De heren 2 van BV Leiderdorp zijn ontwaakt uit hun winterslaap en hebben de ‘negatieve spiraal doorbroken’. Deze conclusie kan worden getrokken na de derde achtereenvolgende overwinning. Na een mindere eerste helft van het seizoen, met soms wat tegenslag, lijkt het team zijn draai te hebben gevonden. De schoten vallen en er worden regelmatig mooie aanvallen gespeeld. Ook de verdediging staat een stuk beter.

Maandagavond om 21:00 stond het team tegenover Baros uit Rotterdam. De thuiswedstrijd werd met 74-85 verloren en dat beloofde niet veel goeds. Daarnaast beschikte het team over maar zeven spelers.
Het eerste kwart verliep voor Leiderdorp goed. Nadat René twee vrije worpen miste pakte Martijn de rebound en zetten Leiderdorp op voorsprong. De tegenstander boog deze achterstand echter snel om in een 6-2 voorsprong. Nu was het weer de beurt aan Leiderdorp dat o.a. door een driepunter van Reween en een score met bonus van Daan op 6-10 kwam. BVL bleef het goede spel vervolgen en behield de voorspong door scores van René, Martijn en Reween. Eindstand: 17-24 voor Leiderdorp.

De goede lijn kon echter niet worden doorgezet in het tweede kwart. De aanval liep niet en veel ballen werden ingeleverd. Ook de verdediging stond niet goed waardoor Baros in dit kwart de weer langszij kon komen. Eindstand 31-31.

Na rust begon het team weer fris aan de wedstrijd en liet Baros weten niet naar Rotterdam te zijn gekomen om te verliezen. Al snel nam Leiderdorp een voorsprong van 5 punten. Baros kwam echter steeds dichterbij om in de 9e minuut voor de tweede keer langszij te komen. In dezelfde minuut nog ging Daan mooi inside waar een fout op hem werd gemaakt. De twee vrije worpen die hierop volgenden werden benut. Snel hierna scoorden Sebastiaan en Martijn waardoor de eindstand van het derde kwart op 49-53 kwam te staan.

De kleine voorsprong moest worden verdedigd in het vierde kwart. Inmiddels was René tegen zijn vierde fout aangelopen. Hij moest voorzichtig zijn in de verdediging en hier kon Baros natuurlijk goed gebruik van maken. Toch maakte René aan de andere kant van het veld het verschil onder de basket met drie scores op rij, waardoor Leiderdorp voorsprong bleef. Ook Daan bleef scoren met twee goede acties inside waarbij de laatste werd beloond met een bonus vrije worp. Stand: 61-68.
Bij deze goede voorsprong werd René een vijfde fout aangenaaid waarna hij op de bank kon zitten. De dankbetuigingen voor de belachelijke call kon de scheidsrechter niet waarderen en René kreeg als ‘bonus’ een technische fout. Totaal vier vrije worden en bal zijkant voor Baros. Het team uit Rotterdam maakte hier dankbaar gebruik van en bracht de stand terug tot 66-68. De laatste minuut van de wedstrijd was aangebroken en hierin ging Gert-Jan naar de basket. De tegenstander kon het niet laten een fout te maken. Wonder boven wonder wisten de scheidsrechters geluid uit hun fluitje te krijgen en kreeg Gert-Jan twee vrije worpen. Helaas miste hij beide. Baros pakte de rebound en kon met een fast-break snel tot scoren komen. Een gelijke stand. Leiderdorp moest nu scoren, het liefst inside, aangezien Baros veel fouten maakten. Jefferson probeerde dit en zoals werd gedacht en gehoopt werd de persoonlijke fout door Baros gemaakt. Opnieuw twee vrije worpen waarvan hij er één wist te benutten.
Met een punt voorsprong en de aanval voor Baros was de winst nog niet zeker. Baros nam de tijd voor de aanval en probeerde door een afstandschot op voorsprong te komen. Het schot miste en Sebastiaan pakte met nog 5 seconden te gaan de rebound. Hierbij werd echter een fout op hem gemaakt waarna ook hij de vrije-worp lijn kon opzoeken. Weer werden twee vrije worpen op een cruciaal moment gemist en weer kon Baros de rebound pakken. Met een noodschot in deze laatste seconden probeerden zij alsnog de winst te pakken. Het schot ging mis en al snel klonk het eindsignaal. Een mooie winst voor Leiderdorp!