Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 25 januari 2009

JU16-1 speelt slecht maar wint

Zaterdag werd er in de Bloemerdhal gewonnen (83 – 80 na verlenging) van BS Weert, maar het vertoonde spel was onvoldoende. Het team kwam niet in het vertrouwde spel. We speelden tegen ons zelf, net als in het vierde kwart vorige week tegen Mosquitos. De teamdiscipline was zoek. De afgesproken taken werden niet goed uitgevoerd. Op eredivisieniveau wordt dat meestal afgestraft. Maar, we wonnen wel. Een klein mirakel. Puur op inzet. In de verlenging namen we snel 6 punten voorsprong en lieten we Weert niet meer terugkomen. Spannend was het natuurlijk wel.
De hele wedstrijd, vanaf het eerste kwart hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Ja, wij stonden als we het sheet bestuderen meestal voor, maar konden nooit grote afstand nemen. Het eerste kwart wonnen we met 21 – 18. We creëerden te weinig maar wisten de kansen die we kregen goed te benutten. In het tweede kwart verspeelden we de voorsprong al snel en moesten we alle zeilen bijzetten om weer terug te komen in het spoor van de tegenstanders. Dat lukte niet helemaal, maar de ruststand 39 – 41 was acceptabel.
In de rust probeerde coach Edmar het team te doordringen van de taken die een ieder dient uit te voeren. Iedereen deed maar wat. Een goede aanval werd er nauwelijks gespeeld en verdedigend verzaakten we om de druk op de tegenstanders hoog te houden. Daar profiteerde Weert eenvoudig van. Gelukkig schoten ze ook niet met scherp, anders had het verschil al groter geweest.
Het derde kwart probeerden we het initiatief te nemen. Dat lukte een beetje. We waren dominanter, alleen konden we het weer niet met scores uitdrukken. Zo bleven we tegen ons zelf spelen. We wonnen het kwart met 18 – 14, stonden in de tussenstand dus weer twee punten voor.
Het vierde kwart werd een thriller. Natuurlijk wilde Weert ook winnen. Ze hadden niet voor niets een lange reis achter de rug. We begonnen een beetje nerveus. Weert kwam langszij en stond zelfs even voor. Dat wisten we gelukkig te corrigeren. We knokten voor wat we waard waren en kwamen twee puntjes voor. Met nog minder dan een minuut te spelen krijgt Weert twee vrije worpen. Eén raak, het verschil is nog één punt in ons voordeel. We hebben de bal, vallen aan maar komen niet tot scoren. De laatste aanval is dus voor Weert. Er wordt gefloten, de warrig leidende scheidsrechters (zwak uitgedrukt) beslissen dat we een fout tegen krijgen. Dat betekent twee vrije worpen tegen want we hebben al meer dan vijf teamfouten. De eerste gaat mis, de tweede rolt over de ring en besluit er dan toch doorheen te gaan. Gelijk. Nog 18 seconden. We nemen een time-out. Bespreken de laatst mogelijke aanval. We spelen hem goed uit, alleen komen we niet tot scoren… dus … verlenging (71 – 71).
In de verlenging namen we direct een voorsprong. We scoorden drie keer op rij. Weert moest nu terug zien te komen. Ze scoren, maar wij ook. Dan een driepunter van Weert. Het verschil terug naar drie. We scoren beide nog een keer, Weert komt niet meer dichterbij. We winnen met 83 – 80!
Qua spanning heeft het publiek ongetwijfeld genoten. Het spel was beneden peil. Daar zal de komende trainingen hard aan gewerkt moeten worden. Aanstaand weekend moet het team naar Hanzevast Capitals (Groningen), op papier een sterkere tegenstander. Als we spelen zoals afgelopen weekend wordt het een “stille tocht” terug naar Leiderdorp.

Scores: Esteban Alba Camargo 3 , Vincent Antes 20, Boris Crama 12, Niels van Elteren 4, Dennis Gout 2, Rutger Groeneveld 2, Tim Heshusius 4, Raoul Koopmans 20, Michiel Willems 16.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

-- op zondag 25 januari 2009
kan ook nooit iets positiefs worden gezegd he XD

Audrey op maandag 26 januari 2009
Het was inderdaad niet echt een geweldige wedstrijd, maar jullie hebben wel gewonnen. Gefeliciteerd jongens! Ik hoop dat jullie de volgende keer jullie spirit en mooie spel laten zien want jullie kunnen als team echt wat moois laten zien. Ik kijk alweer uit naar jullie volgende wedstirjd.

Corry en Hen Bergman (opa en oma) op maandag 26 januari 2009
Geen goede, maar in het vierde kwart wel zeer spannende wedstrijd. Jullie inzet en aangemoedigd door het publiek op de tribune, werd er toch gewonnen. Gefeliciteerd jongens en veel succes in Groningen.

anoniem op maandag 26 januari 2009
Nooit iets positiefs? Laat ik ook anoniem iets zeggen over "streepje streepje". Ten eerste, wat ben jij een enorme loser dat je je naam niet zegt. Als jij wel iets positiefs hebt gezien, vertel dan wat dat was. Dit was een trieste wedstrijd waarin iedereen de basisprincipes van bal vangen en vasthouden vergeten was. Het leken soms wel welpjes. Het heeft uren geduurd voordat ik besefte dat we gewonnen hadden, want het voelde als verliezen. Dus dat er niets positiefs is gezegd, is deze keer terecht. Ze hebben er voor gevochten, maar het leek wel of ze pap in de benen hadden. Heb je overigens de wedstrijd zelf bekeken? Ik denk het niet want ik denk dat ik weet wie jij bent. Ben je ook actief in de club of heb je alleen commentaar. Inderdaad, dat laatste denk ik...

pizzibrendini op maandag 26 januari 2009
daar mag een biertje op gedronken worden! http://www.bvoegstgeest.nl/plein/fotoverhaal.php (fotoverhaal van 18 jan)

Lucas Groeneveld op dinsdag 27 januari 2009
Ik heb de wedstrijd niet gezien maar neem aan dat iedereen met volle inzet heeft gespeeld. Ook van 'slechte' wedstrijden kan je volgens mij een hoop leren (zowel spelers, trainers, en coaches). Belangrijkste is dat men niet de hoop op een overwinning had opgegeven en ondanks de 'pap' in de benen en/of gladde handen, gevochten heeft voor wat men op dat moment waard was. Ongetwijfeld zijn een aantal spelers zichzelf tijdens deze wedstrijd tegenkomen, maar het uiteindelijk doel is men niet uit het oog verloren en als TEAM hebben de jongens alsnog de overwinning weten binnen te slepen. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd en hoop op een goede 'spirit'. Ik heb er alle vertrouwen in dat het spel zal verbeteren en wij wederom van een wervelende show zullen kunnen genieten tegen de Capitals. Ik ben erbij!! O ja, ik moet zowiezo rijden, dus.....


0
1
2
3
4
5
6
7