een beetje gedurende het kwart. We lieten de Lakers niet te veel van ons weglopen en kwamen langzaam maar zeker toch wat beter in ons spel. Het kwart verloren we weer met 26 – 19, waardoor we het laatste kwart moesten beginnen met een achterstand van 63 – 61.
Het werd dus spannend… Even liepen de Lakers nog uit naar 68 – 63… maar toen trokken we toch de wedstrijd naar ons toe. We maakten een 10 – 0 run en stonden met nog 5 minuten te spelen met 5 punten voor! Wat ging er dan ineens anders? Nou, ten eerste begonnen meer spelers te scoren, en ten tweede begonnen we eindelijk eens wat feller te verdedigen. We dwongen de Lakers tot een aantal turn-overs waar we direct goed van profiteerden. Natuurlijk probeerden de Lakers nog terug in de wedstrijd te komen. Maar de winst kwam toch niet meer echt in gevaar. In de laatste minuten schommelde de voorsprong rond de vijf punten. We bleven “koel” en scoorden wanneer het nodig was. Het vierde kwart werd gewonnen, 18 – 27 en daarmee ook de wedstrijd… (81 – 88).

Scores: Esteban Alba Camargo 6, Vincent Antes 13, Boris Crama 37, Rutger Groeneveld 5, Jerom Kok 2, Raoul Koopmans 21, Michiel Willems 4.


In de rangschikking staan we nu vijfde. De stand in de NBB JU16 eredivisie ziet er als volgt uit:Even snel twee opmerkingen, we scoren het meest...(hoera)... maar krijgen ook de meeste punten tegen...
Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

bijdehandje op zondag 7 december 2008
Uhm om precies te zijn, WBB heeft de meeste punten tegen

Gymnasium leerling op maandag 8 december 2008
Idd. Goed opgemerkt.

Corry en Hen Bergman (opa en oma) op maandag 8 december 2008
Het was een heerlijk spannende wedstrijd. In het vierde kwart kon het met de stand nog alle kanten op. Maar onze jongens kregen ineens vleugels en daardoor wonnen we de wedstrijd. Bravo mannen.

mo op dinsdag 9 december 2008
Idd. Dat is pas een reactie die ergens op slaat... Ben trots op jullie jongens. Goede wedstrijd gespeeld.

lotte en benjamin op maandag 15 december 2008
Boris, Tim en Vincent van harte. Nu nog de volgende stap. Succes! Alle ouders ook gefeliciteerd. Tenslotte hebben jullie ervoor gezorgd dat ze er iedere zondagochtend stonden!!!


0
1
2
3
4
5
6
7