Na twee spannende wedstrijden tegen Omniworld moesten de Benjamins 1 het dit weekend opnemen tegen Rotterdam Basketbal. De eerste wedstrijd werd ruimschoots gewonnen (87 – 16), en ook nu werd eenvoudig met 69 – 9 gewonnen.
Dat de dame en acht heren kampioen willen worden, werd al snel duidelijk.
Het eerste kwart werd met 21 – 0 gewonnen. Vincent en Boris verdeelden de punten en Bobby zorgde voor veel rebounds. Gek genoeg was coach Paul (andere Paul moest met Heren 1 spelen) niet helemaal tevreden. Verdedigend zat niet iedereen goed in de wedstrijd. De tegenstander werd te laat opgevangen. Vincent probeerde vaak met succes de gaatjes te dichten, wat hem echter ook 4 fouten kostte.
Het tweede kwart ging het verdedigen weer wat beter. De aanvallen werden snel opgezet door Mike, Boris en Marco. Dat leverde een aantal mooie scores op. Michiel was attent in het rebounden en Dylan hield z’n man dusdanig in de gaten dat hij vergat dat er soms ook aangevallen moest worden. Ruststand 41 – 4.
Het derde kwart werd er erg slordig gespeeld. De concentratie was weg. Misschien stonden we wel te veel voor. Er werden slechts 6 punten gemaakt. Bobby en Lotte kregen veel schoten maar beide hadden pech met de afronding. De bal was gegroeid, of de ring gekrompen, “het ding” wilde er niet meer in. Gelukkig wisten Isaiah (2x) en Michiel wel te scoren.
Het vierde kwart moest dus beter. Er werd afgesproken om in een hoger tempo te gaan spelen. Nou, dat lukte. Er werd weer goed omgeschakeld van verdediging naar aanval. Vincent en Boris vonden elkaar weer. Dat leverde veel fastbreaks en leuke passes op. Meestal afgerond met een simpele lay-up, maar soms ook met een Jordanesk hoogstandje. Het kwart werd met 22 – 0 gewonnen. Eindstand 69 – 9.
De wedstrijd bleek een perfecte proloog voor de kampioenswedstrijd van de meiden kadetten. Namens de benjamins 1, gefeliciteerd meiden (en coach Jefferson) met het kampioenschap!