Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

maandag 16 maart 2009

U12-1 “vlamt”, maar wint net niet...

Dat het spel van onze U12-1 de afgelopen weken enorm vooruit was gegaan hadden we in onze verslagen al gemeld en vandaag was de nummer 1 van de competitie Lokomotief “bijna” het slachtoffer hiervan. Op volle oorlogsterkte - inclusief Emma (dank familie de Vries !) – trad BVL aan tegen Lokomotief. De juiste opstelling is inmiddels gevonden en de eerste 5; Emma, Olivier, Burhan, Mathijs en Bo deden het de eerste minuten goed, vooral verdedigend wordt dit vijftal met de week sterker en de prima help sides van Mathijs, maar ook het felle verdedigen van Olivier zorgden ervoor dat Loko niet van ons kon weglopen. Hadden we de eerste layups erin gegooid dan waren we zeker niet met een achterstand van 10 punten verschil de 2e periode in gegaan. De 2e periode; met Jeroen, Vincent, Emma,Bo en Luc (ter vervanging van Maarten,vanwege een knieblessure (sterkte Maarten !) ging nog beter, met een extra schepje energie en een fantastisch spelende Jeroen en Vincent, moest Loko vaker achter BVL aanrennen dan andersom.Onze verdediging werd steeds feller en het werd steeds moeilijker voor Loko om inside te scoren. Het was o.a. aan de uitstekend spelende nummer 12 van Loko te danken dat Loko de voorsprong kon handhaven, het stond met de rust 30 – 38 en de wedstrijd werd nu echt spannend. In de 3e periode leek de energie niet op en haalden beiden teams alles uit de kast. Het grote voordeel voor Loko was, dat zij nog steeds een voorsprong hadden en dat zij – als team – in aanvallend opzicht – nog iets verder zijn dan wij, maar o,o wat was de inzet en het spel van BVL vandaag uitstekend! De 3e periode eindigde in een gelijkspel en de 4e periode moest dus de doorslag geven. Het werd zeer spannend, BVL gaf alles wat ze hadden en naderde hierdoor Lokomotief tot op 2 punten in de 9e minuut! Helaas, verder kwamen we niet; Loko herpakte zich en wist de voorsprong te behouden en won hierdoor deze “thriller” met 63 – 68. Wat kan basketbal toch fantastisch zijn, als er zo gespeeld en gestreden kan worden. Van Loko wisten we dat al, maar dat wij vandaag over onze U12 zo mogen spreken, i s best iets om trots op te zijn. Jeroen, Vincent L, Vincent D, Burhan, Bo, Emma, Mathijs, Olivier, Luc en Maarten, complimenten voor de prestatie van vandaag, voor ons waren jullie vandaag de (morele) winnaar !

Scores: Jeroen en Vincent L (18); Emma (10); Bo(6); Mathijs en Olivier (4); Vincent D (2) en Burhan (1)


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Annelies Jacobi op maandag 16 maart 2009
Ik heb genoten van deze wedstrijd, zat steeds op het puntje van de bank. In de kantine na afloop van de wedstrijd werd ik aangesproken door ouders van Loco die verrast waren door het goede spel van BVL. Goed gespeeld en ....dat mag ook gezegd worden: goed gecoacht!

Teamloko fan op maandag 16 maart 2009
Over de wedsrtrijd is al veel geschreven (zie ook www.teamloko.nl). Maar wat er in de kleedkamer na de wedstrijd gebeurde is nog mooier: Teamloko kwam de kleedkamer binnen en er werd spontaan geklapt door de spelers van Leiderdorp. Keihard werken, mooi basketbal laten zien, verliezen en dan zonder opdracht applaudisseren voor de winnaar. Wat mij betreft heeft Leiderdorp het rayonkampioenschap sportiviteit al gewonnen.

teamloko op maandag 16 maart 2009
ook op www.teamloko.nl een filmpje van een eerdere wedstrijd tussen de twee rivalen: teamloko en Leiderdorp.

coache loko op maandag 16 maart 2009
Een hele goede prestatie en ik was blij dat loko heeft gewonnnen (heb zitten zweten van jullie spel). De vooruitgang die jullie maken vind ik geweldig (zeker als basketbal liefhebber). Jullie nemen geen stapjes .... maar sprongen. heel erg knap.


0
1
2
3
4
5
6
7