Afgelopen zaterdag speelden de meisjes bolwerk tegen het bolwerk van Utrecht (Amazone Leidse Rijn). Het werd een gedenkwaardige wedstrijd. In een bijna drie uur durende wedstrijd bleek de laatste score van Zoe Schellingerhout uiteindelijk de winnende treffer (62-61 na verlenging).
Het zag er aanvankelijk nog niet naar uit dat de wedstrijd zich zo zou gaan ontwikkelen. De meiden bolwerk van BV Leiderdorp startten zonder Zoe Schellengerhout en Patience Dimandja omdat zij eerst een wedstrijd van BVA hadden tegen de aspiranten van BV Leiderdorp. Nadat in Alphen de voorsprong inmiddels meer dan 60 punten bedroeg, haastten zij zich naar de Bloemerd om zich bij het bolwerkteam te voegen, dat inmiddels bijna halverwege de wedstrijd was.

De start van het bolwerkteam was moeizaam. Amazone Leidse Rijn nam in de eerste periode een voorsprong. De meiden hadden het moeilijk tegen de full court press en het was voooral Birgitte Neuteboom die BVL met scores in de wedstrijd kon houden. Via 4-9, werd het 10-10 en 13-13 na de eerste periode.
In de tweede periode kregen de meiden toch meer grip op de wedstrijd. Door erg hard te werken, waarbij vooral Steffie Kreffer en Miranda Righarts bergen werk verzetten, kwam BVL via scores van Nicole Hoogeveen op voorsprong (26-21). Toen Zoe Schellingerhout en Patience Dimandja zich bij het team voegden en direct via intercepties en scores BVL naar een 31-24 ruststand schoten, leek het erop alsof de wedstrijd “in de knip” zat.

Een matige start aan het begin van de derde periode bracht Amazone weer bijna naast BVL (31-30), maar toen was het Renske Kallenberg die bijna solo BVL op een ruime voorsprong aan het eind van de derde periode zette (41-33). Nog altijd leek er weinig aan de hand, want ook in de vierde periode behield BVL de voorsprong tot 45-38 in de vierde minuut, toen Steffie Kreffer en Miranda Righarts weg moesten vanwege een wedstrijd met hun team van Zoebas. Het leek de balans bij BVL te verstoren, want Amazone kwam door makkelijke scores langszij in de 8e minuut (48-50). In de verdediging was het toen vooral Lara Moerer die zich onderscheidde door verdediging alle gaten te dichten en Amazone geen kans op nog een schot te bieden. Met nog enkele seconden te spelen, zette Renske Kallenberg BVL op voorsprong (51-50) en leek de wedstrijd gewonnen. De 3 daarop volgende wedstrijdseconden (waarbij Amazone de inbounce mocht nemen) verliepen spanningsvol. De bal werd ingenomen, Renske tikte de bal, het slotsignaal ging en het leek alsof we gewonnen hadden. Echter de tijd was te snel aangesteld en moest opnieuw terug. Opnieuw werd de bal ingenomen en opnieuw tikte Renske de bal uit (nog altijd drie seconden). Opnieuw werd de bal ingenomen, Amazone kreeg de bal en in het slotsgnaal kreeg Birgitte Neuteboom een persoonlijke fout. Doch opnieuw werd de tijd teruggezet op drie seconden en bovendien kreeg Amazone twee vrije worpen. Ton Kallenberg nam direct een time-out om de druk voor de speelster die de vrije worpen moest nemen te vergroten, maar ook om af te spreken wat te doen. De Amazone-speelster miste de eerste onder luid gejoel van het publiek en scoorde de tweede vrije worp, waardoor verlenging noodzakelijk werd.

In de verlenging was het eerst Nicole Hoogeveen en later Maaike Klompmaker die BVL op voorsprong zetten (56-53) en toen Zoe Schellingerhout met nog 1 minuut te spelen BVL op een voorsprong van 62-57 bracht, leek het erop alsof de wedstrijd was gewonnen. Toch werd het nog een heel spannende en rommelige minuut waarin Amazone profiteerde van de spanning bij BVL en tot op 62-61 terugkwam. Toen zij ook nog balbezit kregen met vijjf seconden te spelen, leek zich eenzelfde scenario te ontwikkelen als aan het eind van de vierde periode. Een passfout en de doortikkende tijd, brachten het verlossende eindsignaal voor BV Leiderdorp. Een heel leuke en leerzame wedstrijd waarin in alle opzichten reclame werd gemaakt voor meisjesbasketbal en waarin de scheidsrechters Houwaard en V.d. Bosch (beiden van BS Leiden), ondanks de vele vrije worpen die er gegeven werden in de wedstrijd, een prima indruk achterlieten.

[b]Scores:[/b] Birgitte Neuteboom (16), Nicole Hoogeveen (12), Renske Kallenberg (11), Patience Dimandja (10), Steffie Kreffer (7), Miranda Righarts (2), Maaike Klompmaker (2), Zoe Schellingerhout (2).