Zaterdag speelden we weer tegen het altijd lastige Gymnova, uit. Op de heenweg ging ’t al helemaal mis nadat Daan z’n pa, op aanwijzingen van Rasmus (die wist immers waar het was) rechtdoor Leiden inreed in plaats van linksaf naar Leidschendam. Maar goed, na wat bellen en wat zoeken waren we toch nog met z’n allen bij de sporthal aangekomen. Na de badmintonners de zaal uitgeschopt te hebben en een bank + basket geclaimed te hebben begonnen we aan de warming-up: ‘Ballen rechts!’.

Na uitleg van de tactieken, we gingen een zone spelen, kwamen de volgende 5 spelers het veld op:

G: Tim Hofman
F: Bastiaan de Graas
F: Jochem de Graas
C: Laurents Smit
C: My man Kevin Lovink

Al vroeg in de wedstrijd kwam Leiderdorp, na een niet-geconcentreerde start, op een achterstand van 2 punten. Tim boog deze achterstand nog in dezelfde minuut om in een 3-2 voorsprong door een driepunter feilloos door de korf te werpen. Leiderdorp verdubbelde onze voorsprong door een vrije worp van Jochem, die deze avond .500 vrije worpen schoot. Nog eenmaal kwam Gymnova op voorsprong, door een 4-0 run, wat de score bracht op 6-4. Maar door ijzersterk verdedigend werk van onze lange mannen wisten we Gymnova op een 10 punten achterstand te brengen. De stand na het eerste kwart: 18-10 in het voordeel van Leiderdorp.

De tweede periode was een gelijk opgaande strijd met wederom een prachtige driepunter van Tim. In deze periode toonde Gymnova zich even sterk als Leiderdorp. Zij wisten zelfs de periode te winnen met 16-14. De score met rust: 26-32. Tim scoorde in de eerste helft 13 van zijn 20 punten.

In de derde periode zakte Leiderdorp in en kwam Gymnova terug tot 2 punten achterstand, namelijk 44-42 in het voordeel van Leiderdorp.

De vierde periode startte met een 6-1 run voor Leiderdorp, waardoor de voorsprong niet echt meer in gevaar zou komen. De voorsprong werd nog 9 punten na een ongelofelijk lelijke driepunter van Bastiaan, die echter wel zat, en telde voor drie punten. Vlak voor het einde werd het nog even spannend. Gymnova kwam terug op 2 punten en begonnen opzettelijke fouten te maken. Een daarvan zou niet hebben misstaan bij American Football en leverde een onsportieve fout op. Laurents, als rasechte clutch freethrow schutter, benutte beide vrije worpen op uiterst koelbloedige wijze. Daarna vond ook nog één vrije worp van Tim de korf Deze periode werd door Leiderdorp gewonnen met 18-21. De einduitslag kon worden vastgesteld op 60-65.

Tim was topscoorder met 20 punten, Laurens scoorde er 14 en een hoop rebounds, en Bastiaan haalde een season-high 13 punten.

Gezien de rommeligheid van het sheet en het feit dat er bij Jochem 2 punten en 1 fout te weinig waren genoteerd, moet er sterk getwijfeld worden aan de capabelheid van de juryleden. Op de scheidsrechters was deze wedstrijd niet veel aan te merken, alhoewel ze wel dubieuze beslissingen namen omtrent aanvallende fouten. Maar liefst 4 keer werden doelpunten van Leiderdorp afgekeurd omdat ‘de bal nog niet los was’, tot grote ophef van de Leiderdorpse aanhang.