Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

zondag 5 april 2009

JU16-1 wint toch nog eenvoudig

Zaterdagavond speelde JU16-1 een wisselvallige wedstrijd tegen Harlem Lakers uit Amsterdam. Halverwege het tweede kwart stonden we 17 punten voor, maar halverwege het derde kwart stonden we 3 punten achter en uiteindelijk wonnen we toch ruim met 93 – 71. Leuk voor de spanning maar zo’n grillig scoreverloop betekent ook dat we toch moeilijk in ons spel konden komen.
Misschien ging het in het begin ook allemaal te makkelijk. Zonder echt goed te spelen, liepen we na een time-out van coach Edmar halverwege het eerste kwart al snel uit naar een marge van 10 punten. We scoorden vooral op individuele kracht, niet als team. Dat houden we geen hele wedstrijd vol dus werd er van de bank geprobeerd het teamspel op orde te krijgen. Het tekenbord maakte overuren om aan de guards de juiste speellijnen aan te geven. We wonnen het eerste kwart met 25 – 13.
In het begin van het tweede kwart werd de voorsprong eerst nog groter, om daarna geleidelijk te slinken. De verdediging functioneerde niet meer. We gaven te veel ruimte aan de goede schutters van de Harlem Lakers. De organisatie was even zoek. Harlem Lakers won het tweede kwart dan ook verdiend met 17 – 23, ruststand 42 – 36.
Ondanks een goed gesprek tijden de rust, iedereen werd op z'n verdedigende taken gewezen, begonnen we het derde kwart niet goed. De "drietjes" van de Amsterdammers vlogen ons om de oren. En ja… in de zesde minuut kwamen ze zelfs voor. Coach Edmar zag het gevaar, de wedstrijd dreigde te kantelen. Time-out! Plan B. Andere verdediging… sneller overschakelen van verdediging naar aanval… zweep erover…. Pats. Dat kwam kennelijk aan want vanaf dat moment begonnen de Eagles weer te vliegen. Via een 13 – 4 run kwamen we terug, het kwart eindigde gelijk (24 – 24) en we stonden weer 6 punten voor (66 – 60). Nog belangrijker, we kwamen in ons ritme. De spanning (?) viel van ons af.
In het vierde kwart ging het tempo verder omhoog. We demonstreerden een aantal gave fastbreaks. Publiek op de banken, Harlem Lakers kwam er niet meer aan te pas. Het kon uiteraard niet meer stuk. We wonnen het laatste kwart met 23 – 11, en de wedstrijd met 93 – 71.

Scores: Vincent Antes 24, Boris Crama 14, Dennis Gout 8, Rutger Groeneveld 2, Tim Heshusius 4, Jerom Kok 11, Bas Kallenberg 2, Raoul Koopmans 16, Michiel Willems 12.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Ramon op zondag 5 april 2009
24 punten en ook nog de gevaarlijkste schutter "tot zwijgen brengen", klasse Vincent !

Paul B op zondag 5 april 2009
Lijkt een herhaling van je Benjamini's tijd Vincent!Toppertje hoor!!!! ;-))

audrey op maandag 6 april 2009
Mooie wedstrijd jongens. Gefeliciteerd !!!De spanning was volgens mij weer heftig voor het publiek. We hebben weer echt genoten van de wedstrijd.

mo op maandag 6 april 2009
Jullie hadden natuurlijk gewoon bij de Final Four moeten zitten! Dat hebben jullie zaterdag weer even laten zien.

bastiaan doeven op donderdag 9 april 2009
zozo ziet er goed uit jongens


0
1
2
3
4
5
6
7