Op de laatste dag voor de winterstop moesten de meiden van Leiderdorp aantreden tegen TWF.
Een wedstrijd die altijd vol staat van spanning sinds beiden teams de laatste 3 jaar elkaar tegenkomen. Een wedstrijd die nooit te voorspellen valt omdat het dan Leiderdorp is die wint en dan weer TWF.

Leiderdorp begint de wedstrijd met 3 fitte speelsters, 2 speelsters net herstelt van griep, 3 speelsters met griep en een blessure van Anouk Breel. Gemiddelde temperatuur van de zieke
speelsters is ongeveer 38.7. Een week bijna niet kunnen kunnen trainen door de griepaanval. Zie hier het verhaal van de leiderdorpse voorbereiding.

Leiderdorp begint de wedstrijd redelijk en pakt ondanks dat men de basket niet goed kan vinden een 7-3 voorsprong welke door een 10-0 run van TWF als sneeuw voor de zon verdwijnt. Het is in die laatste 5 minuten dat Leiderdorp de weg kwijt is en de basket al helemaal niet meer kan
vinden. 10-13

2e kwart is een gelijk opgaande wedstrijd te zien waarin dan weer Leidedorp voor staat en dan weer TWF.
2 drie punters in dit kwart van Kee Brinks en Corinne Manuputty geven de
doorslag. Leiderdorp kan met een 27-25 voorsprong gaan rusten.

Ook het 3e kwart laat een gelijk opgaande strijd zien TWF loopt uit naar
een 29-34 voorsprong maar het zijn weer de doodzieke Corine Manuputty en de nog net niet zieke Kee brinks die
Leiderdorp op het goede spoor brengen. Uiteindelijk is het Sarah van Mourik die, nadat Anne wijtzes met 4 fouten uit voorzorg aan de kant is gehaald, TWF naar een 40-41voorsprong brengt.

In het 4e kwart gaat de wedstrijd tot de 5 minuut nog steeds gelijk op maar dan is aan Leiderdorp kant de koek op de griep eist zijn tol en bijna niemand is meer in staat om het tempo van TWF bij te houden.
4 minuten wordt er geen bal geraakt. Schoten willen niet vallen en TWF
sluipt via 47-44 naar een 47-59 voorsprong.
Andrea Fung weet er dan nog 2 ballen in te gooien maar daar houd het dan
mee op. Eindstand 51-59.

Jammer dat we net deze wedstrijd verloren hebben maar ik kan niet anders
zeggen dat Leiderdorp ondanks griep en een blessure een goede wedstrijd heeft gespeeld ook geeft het moed voor de toekomst.
Gezien het verleden van deze wedstrijden “Leiderdorp – TWF ” is het nu de beurt aan Leiderdorp.

Voor Esther Lock hoop ik dat de tandartsrekening niet al te hoog zal
uitvallen. Esther komt tijdens de wedstrijd ongelukkig in aanraking met een speelster van Leiderdorp en breekt in deze aktie 3 tanden.
Esther sterkte en we zien je met nieuwe tanden in de volgende wedstrijd.