Basketball Vereniging Leiderdorp

Nieuwsartikel

maandag 27 april 2009

Meisjes U18 kampioen!

Het meisjesteam U18 van BV Leiderdorp is zaterdag kampioen geworden van de eerste klasse B. De opdracht voor de meiden van coach Lonneke Bransz was redelijk simpel: indien het team erin slaagde om aan de start van de laatste competitiewedstrijd bij Grasshoppers te verschijnen, was BVL kampioen. Titelconcurrent Hurricanes was namelijk een week eerder verrassend onderuit gegaan, zodat Leiderdorp alleen nog maar moest zorgen dat het geen punten werd afgenomen.
Maar een kampioenschap hoort natuurlijk in stijl gevierd te worden, met een overwinning dus. BVL, dat Lotte Broers moest missen en een slechts beperkt inzetbare Tessa de Rooij in de gelederen had, schoot uit de startblokken en legde de basis voor de zege in het eerste kwart (5-21). Grasshoppers kwam daarna, op het centercourt van Cleijn Duin, wel weer in de wedstrijd, maar met een degelijk derde kwart bleef BVL steeds genoeg marge overhouden. De Katwijksen drongen nog aan en de Leiderdorpse voorsprong slonk flink, maar door in de slotminuut koelbloedig toe te slaan vanaf de vrijeworplijn bleef BVL keurig overeind: 55-60. Na het eindsignaal kon het feestje dan ook beginnen. Er waren bloemen, medailles en natuurlijk de beker, en het onvermijdelijke natte pak voor de coach.

Scores: Lidwien Arndt 18, Rebecca Antes 16, Cheyenne Jansen 10, Ilva Knaap 9, Tessa de Rooij 6, Hella Binnendijk 1 en Melissa Vink 0.


Advertentie:

Reacties op dit nieuwsbericht:

Shirley op maandag 27 april 2009
Mooie prestatie meiden. Hard gewerkt. Ook dank aan de 'bankspeelsters' die er iedere keer bij waren om het team te versterken. Jullie waren een leuk team met een super coach. We hebben genoten van jullie.

Roel en Carla op dinsdag 28 april 2009
Toppie meiden, goed gedaan, we zijn trots op jullie en op jullie coach!!!

mo op dinsdag 28 april 2009
En van Katwijk winnen is altijd leuk! Gefeliciteerd hoor.

Carina op dinsdag 28 april 2009
Meiden en Lonneke gefeliciteerd, super!! (MU16 ook kampioen geworden, gefeliciteerd)

Ilse en Hans op donderdag 30 april 2009
Goed gedaan toppers!! Party_Time!!!!!

lotte op zaterdag 2 mei 2009
Heey meiden! leuk dat jullie de laatste wedstrijd nog hebben gewonnen, jammer dat ik er niet bij kon zijn maar heb ook een mooie medaille!

ashley op woensdag 13 mei 2009
GEFELICITEEEEEEEERD!


0
1
2
3
4
5
6
7