Frustraties van de wedstrijd tegen Wildcats en het vorige verlies tegen PSV voerden de boventoon in deze wedstrijd. De meiden van Leiderdorp hadden het
een en ander recht te zetten.
En zo werd er ook aan de wedstrijd begonnen, het zou Leiderdorp deze wedstrijd niet overkomen om in de eerste 2 kwarten de wedstrijd weg te geven. Weer moesten de Leiderdorpse meiden de toon zetten en de wedstrijd naar hun hand zetten en deze keer lukte dat dan ook. Er werd hard van leer getrokken, met in het achterhoofd dat de meiden van PSV hard en fysiek spel niet leuk vinden.

1e kwart wordt dan wel geopend door PSV met 2-0. Maar Leiderdorp zet dit binnen 4 minuten recht 4-13 door een met name niet te stoppen Anne Wijtzes en Corine Manuputty in de aanval en een sterke verdediging van Kirsten van Haver en Anouk Breel loopt Leiderdorp uit naar 13-21.

2e kwart laat een zelfde spelbeeld zien: Leiderdorp scherpt de verdediging meer aan en geeft PSV geen ruimte een normale aanval te spelen .Vooral Kee Brinks (net terug van vakantie) probeert hier haar basis plaats terug te verdienen en vreet haar tegenstander met huid en haar op. Leiderdorp daar en tegen vindt keer op keer de basket en maakt in dit kwart een 12-0 run 17-35 en is in de 8e minuut de wedstrijd gespeeld 20-38.

Na rust probeert PSV het harde spel van Leiderdorp te beantwoorden maar dit
heeft allen tot resultaat dat de basis 5 van PSV in foutenlast komt. Weer zijn het Anne wijtzes en Corine Manuputty die door goed samenspel de basket weten te vinden. Een 3 punter van Kee brinks zet Leiderdorp dan op een confortabele 20 punten voorsprong welke niet meer uit handen gegeven wordt.

4e kwart is de koek op aan PSV kant. En voor leiderdorp is het er op en er over. De break loopt lekker, de aanvallen lopen lekker, alleen verdedigend raakt de slop er een beetje in. Jammer maar wel begrijpelijk als je zo dik voorstaat.
Kirsten, Anne en Kee spelen op tempo en brengen Irene Goudberg keer op keer
in stelling om een 3tje los te laten binnen 3 minuten scoord ze er 3 en een veld doelpunt, Hele grote klasse.
Eindstand 52-85.

Dit zijn de wedstrijden waar je als coach ontzettend van kan genieten. Een hoop vechtlust, snelheid en basketball inteligentie. De drie dingen waar je een wedstrijd mee wint.
Als er op deze manier wordt doorgegaan moet Leiderdorp, met nog 5 wedstrijden te gaan, toch minimaal 6 punten zoniet 8 punten kunnen behalen. Het is dan jammer dat je het 3 wedstrijden hebt laten liggen en onnodig verliest want ik denk dat we zondag hebben laten zien waar Leiderdorp toe in staat is.