Perik had voorafgaand aan de wedstrijd tegen Leiderdorp een aantal zeer goede resultaten neergezet.
Reden voor Leiderdorp om zeer geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen.
Al was het alleen maar omdat er niet zomaar een team tegenover je staat, maar een team met een aantal jonge maar zeer gedreven speelsters.
Vanaf het begin agressief zijn, vechten voor elke bal was het advies aan de speelsters.
Door dat de heren scheidsrechters de hele wedstrijd niet thuis gaven werd het af en toe, omdat er veel mocht van de heren, een zeer harde wedstrijd. Wel wisten de heren een stempel op de wedstrijd te drukken. Door verbaal aanwezig te zijn moet een Coach zijn mond houden om geen technische fout te krijgen, mag een scheidsrechter wel het een en ander uitkramen en vraag van de coach wordt beantwoord met houd je kop.
De coach van perik Jumpers wordt in mijn ogen zwaar beledigd als hij een fout wil melden bij de scheidsrechter. Door op zijn arm te slaan vraagt de beste man of hij van de verkeerde kant is. Wie geeft deze heren een berisping ??

In het eerste kwart werd al snel een 0-6 voorsprong genomen en werd het Perik Jumpers vooral verdedigend de eerste 5 minuten erg moeilijk gemaakt via 6-12 waren de laatste 3 minuten toch voor Perik Jumpers en vochten zij zich terug naar 10-12, Leiderdorp liet het hier even liggen.

Het 2e kwart liep gelijk op tot de 7e minuut, daarna was het leiderdorp die duidelijk sterker was onder het bord. Perik Jumpers moest keer op keer aan de noodrem trekken waardoor Leiderdorp 9 maal aan de strafworp lijn mocht staan. Echter wist men er maar 5 in te gooien. Te weinig in mijn ogen omdat je hier een wedstrijd mee kan beslissen. 21-29 had in mijn ogen 21-35 moet zijn.

In de rust de meiden voorgehouden dat er toch nog harder gewerkt moest worden. Maar het lijkt wel of de meiden de rust altijd te kort vinden want het is Perik Jumpers dat terug komt naar 29-29. Leiderdorp wordt gelukkig op tijd wakker Kee Brinks en Kirsten van Haver weten met elk een belangrijke 3 punter
de wedstrijd naar zich toe te trekken. Verdedigend word er harder gewerkt en dat werpt zijn vruchten af 36-46.

In het 4e kwart weet Perik Jumpers nog terug te komen tot 44-50 maar dan is de wedstrijd gespeeld. Perik jumpers probeert nog, door keer op keer fouten te maken, in balbezit te komen maar weet niet te scoren. Wel lukt het Leiderdorp, met name Kee Brinks 75% en Anne Wijtzes 61%, nu wel te beslissen op de strafworplijn 9 uit 12. Eindstand 52-67.
Een slechte reeks wordt nu eindelijk afgesloten en naar ik hoop nu eens doorgezet.