Met de nodige champagne gekoeld in de kofferbak en op volle sterkte vertrok Heren 1 met aanhang naar Alphen voor de kampioenswedstrijd in de eerste klasse regio tegen BV Alphia H1. BV Alphia was de enig overgebleven concurrent, een ploeg die het BVL H1 in de thuiswedstrijd in de Bloemerd zodanig lastig maakte dat BVL pas in de verlenging de overwinning kon grijpen. BVL kon zich na de onverwachte nederlaag van Alphia vorige week tegen MSV weliswaar een nederlaag permitteren, maar er was de heren veel aan gelegen de titel juist tegen de belangrijkste concurrent binnen te halen en zo de ongeslagen status dit seizoen te handhaven.
Heren 1 begon geconcentreerd en goed aan de wedstrijd. De verdediging stond als een huis en aanvallend kwam Leiderdorp zowel onder de borden als van buiten goed door. Met name door goed driepuntswerk van Maarten Wals en sterke acties onder de borden van Just Blom en Marco Pikaar werd via 2-5 en 5-10 in de 7e minuut al een gaatje geslagen naar 8-16. Omdat Michael Breel koud in het veld met een fraai hoekje scoorde en Maarten Wals er nog een driepunter overheen deed eindigde het eerste kwart in 13-21. In het tweede kwart ging Heren 1 aanvankelijk goed door en werd door 6 punten van de beide Michaels (Breel en Ginter) de voorsprong uitgebouwd naar 15-27. De laatste 5 minuten van het tweede kwart stokte het ritme van Heren 1. Verdedigend werd minder geconcentreerd gespeeld waardoor Alphia onder de ring meer kon scoren en meer aanvallende rebounds kon pakken. Ook aanvallend viel Heren 1 stil getuige de schamele 8 punten in het tweede kwart. BV Alphia profiteerde optimaal, waardoor met een 29-29 ruststand de wedstrijd weer volledig in evenwicht was.
In het begin van de tweede helft greep BVL H1 onmiddellijk weer het initiatief en werd snel bij 29-34 in de 2e minuut weer een voorspong gepakt. Opnieuw vocht BV Alphia zich terug om bij 38-36 voor de eerste en de laatste keer een voorsprong te nemen in de wedstrijd. Met een 3-punter van Maarten Wals werd die achterstand onmiddellijk ongedaan gemaakt. Omdat de zoneverdediging op dat moment ook echt goed stond kon in de loop het derde kwart via insidescores snel uitgelopen worden naar 42-54. Het was aan een noodschot van Alphia in het eindsignaal van het derde kwart te danken dat het bij 45-54 nog niet helemaal gespeeld was.
In de eerste drie minuten van het vierde kwart kwam BV Alphia nog eenmaal even terug tot 49-54. Na een time-out van BVL en met een zoneverdediging die daarna weer helemaal klopte werd Alphia gedwongen om te kiezen voor steeds meer geforceerde opties. En omdat er daarna geen aanvallende rebound meer werd weggegeven was de wedstrijd toen ook snel gespeeld. Een mooie reeks scores van Paul Broers op de achterlijn leidde al snel tot een beslissende voorsprong bij 52-61 in de 6e minuut. Daarna speelde Heren 1 de wedstrijd rustig en professioneel uit om bij 62-68 de winst binnen te halen. Een verdiende overwinning in een wedstrijd waarin Heren 1, op de laatste 5 minuten in het tweede kwart na, permanent controle op de wedstrijd had.
In de kleedkamer kon de champagne ontkurkt worden en werd een mooi feestje gevierd.
De vierde titel op rij voor dit gelouterde gezelschap is binnen, ditmaal zelfs zonder een enkele nederlaag!! Felicitaties aan Maarten Wals, Ben Smit, Bastiaan Selier, Marco Pikaar, Ton Kallenberg, Michael Ginter, Paul Broers, Michael Breel, Just Blom en Marc Allessie!
En natuurlijk met dank aan de harde supporterskern die meegereisd was om het feestje bij te wonen!!