Het is ze weer gelukt. Afgelopen weekend heeft Heren2 de kampioenswedstrijd tegen Gymnova gespeeld. In Waddinxveen werd onder leiding van scheidsrechter Gert Jan Schotsman voor de derde keer tegen Gymnova gespeeld. De afgelopen keren was Leiderdorp al ruim sterker en werd er gemakkelijk gewonnen. Het meegekomen publiek, inclusief vaste supporter Ap, had er ook het volste vertrouwen in.
De tactiek was duidelijk; Het voordeel van Leiderdorp zit in het lengte over( ge )wicht dus veel inside acties. Ook kan het team leunen op enige routine. Doordat het team uitstekende 3 puntsschutters heeft blijft ook die dreiging voor ruimte onder de borden zorgen. De eerste twee kwarten werd Gymnova op lichte achterstand gezet maar de druk was groot. Aanvallend kon Gymnova geen vuist maken. De door Leiderdorp gekozen 1-3-1 zone gaf de schutters uit Leidschendam geen kans, getuige de 18 punten die ze maakten.
Dan het derde kwart. Het is dit seizoen al vaker voorgekomen dat Heren2 een fabuleus kwart kan spelen. En ook nu weer gebeurde het. Halverwege het derde kwart ontstond het momentum voor Leiderdorp. Alles lukte, schotjes vielen, rebounds gepakt, snelle breaks en een perfecte verdediging. Toen de stofwolken optrokken was de wedstrijd gespeeld. Leiderdorp stond bijna 20 punten voor.
Het vierde kwart was een formaliteit en de wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 70-56 en het kampioenschap was een feit.
Met veel champagne en gerstenat is dit eerst in Waddinxveen en later in de Leidse binnenstad tot in de late uurtjes gevierd.
Geruchten gaan rond dat dit team nog zeker een jaar kompleet blijft dus worden er plannen gesmeed voor een vierde! kampioenschap op rij!
Gert Jan, Wouter,het meegekomen publiek en Ap bedankt.