Zonder Maaike ( die meespeelde met de aspiranten 1) en Linn ( die een blessure heeft) begonnen we met 6 speelsters aan de wedstrijd tegen Argon. Gelukkig mocht Ilva bij ons meespelen, zodat we toch nog een wissel hadden. Ook Jefferson kon niet aanwezig zijn en daarom namen Sebastiaan en Thijs de taak van het coachen op zich. Als we deze wedstrijd zouden winnen, zou dat betekenen dat we 2 april kampioen kunnen worden.
We begonnen de periode met Joyce, Anne, Ilva, Simone en Aniek. Omdat onze centers niet mee konden spelen stond iedereen opeens op een andere positie, vooral in het begin was dit even wennen en daarom kwamen we in het begin ook achter te staan met 1-2.
In de 5e minuut kwam Renske in het veld en ze ging meteen fel op alle ballen af. Toen kwam Aniek in actie en scoorden 6 punten achter elkaar. In de daaropvolgende time-out kregen we een goede peptalk van Sebas en Thijs en kregen we de opdracht om full-court te verdedigen. Hierdoor kwam Argon niet meer tot scoren. Eindstand 1e periode: 13-2

In de 2e periode werden er veel passes gegeven en veel fast-breaks gelopen. Door de goede verdediging van Joyce op hun guard kwam de tegenpartij vaak niet over de middellijn heen. Er werden veel schoten geraak en Aniek scoorde nog een drietje. Stand na de 2e periode: 26-4

De eerste 5 minuten van de 3e periode gingen goed. Simone had vaak de rebound te pakken en Ilva dribbelde goed op. In deze periode werd de vermoeidheid goed zichtbaar. De aanvallen maakten we slordig af, waardoor de tegenpartij de bal kreeg en tot scoren kwam. Stand na de 3e periode: 36-14

Anne begon de 4e periode met een mooie lay-up, maar daarna was iedereen erg vermoeid en speelden we de wedstrijd rustig uit. Einduitslag: 40-20

We willen Sebastiaan en Thijs nogmaals bedanken voor het goede coachen.
Omdat we deze wedstrijd gewonnen hebben, is 2 april om 18:00 onze kampioenswedstrijd in de bloemerd; kom allemaal kijken!